A SOLO: EGY STAR WARS-TÖRTÉNET A SZÁMOK TÜKRÉBEN

2018.09.28 12:22
A SOLO: EGY STAR WARS-TÖRTÉNET A SZÁMOK TÜKRÉBEN
Most, hogy a Solo: Egy Star Wars-történet DVD-n és Blu-ray lemezen is elérhető, gondoltuk, hogy fénysebességre kapcsolva bejárjuk a film kulisszáit, és hozunk néhány számadatot a messzi-messzi galaxisban játszódó kalandfilmről.
 
500
Több mint 500 lénydizájn készült a filmhez. „Szerintem ebben a filmben több kreatúra van, mint bármelyik másik Star Wars-filmben” – magyarázza Alden Ehrenreich, aki Han Solót játssza a filmben. „Ez a produkció végig ugyanazt az érzést kelti, mint az eredeti Star Wars kantin – csak mintha az univerzum a tízszeresére nőtt volna közben.”
 
6
Alden Ehrenreich-nak nem volt könnyű dolga abban, hogy megszerezze Han Solo ikonikus szerepét. „Hat hónapnyi meghallgatáson estem át” – vallja be a színész. „Minden meghallgatáson egy másik jelenetet adtunk elő, ami sokat segített, de nagyon sokáig eltartott.”
 
2
Tudtátok azt, hogy az L3-37 számú droidot játsszó brit Phoebe Waller-Bridge-nek két dublőre is volt? „Nem tudtak olyan kaszkadőrnőt találni, aki méretre pontosan megegyezik velem” – árulja el a színésznő. „Ehelyett az egyik dublőr L3 felsőtestét, a másik pedig az alsótestét játszotta. Az egyikkel le kellett forgatni a jeleneteket L3 lábaival, a másikkal meg újra mindet a robot felsőtestével.”
 
1000
A David Crossman és Glyn Dillon által vezetett jelmeztervező csapat több mint 1000 kosztümöt készített a Solo: Egy Star Wars-történet számára.
 
30
A jelmeztervező csapat összesen 30 különböző köpenyt tervezett Lando Calrissian menő ruhatára számára az Ezeréves Sólyom fedélzetén. „Nagyon bejön Lando stílusa” – lelkendezik Donald Glover. „Azt hiszem, Lando nagy hatással volt rám. Stílusosan öltözködik, de ügyel arra, hogy közben lezser maradjon, és ez az én tetszésemet is elnyerte. Meglepődnél, hogy milyen nehéz egy jó köpenyt találni.”
 
135
A Solo: Egy Star Wars-történet játékideje nagyjából 135 perc: ez több mint két órányi intergalaktikus csempészmóka!
 
31
Az Ezeréves Sólyom életnagyságú modelljét, melyeket Az ébredő Erő és Az utolsó Jedik számára építettek, ebben a filmben újra felhasználták. Ezek súlya kb. 31 tonna volt.
 
3
Az Ezeréves Sólyom belső tereit 3 hónapon át építették. „Nagyon menő érzés az új Sólyom fedélzetén lenni” – lelkendezik Phoebe Waller-Bridge.
 
2
A Solót javarészt az angliai Pinewood Studios-ban forgatták, továbbá két külföldi helyszínen, az olasz Dolomitokon, valamint Fuerteventurán, a Kanári-szigetek második legnagyobbikán.
 
525
A kreatív csapat örömmel fogadta a hírt, miszerint a történetben szerepet kap egy siklós üldözéses jelenet. „Megannyi üldözéses jelenetet láttunk már a Star Wars-filmekben, de siklósat még soha” – magyarázza a speciális effektusokért felelő Dominic Tuohy. A csapat Han siklóját egy négykerekű járműként építette fel benne egy 525 lóerős motorral.
 
400
Tudjátok, hány évig élnek a Vukik? „Egy Vuki nagyjából 400 évig él” – árulja el Joonas Suotamo. „Ha úgy vesszük, Csubakka még meglehetősen fiatal – de most egy olyan kalandsorozat vár rá, ami biztosan megajándékozza majd néhány ősz hajszállal.”
 
7
Mimban sárplanétáján találkozik először Han Solo vuki másodpilótájával, Csubakkával. A találkozónak helyt adó visszataszító börtöncella, amely igazából egy gödör volt, hétszer hét méter széles és öt és fél méter mély volt, és csak úgy úszott a ragadós, csúszós sárban.
 
30
Proxima úrnőt, a földönkívüli gengszterfőnököt egy 30 főből álló csapat mozgatta. A film elején látható sötét jelenetekben egy húsz főből álló csapat merült a víz alá, hogy egy, a célra kiépített és ennek megfelelően sötét és visszataszító medencében mozgassák a karaktert.
 
26
A galaxis legközkedveltebb űrcsempészének története szeptember 26-án hódította meg otthonainkat, méghozzá DVD-n, BD-n és fémdobozos BD-n – ez utóbbi kettő rengeteg izgalmas extrát kínál majd kisfilmeken át kimaradt jelenetekig.
 
 

 

 
Betöltés...