Interjú a Samuel Mullinst alakító Anthony LaPagliaval

2017.12.14 13:49
Láttad, ahogy az elátkozott baba életeket tesz tönkre. Most a Démonok között alkotói meginvitálnak egy borzongató rémálomra, amely megmutatja, hogy honnan ered a rém. Néhány évvel kislányuk tragikus halálát követően egy babakészítő és felesége befogad az otthonukba egy bezárt árvaházból érkező apácát és hat fiatal lányt. Úgy tűnik, hogy imáik meghallgatásra leltek, ám a rég hallott gyerekzsivajt hamarosan sikoltozás váltja fel, ahogy az új vendégek a démon által megszállt Annabelle célpontjává válnak.
 
Az Annabelle 2. december 6-i megjelenése kapcsán a Samuel Mullinst alakító Anthony LaPaglia színésszel készítettünk interjút. Ha érdekelnek a film és a karakter kulisszatitkai, mindenképp itt a helyed!A történet melyik része volt önre a legnagyobb hatással?

A.LP: Még soha nem csináltam korábban horrorfilmet, és az Annabelle 2. - A teremtésben egy teljesen új színészi eszköztárat kellett bevetnem. Emellett nagyon tetszett, hogy a történetnek hitchcocki jellege volt, azaz a terror leginkább pszichológiai benne. És ezzel együtt is rémületes. Mikor megnéztem a rendezőnk, David Sandberg előző filmjét, az Amikor kialszik a fényt, azonnal tudtam, hogy ő képes lesz jól elmesélni ezt a történetet. Továbbá a 14 éves lányom imádja a horrorfilmeket. Általában nem érdekli, hogy épp milyen filmet forgatok, de amikor A teremtést forgattam, pont rákérdezett, és mikor megtudta, hogy miről van szó, nagyon izgatott lett. Végre valami olyat csinálok, ami neki is tetszik.
 
 
Meséljen nekünk egy kicsit a karakteréről, Samuel Mullinsról! Ki ő, amikor először találkozunk vele a történetben, és kivé lesz a későbbiekben?
 
A.LP: Samuel igazi kétkezi munkás – egy babakészítő. Nagyra értékelem ezt a fajta munkát, ugyanis az apám gépészként dolgozott Olaszországban. Mikor először találkozunk Samuellel, idilli életet él. Aztán egy csapásra megfosztják tőle. Évekkel később a feleségével együtt egyfajta purgatóriumban élnek. A nő arca eltorzult, és mindkettejük életéből hiányzik az öröm. Ezért úgy döntenek, hogy befogadnak néhány árvát, akiknek nincs hová menniük. Samuel abban bízik, hogy a gyerekzsivaj segít a feleségén.
A ház jól visszaadja azt, ami a Mullinsékkal történt. Olyan, mint egy időkapszula: a tragédia óta semmi sem változott. Érezhetően pusztulásnak indult, mint ahogy Samuel is kezd leépülni. És mikor a gyerekek beköltöznek a házba, ahelyett hogy felvidítanák őt, inkább arra a tragédiára emlékeztetik, ami a rettegést elhozta az életébe. Samuelnek van egy szörnyű titka, amiről azt reméli, hogy soha nem derül ki. Megtört emberi lélek ő, aki ha szeretne is közelebb kerülni a lányokhoz, nem hiszem, hogy képes lenne rá.
 
 
Apaként milyen érzés volt olyan helyzetben játszani, melyben fiatal karakterek komoly veszélybe kerülnek?
 
A.LP: Szülőként az ember mindent másképp lát. És néha bizony ez ijesztőbb bármely filmnél. Az embernek előre kell gondolkodnia, és mindent alaposan meg kell fontolnia. A lányom és a barátai mindent olyan gyorsan csinálnak. Elmennek egy buliba, és mire észbe kapnál, hívnak egy Übert, és már odébb is álltak valahová máshová. És én még csak arról sem tudtam, hogy egy 14 évesnek is lehet Über Accountja.
 
 
Milyen érzés volt egy olyan szerepet eljátszani, melyben rá kellett ijesztenie gyerekszínészekre?
 
A.LP: Mikor valaki az iránt érdeklődött, hogy megy a forgatás, mindig csak annyit mondtam: „Minden tök szuper. Egész nap gyerekeket ijesztgetek.” Valójában nem szeretek gyerekeket ijesztgetni, de ennél a filmnél úgy döntöttem, hogy nem barátkozom össze az ifjú színésztársaimmal, hogy távolságtartó leszek, így könnyebb volt eljátszani azokat a jeleneteket.
 
 
Történt valami szokatlan vagy váratlan a forgatáson?
 
A.LP: Az egyik jelenetben, melyben mindenféle szörnyűség történik Samuellel, kicsit túlbuzgó voltam, aminek az lett a vége, hogy a földön kötöttem ki – a nadrágom meg szétnyílt a fenekemnél. Szépen feltápászkodtam, és csak annyit mondtam a stábnak: „Egy felnőtt férfinek nem ilyesmivel kéne keresnie a kenyerét.
 
 
Milyen érzés volt együtt dolgozni Miranda Ottóval, aki a feleségét játssza?
 
A.LP: Évekkel ezelőtt együtt dolgoztam Miranda apjával, és még gyerek volt, amikor először találkoztam vele. Az évek során pedig többször is találkoztunk, és sokat beszélgettünk, így aztán régi ismerősként köszöntöttük egymást, ami szuper érzés volt.

 
Miranda Otto azt mondta, hogy nem szeretett úgy játszani, hogy Annabelle is ott van, ugyanis úgy érzete, hogy figyeli őt. Önnek is voltak ilyen érzései?
 
A.LP: Engem egyáltalán nem zavart a baba, de nagyon tetszett, ahogy megcsinálták. Bizonyos fényviszonyok között egy bohócra hasonlított, más fényviszonyok között pedig úgy festett, mint aki valami gonoszságra készül.
 
 
Volt önnek bármiféle természetfeletti élménye?
 
A.LP: Egyszer történt velem valami, amit nem nagyon tudok megmagyarázni. A húszas éveimben járhattam, és egy 16. emeleti apartmanban éltem. Az akkori barátnőm odament az ablakhoz, mire én ráordítottam, hogy „Tűnj el onnan!” Természetesen túlreagáltam a dolgot, de mivel furdalt a kíváncsiság, rákérdeztem az épület portásánál, hogy történt-e bármi szokatlan a lakásban, ahol élek. Kiderült, hogy kb. tíz évvel korábban egy ott élő nő kiugrott az ablakon.


 

Az Annabelle 2. - A teremtést megtalálod a többi horrorfilmmel együtt az alábbi képre kattintva!

 

 
Betöltés...