DOLGOK, AMIKET VALÓSZÍNŰLEG NEM TUDTÁL A BOSSZÚÁLLÓK: VÉGTELEN HÁBORÚRÓL

2018.09.05 09:29
DOLGOK, AMIKET VALÓSZÍNŰLEG NEM TUDTÁL A BOSSZÚÁLLÓK: VÉGTELEN HÁBORÚRÓL
Hogy megünnepeljük a Bosszúállók: Végtelen háború DVD-megjelenését, feltártunk néhány titkot eme nagyívű szuperhőstörténet forgatásáról. A szeptember 5-én esedékes megjelenéssel garantálhatjuk nektek, hogy a Végtelen háború után a Marvel Moziverzum többé már nem lesz olyan, mint volt!
 
MINDIG IS ÚGY TERVEZTÉK, HOGY EBBEN A FILMBEN RENGETEG SZUPERHŐS FOG VÁRATLANUL ELHALÁLOZNI
A filmkészítők számára mára a kreatív munka legelején nyilvánvaló volt, hogy a Marvel Moziverzum sok kulcsszereplője számára a Bosszúállók: Végtelen háború jelenti majd az út végét. „Különösen azért tetszett nekünk a Végtelen háború ötlete, mert ez lehetőséget adott nekünk arra, hogy beteljesítsük az előtte lévő sok-sok film ígéretét” – magyarázza Kevin Feige, a Marvel Studios elnöke. „Tudtuk, hogy ez lesz az a film, melyben bizonyos karaktereknek fel kell ismerniük a bennük rejlő lehetőségeket, és fel is kell nőniük ahhoz a kihíváshoz, ami vár rájuk, bármi legyen is az. Ugyanakkor azt is tudtuk, hogy néhányuk történetét be kell, hogy fejezzük. Minden nagyszerű történetnek van vége. Ez nem jelenti azt, hogy ne kezdődnének új történetek, és azt sem, hogy ne láthatnánk további kalandokat a Végtelen háborúban feltűnő bizonyos karakterekkel, de azt mindenképp meg akartuk valósítani, hogy néhányuk története itt most váratlanul véget érjen.”
 
RENGETEGET IMPROVIZÁLTAK A FORGATÁSON
Christopher Markus és Stephen McFeely forgatókönyvírók hónapokon át finomhangolták a Bosszúállók: Végtelen háború és annak egyelőre címnélküli folytatását, ennek ellenére a színészeknek mindig lehetőségük volt arra, hogy játszanak a szövegekeikkel a díszletek között. „A forgatókönyv soha nem volt kőbe vésve” – magyarázza Stephen McFeely. „Lazán kezeltük, ugyanis néhány színészünk imád improvizálni. Néhányuk szeret kimozdulni a komfortzónájából, amit mindig szórakoztató látni. Néhány olyan jelenet felvételekor, amiben zöldvásznat is használtunk, azt mondtuk, hogy ’Mivel kb. bármit odatehetünk mögéd a vászonra, ezért azt csinálsz, amit akarsz.’” És hogy mely színészek improvizálták a legtöbbet? „Nagyon sokan” – vallja be Christopher Markus.
 
A RENDEZŐK ALIG VÁRTÁK, HOGY A NÉZŐK LÁSSÁK THANOST AKCIÓBAN
Ami a Bosszúállók: Végtelen háború masszív főszereplőit illeti, a rendezők nem csinálnak titkot abból, hogy alig várták, hogy a nézők végre láthassák Thanost akcióban. „Thanos igazán egyedi figura” – mondja buzgón Joe Russo. „Nagyon büszkék vagyunk rá, és alig vártuk, hogy a rajongók végre találkozhassanak vele. Nem hinném, hogy láthatunk már hozzáfogható CG-karaktert korábban. Az a technológia, amivel [Josh] Brolin játékát rögzítettük, hogy aztán Thanossá alakítsuk át, még vadonatúj. Izgatottan vártuk, hogy a nézők láthassák a film központi karakterének rendkívül összetett játékát.”
 
PETER DINKLAGE SZERZŐDTETÉSE EGY VALÓRA VÁLT ÁLOM VOLT A MARVEL MOZIVERZUM SZÁMÁRA
Mikor a Bosszúállók: Végtelen háború forgatása elkezdődött, kevesen tudták, hogy Peter Dinklage-et melyik titokzatos karakter eljátszására szerződtették. „Nagyon örültünk, mikor Peter Dinklage Eitri szerepében csatlakozott a szereplőgárdához” – vallja be Kevin Feige, a Marvel Studios elnöke. „Kész álom volt, hogy egy ilyen kaliberű színész csatlakozhasson az amúgy is masszív szereplőgárdához. Eitri nagyon fontos részét képezi a filmek mitológiájának, ugyanis ő és az ő népe, a nidavelliriek kovácsolták Thor kalapácsát, a Mjölnirt. Ahogy az a Thor: Ragnarökben kiderült, Thornak már nincs meg a kalapácsa. Megsemmisült, ezért Nidavellirbe kell utaznia, hogy egy olyan fegyvert készíttessen magának, ami kulcsfontosságú lehet Thanos legyőzésében. Annak ellenére, hogy a karakter a képregényekben az Eitri, a törpe névre hallgat, nagyon szórakoztató azt látni, hogy valójában 6 méter magas. Van valami elképesztő abban, hogy Peter Dinklage egy 6 méter magas figurát játsszon. Nagyon laza!”
 

 
Betöltés...