A MI STAR WARS-TÖRTÉNETÜNK - 1. RÉSZ

2018.09.28 12:22
Hogy megünnepeljük a Solo: Egy Star Wars-történet DVD- és BD-megjelenését, leültünk beszélgetni a film színészgárdájával arról, hogy milyen érzés volt bejárni a messzi-messzi galaxist, akár az Ezeréves Sólyom fedélzetén. Mit jelent a Star Wars a színészeknek? Milyen érzés volt először körbenézni az ikonikus díszletek között? Alden Ehrenreich, Donald Glover, Joonas Suotami erről mesélnek egy exkluzív interjúban.
 
A Solo: Egy Star Wars-történet DVD-n, BD-n és fémdobozos BD-n jelent meg Magyarországon. Az utóbbi két változat tömve lesz olyan extrákkal, mint kimaradt jelenetek, interjúk a szereplőkkel és a film készítéséről szóló, most először látható werkfilmekkel. Szóval nekünk is lesz mit felfedeznünk a film által kínált intergalaktikus kalandokon is túl!
 
ALDEN EHRENREICH: HAN SOLO
„A Star Wars mindig is sokat jelentett a számomra. Kölyökkorom óta mindent imádok vele kapcsolatban. Megvolt az összes játék. A falamon ott díszelgett az a Baljós árnyak-poszter, amin a kis Anakin Skywalker Darth Vaderárnyékot vetett. Az egy hihetetlenül menő plakát.
 
Mielőtt elkezdtük forgatni a filmet, mindenképp beszélni akartam Harrison Forddal, hogy tiszteleghessek előtte és hogy áldását kérjem a filmre. Két évvel ezelőtt együtt ebédeltünk, és nagyon bátorító meg támogató volt. Csak úgy áradozik a filmről, és ez nagyon sokat jelent nekem. Ugyanakkor tudom, hogy az, hogy ennyire élvezte a filmet, az nagyban Ron [Howard] és Kathleen [Kennedy] érdeme.
 
Amint megkaptam a szerepet, azonnal belevetettem magam a kutatómunkába. Először is leültem, és megnéztem az összes filmet. Együltő helyemben megnéztem mindet a Baljós árnyaktól Az ébredő Erőig. Akkoriban még csak ezek a filmek voltak elérhetők.
 
Ez a projekt nagyobb, mint ami emberi ésszel felfogható. Fantasztikus. Belépni az Ezeréves Sólyom pilótafülkéjébe meg kifejezetten szürreális élmény. Az ember még ott sem hiszi el, hol van. Csodálatos érzés. Ez az a díszlet, amit mindenki látni akart, mikor meglátogatott a munkában. Ők is át akarták élni azt az érzést, amit én. Néhány hónapnyi munka után viszont mikor a Sólyom fedélzetén voltam, és én vezettem azt, tudtam, hol vannak a gombok, és hogy milyen érzés vezetőülésben lenni, csak akkor mertem azt mondani, hogy ’Na, ez már az én hajóm!’ Ez elképesztően kielégítő érzés volt.”
 
DONALD GLOVER: LANDO CALRISSIAN
„A Star Wars fontos szerepet játszott a neveltetésemben. Gyerekkoromban az első játékom, amire emlékszem, egy Lando Calrissian akciófigura volt, amit apámtól kaptam. Volt egy Darth Vaderem is. A Star Wars volt az egyik első film, amit apám megmutatott. Megvolt VHS-en és LaserDiscen is. Ez ennyire régen történt. Mint minden hétéves gyerek, én is azt játszottam, hogy én vagyok Lando, így nagyon szürreális élmény, hogy most eljátszhattam azt a karaktert, akit gyerekkoromban végig követtem.
 
A Solo díszletei között járkálni olyan volt, mint egy valóra vált álom. Nehezen lehet szavakban kifejezni. Az ember nem tudja megállni vigyorgás nélkül, és újra gyereknek érzi magát. Fantasztikus volt. Az első jelenet, amit felvettünk, a sabacc-kártyajáték volt. Leültem az asztalhoz körülöttem mindenféle kreatúrával, és ez fantasztikus érzés volt. Minden pillanatát élveztem. Mindent megtapogattam, beszélgettem a lényekkel, meg azokkal az emberekkel, akik az asztal alól irányították őket. Nagyon laza volt. Három napon át sabaccoztunk, de már előtte is megtanultam néhány kártyatrükköt. Meg néhány kockadobósat is. Nagyon sokat sabaccoztunk ebben a filmben.
 
Az Ezeréves Sólyom pilótafülkéjében nem volt túl sok hely a mozgásra – főleg, mikor a vuki és a droid is ott volt. Szerencsére Lando kvartélyában már sokkal több hely volt. Ez volt a kedvenc helyem a Sólymon. Sokszor elvonultam oda olvasgatni.”
 
JOONAS SUOTAMO: CSUBAKKA
„2013-ban láttam az első felhívást, amiben színészt keresnek egy szerepre. Olyasvalakit kerestek, aki legalább 220 cm magas és kékek a szemei. Erre világosan emlékszem, mert azt gondoltam anno, hogy én túl alacsony vagyok hozzá. Nagyjából négy hónappal később felhívtak, és megkértek rá, hogy készítsek egy felvételt magamról – de azt nem árulták el, hogy a Star Wars-ról van szó. A kosaras múltamnak köszönhetően találtak rám. Felhívták a Skandináv Kosárlabda Szövetséget, és megtudták, hogy ott van egy 210 cm magas, kékszemű fickó. Ezzel kezdődött el számomra az egész. Miután J.J. Abrams találkozott velem, megkértek rá, hogy legyek én Peter Mayhew dublőrje Az ébredő Erőben. Ekkor játszottam először Csubit. Az utolsó Jedikben is magamra ölthettem a szerepet, most pedig a Solóban is.
 
Az első díszlet, amit bejárhattam, a sárgödör volt, melyben a közönség először találkozik Csubival. Mikor megláttam a gödröt, szörnyű érzés fogott el, ugyanis tudtam, hogy jó sokáig kell majd a sárban csúsznom-másznom, mire felvesszük a bunyós jeleneteket Hannal. Azokban a jelenetekben gyakran vízálló ruha volt rajtam a Csubakka-jelmez alatt, hogy nehogy megfázzak. Két hónapon át készültem a forgatás előtt, de a gödörnél durvább dolog nem volt. Nagyon izgatott voltam, ugyanis a forgatókönyv annyira jó volt. Tudtam, hogy ebből fantasztikusan jó film lesz.”
 


 

 
Betöltés...