Interjú Chris Pratt-tel A galaxis őrzői vol. 2. DVD- és BD megjelenése kapcsán

2017.09.05 15:08
A galaxis őrzői vol. 2-ben visszatérnek az univerzum legelvetemültebb hősei. A Király Válogatáskazi #2 dallamaira hangszerelt történet a kozmosz határát felfedező csapat lélegzetelállító kalandjait követi nyomon. Az Őrzőknek – Űrlordnak (Chris Pratt), Gamorának (Zoe Saldana), Draxnek (Dave Bautista), Grootnak (Vin Diesel) és Mordálynak (Bradley Cooper) – meg kell küzdeniük azért, hogy szedett-vetett családjuk szét ne hulljon, miközben Peter Quill valódi eredetét is feltárják. Régi ellenségekből szövetségesek lesznek, és még a képregényoldalak klasszikus hősei is a segítségükre sietnek, mindeközben pedig a Marvel Moziverzum egyre nagyobbra és nagyobbra tágul.
 
A küszöbön álló DVD- és BD-megjelenés alkalmából leültünk beszélgetni Chris Pratt-tel, azaz Peter Quill/Űrlord megformálójával, hogy megtudjuk, milyen élmény volt leforgatni ezt az akciódús Marvel-kalandot.
 

A galaxis őrzői vol. 2. BD-változata tömve van exkluzív extrákkal, köztük négy törölt jelenettel. Mi a véleményed a kimaradt szcénákról?
Mikor kimaradt jeleneteket nézek, természetesen érdekesnek találom őket, de az is azonnal lejön, hogy miért hagyták ki őket a filmből. Nagyon ritkán futok bele olyan kimaradt jelenetbe, melyet látva azt mondom: „Tudjátok, mit? Ha ez a jelenet benne maradt volna a filmben, akkor a film sokkal jobb lett volna!” Persze, mindig nagy móka kimaradt jeleneteket nézni. Ugyanakkor ha én is egyike vagyok azoknak, akik a filmen dolgoztak, akkor én is érzek némi űrt, mikor várok egy jelenetet, amiről kiderült, hogy kivágták. Ilyenkor arra gondolok, hogy „Ó, a mindenit, de jó lett volna látni ezt a jelenetet!”
 

Neked A galaxis őrzői vol. 2. melyik kimaradt jelenete tetszett a legjobban?
Volt egy jelenet egy szoborral, amit kivágtak a filmből, és tökéletesen értem, hogy az a jelenet miért nem működött. Eredetileg Quill izgatottan várta volna a találkozást Egóval. A forgatókönyvben így szerepelt, de aztán az utóforgatások során úgy döntöttünk, hogy Quill legyen egy kicsit szkeptikusabb a találkozóval kapcsolatban, és hogy Gamorra segítsen változtatni a véleményén. Ezért aztán megváltoztattunk néhány dolgot, és az utóforgatások során mélyítettünk a történéseken, ezért aztán a szobros jelenet nem működött.
 

Elárulhatsz bármit ezzel a szobros jelenettel kapcsolatban?
Hogy elárulhatok-e? Nos, arról van szó, hogy Ego egy szoborcsoportot emelt a számunkra. Ennek központi alakja Űrlord, aki jóval nagyobb, mint a valóságban, mellette pedig a többi Őrző jóval kisebb. Quill ránéz, és azt mondja: „Tökéletes!” Nagyon vicces ez a jelenet, de amikor megdolgoztuk a sztorit, rájöttünk, hogy nem működik. Ugyanakkor izgalommal tölt el a tudat, hogy a nézők végre hamarosan láthatják. 
 

Peter Quill egy ikonikus Marvel szuperhős. Szerinted mi kell ahhoz, hogy valaki igazi hős legyen?
Egy igazi hős önzetlen. Egy igazi hős hajlandó feláldozni saját magát, az egészségét és a boldogságát másokért. Az igazi hős az, aki szó nélkül felölti az uniformisát, és elindul, hogy megvédje a hazát, megvédje a szomszédságot, vagy csak gyerekeket oktasson.
 


Neked ki a legnagyobb hősöd?
Ó, ember, nekem rengeteg hősöm van. De talán a legnagyobb a bátyám, Cully. Ő rendőrként dolgozik, és nagyon sokat segített a nevelésemben. Mindig megvédett, mindig gondoskodott rólam. Segített abban, hogy magabiztos legyek. Nagyon sokat köszönhetek annak, hogy testvérként gondoskodott rólam.
 

Ez fantasztikus...
És igaz. Nagyon szerencsés vagyok. Fantasztikus a családom. Van egy nagyszerű nővérem, egy nagyszerű anyám és egy nagyszerű apám – de különösen a bátyám óriási. Ő az én nagy hősöm!
 

Milyen más hősök vannak még az életedben?
Nagyra értékelem a hadseregben szolgáló férfiakat és nőket. Van néhány olyan barátom, akik a különleges erőknél szolgálnak, és akik megjárták már a poklok poklát – de soha nem hencegnének ezzel. Ők igazi profik, akik számtalan áldozatot hoztak már egy olyan ügyért, amiben hisznek.
 

Gyerekként Peter Quill legnagyobb hőse David Hasselhoff volt. Gyerekkorodban ki volt a legnagyobb hősöd?
Akkoriban Sylvester Stallone volt a példaképem. Imádtam a Rambót. Volt is egy Rambo-késem. Egy túlélőszett része volt. Imádtam Rambót. Imádtam az Első vért. Ezt neki is elmondtam A galaxis őrzői Los Angeles-i premierén. Muszáj volt elmondanom: a bennem rejlő rajongónak tartoztam ennyivel.
 

A galaxis őrzői vol. 2. forgatásán nem dolgoztatok együtt Stallone-nal?
Nekem nem volt közös jelenetem Sly-jal, de nagy örömömre szolgált, hogy találkozhattunk. Szürreális élmény volt először találkozni vele a premieren. Én is úgy viselkedtem, mint hasonló helyzetben mindenki más: kitört belőlem a rajongó. Az ember persze mindig megfogadja, hogy soha nem csinál ilyet, de csak úgy lehetsz igazán önmagad, ha elismered, hogy te is egy rajongó vagy. Ezt követően persze megpróbálod azonnal összeszedni magad, és továbblépni, művészként, filmalkotóként, színészként munkatársi viszonyt kialakítani a másikkal. Hogy két olyan ember legyetek, akik egyenlőként tekinthetnek egymásra. Nem mintha magamat egy szinten emlegetném Sly-jal.
 

Mennyire volt nehéz együtt dolgozni a példaképeiddel?
Ha rajongóként közelítesz meg valakit, akkor automatikusan bekategorizálod őket, de én nem szeretek senkinek sem a rajongója lenni, amikor együtt dolgozom vele. Rajonghatok a munkájáért, de fontosnak tartom azt, hogy ezt a dolgot minél előbb félretegyük, hogy egy kölcsönös tiszteletre alapuló, egészséges munkakapcsolatot tudjunk kialakítani egymással. Én így kezelem ezt a dolgot.
 

Egy másik ikon, aki feltűnt A galaxis őrzői vol. 2-ben, David Hasselhoff volt. Milyen élmény volt látni a Hoffot a forgatáson?
Elképesztő, haver. Fantasztikus volt! Őszintén megmondom neked, hogy szürreális élmény, de nagyon udvarias és kedves volt. Örült, hogy ott lehetett, mi meg azon örvendeztünk, hogy összejött a dolog. Óriási volt.
 

David Hasselhoffhoz képest Ego milyen apafigura?
Kiderült, hogy Ego egyáltalán nem olyan, mint Hasselhoff – de szerintem úgy nagy általánosságban elmondható, hogy senki sem olyan. Elég nehéz bárkinek is felnőni azokhoz az elvárásokhoz, melyeket olyasvalaki épít fel köré, aki nagyon vágyik arra, hogy olyan legyen, mint amilyennek elképzelték. Teljesen mindegy, hogy barátnőről, egy soha nem látott apáról vagy egy példaképről van szó: fejben már ilyennek meg olyannak képzeljük el őket, és ezekhez az elképzeléseknek egyszerűen képtelenek megfelelni. Főleg nem egy egoista bolygónak, ami felesküdött arra, hogy elpusztítja az univerzumot.
 


A zene kulcsfontosságú szerepet játszik A galaxis őrzői-filmekben. Neked mit jelent a zene?
Igazat beszélsz: a zene nagyon fontos szerepet tölt be ezekben a filmekben. Tudod, az a vicc, hogy rám a fény és a zene ugyanolyan nagy hatással van, de gyakorta elfeledkezem arról, hogy egy adott helyzet gyakorta jobbá tehető velük. Teszem azt, a feleségem hazajön, és felkapcsolja vagy éppenséggel leojtja a lámpákat, mire én: „Így sokkal jobb ez a szoba! Ez nekem miért nem jutott eszembe korábban?” Ugyanez a helyzet a zenével. Néha egyszerűen elfeledkezem arról, hogy berakjak valami zenét. Aztán egyszer csak valaki felrak valamit, mire én: „Imádom ezt a dalt! Miért nem raktam be zenét korábban?”
 

Milyen zenét szeretsz?
Nagyon bírom a countryt. Szeretem, de nem vagyok jó DJ, vagy valami ilyesmi. Rajongok a zenéért, de nem vagyok vele annyira közeli kapcsolatban, hogy ennyire értsek hozzá.
 

Ha te is felrakhatnál egy számot a Király Válogatáskazi #2-re, akkor melyik lenne az?
Szívesen felraknám rá Kenny Loggins Highway to the Danger Zone című számát. Szerintem Peter Quill nagy rajongója lenne a Top Gunnak. Pilótaként azt hiszem, elég rendesen beindítaná az a dal. Fejben jó párszor el is képzeltem, de talán kicsit túl színpadias lenne a dolog. De ki tudja, talán a harmadik filmbe belefér. Szerintem nagyon laza lenne.
 

A galaxis őrzői vol. 2. végén van egy vicces jelenet a tini Groottal. Beavatnál minket a részletekbe, és elárulnád, milyen élmény volt felvenni ezt a jelenetet?
Szerintem nagyon klassz kis jelenet lett. Jó sokban különbözik az eredetitől. Szerintem nagyon állat az az ötlet, hogy a kamasz Groot ennyire tapló. Most nem rémlik, hogy ez a feliratok utáni jelenet már a forgatókönyvben is szerepelt volna, vagy csak a helyszínen improvizáltuk, de érdekes élmény volt összehozni. Volt ott egy színész a helyszínen, aki eljátszotta Groot mozdulatait. Azt hiszem, Sean Gunn volt, de nem biztos. Olyan volt az a jelenet, mint egy pillantás a jövőbe, azt hiszem.
 
 
 

 Ha tetszett az interjú Chris Pratt-tel, nézd meg te is a filmet!
Szeptember 20-tól elérhető webshopunkban
Blu-rayTM steelbookban és DVD-n!

 
Addig is válogass kedvedre Marvel termékeink közül!


 
Betöltés...