Interjú a Charlotte nővért alakító Stephanie Sigman színésznővel

2017.12.14 13:48
Láttad, ahogy az elátkozott baba életeket tesz tönkre. Most a Démonok között alkotói meginvitálnak egy borzongató rémálomra, amely megmutatja, hogy honnan ered a rém. Néhány évvel kislányuk tragikus halálát követően egy babakészítő és felesége befogad az otthonukba egy bezárt árvaházból érkező apácát és hat fiatal lányt. Úgy tűnik, hogy imáik meghallgatásra leltek, ám a rég hallott gyerekzsivajt hamarosan sikoltozás váltja fel, ahogy az új vendégek a démon által megszállt Annabelle célpontjává válnak.
 
Az Annabelle 2. december 6-i megjelenése kapcsán a Charlotte nővért alakító Stephanie Sigman színésznővel készítettünk interjút. Ha érdekelnek a film és a karakter kulisszatitkai, mindenképp itt a helyed!

 
Mikor először találkozott az Annabelle 2. - A teremtés alkotóival, hogy mutatták be önnek a filmet? Összekötötték azt a Démonok között univerzummal?

S.S: Peter Safrannal [a producerrel] találkoztam először. Azt hiszem, Charlotte nővér karaktere eredetileg amerikai lett volna – én mexikói vagyok. Emlékszem, hogy Peter a következőt mondta: „Mikor megnéztem a meghallgatásra beküldött felvételedet, tetszett, hogy annak ellenére, hogy egy gyerekhez beszéltél, nagyon természetesnek tűntél.” Azt hiszem, a legtöbb színész túl komolynak próbálja lefesteni az apácákat. De Peter azt mondta, hogy Charlotte nővérnek vidámnak kell tűnnie: mosolyognia, nevetnie, viccelődnie kell. Végtére is hat gyerekkel él együtt. Azt hiszem, Peter ezt mind meglátta bennem.
Ismertem már a Démonok közöttet, mielőtt jelentkeztem volna az Annabelle 2-re. Az anyám nem nagyon néz horrorokat, de egy nap felhívott és azt mondta: „Elmentem a moziba a barátaimmal, és láttunk egy nagyon érdekes filmet.” Ez a film a Démonok között volt. Nagyon tetszett neki. Szerintem még a nem horror-rajongók is nagyra tartják ezt a filmet, mivel a története nem csak magával ragadó, de okos is. Az alkotók nagyon keményen dolgoztak azért, hogy egy az egyben megvalósíthassák azt, amit elképzeltek, és nagyon hálás vagyok, hogy részese lehetek ennek az univerzumnak. 

 
Személy szerint mit tart a legfélelmetesebbnek?
 
S.S: Leginkább a halált, és hogy elveszítsem azokat, akiket szeretek. Más szóval az élet végességét. Annak ellenére, hogy a halál elkerülhetetlen, azért elég ijesztő. De nincsenek fóbiáim – legalábbis remélem.
 
 
Történt bármi ijesztő a forgatáson?
 
S.S: Eléggé meg voltam rémülve. Beszéltem a családommal, akik mélyen hívők, és arra kértek, hogy ne csináljam meg a filmet. A nagymamám azt kérdezte: „Miért nem szerepelsz inkább egy vígjátékban vagy egy szerelmes filmben?” Mire én azt feleltem: „Nagyi, ez a film nagyon izgalmas. Szerintem meg fogod szeretni.” El kellett nekik magyaráznom, hogy a filmben látható dolgok nem igaziak. Ennek ellenére mégis nagyon féltek attól, hogy a filmben látható szellemek és erők kárt tesznek bennem.
A felvételek során mindenhová magammal vittem a Bibliámat. Csak a biztonság kedvéért. Továbbá megkértem Peter Safrant, hogy kérjen áldást a forgatási helyszínekre, mivel úgy hallottam, hogy a Démonok között-filmek esetében is ezt tették a forgatások előtt.
 
 
Ez hogy nézett ki a gyakorlatban?
 
S.S: A producerek ugyanazt a papot hívták meg, mint aki a Démonok között forgatási helyszíneit is megáldotta. Bejött Annabelle szobájába, kinyitotta a Bibliáját, és azt mondta: „A Gonosz nem szereti, ha leleplezik.” Én magamban azt gondoltam: „Jézus Mária!”  Ezt követően a pap elkezdett imádkozni, és szentelt vizet locsolt szerteszét a szobában. A baba is kapott rendesen. Azt mondtam a producereknek, hogy addig nem vagyok hajlandó hozzáérni ahhoz a babához, amíg meg nem áldják. Tudom, őrültségnek hangzik, de szükségem volt erre. A gyerekszínészek persze kinevettek, mivel ők semmitől sem félnek. Simán játszottak és viccelődtek a babával, a rendezőnknek meg ez különösen tetszett, ugyanis ő is nagyon szereti azt a babát. Mikor a munka véget ért, felajánlottak nekem egy szuvenírt a forgatásról, amit köszöntem szépen, de nem kértem.
 
 
Összebarátkozott valakivel a fiatal színészek közül, akik az árvaházból jött lányokat alakították?
 
S.S: Igen! Az egyik legjobb dolog ebben a filmben az, hogy összebarátkozhattam ezekkel a lányokkal. Próbálok velük minél gyakrabban összefutni. Teljesen profik, ugyanakkor csodálatos emberek: rengeteget tanulhattam tőlük. A lányok nagyon keményen dolgoztak ezen a filmen, és szerintem fantasztikusan játszanak. Le a kalappal előttük!

 
A hosszú munkanapok után csináltak-e valamit közösen, hogy egy kicsit kiengedjenek?
 
S.S: A lányok fagyizni akartak meg mindenfélét játszani. Rengeteg új játékot tanultam meg a forgatáson. Nagyon jó érzés volt kiengedni. Egyszer egész este együtt pizzáztunk és sütiztünk. Jól elvoltunk. Azt hiszem, odabent én is csak egy gyerek vagyok.
 
 
Milyen érzés volt először látni az Annabelle 2. - A Teremtést?
 
S.S: A menedzsereimmel együtt néztem meg a filmet, akik úgy be voltak tojva, hogy majd felugrottak a székükről. De a legmeglepőbb dolog az volt, hogy a film végére már én is be voltam rezelve, pedig pontosan tudtam, hogy mi fog történni. Nem értettem, miért féltem, de aztán leesett: azért, mert ez egy jó film!
 

  Az Annabelle 2. - A teremtést megtalálod a többi horrorfilmmel együtt az alábbi képre kattintva!


 

 
Betöltés...