Hírek

2019. március Pro Video DVD/BD megjelenések

2019.02.21 13:41
Márciusban ismét a varázsvilág kápráztat el minket, melyet mi a Legendás állatok második részének kiadásával ünneplünk:

Legendás állatok – Grindelwald bűntettei

Mikor Gellert Grindelwald, a nagyhatalmú sötét varázsló megszökik a fogságból, Albus Dumbledore, a Roxfort professzora Göthe Salmander segítségét kéri a szökevény felkutatásában. Kiszámíthatatlan veszélyek várnak Göthére, akinek meg kell állítania Grindelwaldot, a gonosz varázsló ugyanis azt akarja, hogy a tisztavérűek vegyék át az uralmat a muglik felett, ez pedig akár az egész varázsvilágot ketté szakíthatja.

EXTRÁK a DVD-n  (magyar felirattal):

 • A francia mágiaügyi minisztérium

 

EXTRÁK BD-n, BD Steelbookon, BD Digibookon és a 4K UHD-n (magyar felirattal):

 • Fedezd fel a J.K. Rowling által megálmodott varázsvilágot, melyet elképesztően tehetséges filmesek keltettek életre a vásznon, és tudd meg, mely színészek rajongtak már akkor érte, mielőtt maguk is varázslók lettek volna! Ezt követően pedig ismerd meg a kulcsjelenetek meglepő forgatásai titkait is! * Kimaradt jelenetek

 

Megjelenés: 2019.03.13.

Formátum: DVD, Blu-rayTM , Blu-rayTM Steelbook, Blu-rayTM Digibook, 4K UHD

2019. februári Pro Video DVD/BD megjelenések

2019.01.18 16:41
Február a szerelmesek hónapja, melyet mi egy csodálatos film újabb remakejének kiadásával ünneplünk:

Csillag születik
A tragikus szerelmes film magával ragadó új feldolgozásában Bradley Cooper játssza Jackson Maine-t, a sokat látott zenészt, aki nem csak felfedezi, de bele is szeret a teljesen ismeretlen Ally-be (Lady Gaga). A nő épp feladni készült volna álmát, hogy egyszer sikeres énekesnő lesz, de Jack révén hirtelen ráirányul a reflektorfény. De miközben Ally karrierje egyre jobban beindul, úgy kerül kettejük kapcsolata egyre nagyobb kihívások elé, ugyanis Jackson képtelen megbirkózni saját démonjaival.

EXTRÁK a DVD-n  (magyar felirattal):
 • Videóklipek
 EXTRÁK a 2 lemezes DVD-n, BD-n, BD Steelbookon és a 4K UHD-n (magyar felirattal):
 • A moziban nem látható dalok és fellépések
 • A sztársághoz vezető út: Így készült a Csillag születik
 • Videóklipek
 
Megjelenés: 2019.02.20.
Formátum: DVD, 2 lemezes DVD,  Blu-rayTM , Blu-rayTM Steelbook, 4K UHD

2019. januári Pro Video DVD/BD megjelenések

2019.01.07 12:32
Reméljük, mindannyiótoknak kellemesen telt a karácsony és a szilveszter, a pihenés után pedig újult erővel indultok a 2019-es évnek!
 
Lássuk a januári megjelenési listánkat:
 
Apróláb
Zendaya és Common új dalaival és nagyszerű szereposztással érkezik ez az animációs kalandfilm, amely kiváló szórakozást nyújt az egész család számára. Az Apróláb a feje tetejére állítja a nagylábúak legendáját, ugyanis egy kíváncsi jetiről szól, aki olyasvalamit talál, melyről azt hitte, nem létezik: egy embert! Az aprólábú megjelenése pedig az egész jeti közösséget megbolygatja, melyet hirtelen roppant mód érdekelni kezdi, hogy mi más lehet még a nagyvilágban.
EXTRA a DVD-n (magyar felirattal):
•            Jeti vagy nem jeti, ez itt a kérdés! Az Apróláb megalkotása
 
EXTRÁK a BD-n (magyar felirattal):
 • EGYÜTT ÉNEKLŐS VÁLTOZAT
 • Plusz minifilm, videóklipek és még sok minden más!
 
Megjelenés: 2019.01.16.
Formátum: DVD, Blu-rayTM


 
Apáca
Mikor egy apáca öngyilkos lesz egy elszigetelt kolostorban valahol Romániában, a Vatikán egy terhes múlttal rendelkező papot és egy felesketés előtt álló apácanövendéket küld az eset kivizsgálására. Ketten együtt pedig felfedik a zárda szentségtelen titkát. És nem csupán életüket, a hitüket, de a lelküket is kockáztatva szállnak szembe azzal a gonosz erővel, amely a rettegett apáca formáját öltve már a Démonok között 2-ben is terrorizálta a közönséget. A zárda pedig hamarosan az élők és az elátkozottak rémületes csataterévé változik.
 
EXTRÁK A BD-n és a 4K UHD-n (magyar felirattal):
 • EGY ÚJ HORRORIKON
 • A DÉMONOK KÖZÖTT KRONOLÓGIÁJA
 • A POKOLI PLANÉTA
 • Plusz több, mint 10 percnyi kimaradt jelenet!
 
Megjelenés: 2019.01.23.
Formátum: DVD, Blu-rayTM , Blu-rayTM Steelbook, 4K UHD

2018. decemberi Pro Video DVD/BD megjelenések

2018.11.21 22:39
Hamarosan itt az év utolsó hónapja! Sok sok újdonsággal és rég várt izgalmakkal várunk Titeket. Lássuk a decemberi megjelenési listánkat:
 
A Hangya és a Darázs
Egészen új, egyszerre mikro- és makroszintre viszi a Marvel Moziverzumot A Hangya és a Darázs! Még fel sem dolgozta az Amerika Kapitány: Polgárháború eseményeit, de Scott Langet már egy újabb, sürgős feladattal bízza meg mentora, Dr. Hank Pym. De ezúttal nem elég csak felölteni különleges ruháját, még azt is meg kell tanulnia, hogy dolgozzon együtt a Darázzsal, hogy fedezzenek fel néhány értékes titkot a múltból.
 
Megjelenés: 12.05
Formátum: DVD

 
 
A Hangya 2 filmes gyűjtemény
Mindkét részt tartalmazó DVD gyűjtemény.
             
Megjelenés: 12.05
Formátum: DVD gyűjtemény


 
 
Meg- az őscápa
 
Mikor egy masszív szörnyeteg megtámad egy tengeralattjárót, a legénység a Csendes-óceán legmélyebb árkának fenekén reked. A Megalodon támadt rájuk, egy rég kihaltnak vélt, 25 méteres óriáscápa. Hogy embereit kimentse, Zhang, az ambiciózus oceanográfus (Winston Chao) felbéreli Jonas Taylort, a profi merülőt (Jason Statham), hogy a segítségükre siessen. Az oceanográfus lányával, Suyinnal (Li BingBing) kiegészülve Taylor pedig megpróbálja kicselezni a földkerekség legnagyobb ragadozóját – azt a bestiát, mellyel egyszer már szembesült korábban.
 
Extrák a DVD-n:
UGORJ FEJEST EBBE AZ EXTRÁBA (magyar felirattal):
•            Harapj rá! Így készült a Meg: Jon Turteltaub rendező és a szereplők mesélnek arról, hogy milyen kihívásokkal és örömökkel járt nyílt vízen forgatni.
 
Extrák a BD-n, 3D BD-n, 4K UHD-n:
UGORJ FEJEST AZ EXTRÁKBA (magyar felirattal):
•            Harapj rá! Így készült a Meg
•            Létrehozni a bestiát
 
Megjelenés: 12.12
Formátum: DVD, Blu-rayTM , 3D Blu-rayTM Steelbook, 4K UHD


 
 
Barátom, Róbert Gida
Micimackó és barátai új kalandra indulnak, hogy megmutassák az időközben felnőtt Róbert Gidának, milyen érzés nevetni, illetve azt, hogy „a semmittevésből néha kisülhet valami csodálatos”. Éld át te is a családoddal ezt a csodát, amit ez a nagyszívű Disney-mese kínál!
 
Megjelenés: 12.12
Formátum: DVD


 
 
Kőgazdag ázsiaiak
Kevin Kwan bestsellere alapján készült az Őrült gazdag ázsiaiak, amely a New Yorkban lakó Rachel Chu-ról (Constance Wu) szól, aki barátjával, Nick Younggal (Henry Golding) közösen Szingapúrba utazik a férfi legjobb barátjának esküvőjére és hogy most először találkozzon Nick famíliájával. Ott pedig hamar kiderül, hogy a szerelemnél már csak egy dolog őrültebb: a család.
EXTRA (magyar felirattal):
•            Őrült nagy móka: Csatlakozz Jon M. Chu rendezőhöz, a regényíró Kevin Kwanhoz és az Őrült gazdag ázsiaiak szenzációs szereplőgárdájához, akik életre keltik a könyv adaptációját, és közben elképesztően jól érzik magukat Szingapúr és Malajzia egzotikus forgatási helyszínein.
 
Megjelenés: 12.19
Formátum: DVD


 
 
Westworld 2. évad
2016 szenzációja volt a sorozat, ami a mesterséges értelem hajnalán játszódott, és a bűnbeesés evolúcióját mutatta be egy olyan világban, ahol az ember minden vágyát kiélheti. Két évig kellett várni, hogy folytatódjék a sötét odisszea. Decemberben pedig megérkezik az otthonunkba is.
 
Megjelenés: 12.19
Formátum: DVD

 
 
Mátrix Újratöltve
NEO. MORPHEUS. TRINITY.
Mindhárman visszatértek a Mátrix-trilógia nagyszabású második fejezetére, hogy izgalmas új szövetségesek oldalán szálljanak szembe olyan ellenfelekkel, melyeket klónoztok, upgradeltek és nem sok választja el őket attól, hogy bevegyék az emberiség utolsó támaszpontját. A Wachowskiék és Joel Silver producer is visszatértek, méghozzá egy még nagyobb szabású történettel és olyan látványvilággal, amitől megáll az ész.
MI A MÁTRIX?
Ki hozta létre a Mátrixot? A válaszok újabb ígéretekkel teli világokhoz és egy olyan sorshoz vezetnek, amely nem végződhet mással, csak Forradalmakkal.
 
Megjelenés: 12.05
Formátum: 4K UHD

 
 
Mátrix Forradalmak
A FORRADALOM ELKEZDŐDÖTT:
Íme a Mátrix Forradalmak™! 
 
NEO. TRINITY. MORPHEUS.
Őket és mindenki mást is csak egy hajszál választ el a győzelemtől, illetve a teljes kihalástól a Gépek elleni háborúban – erről mesél a Mátrix trilógia nagyívű utolsó fejezete. Neónak oda kell mennie, ahol ember még nem járt – a Gépek városába, hogy megvívja utolsó, mindent eldöntő csatáját Smith-szel, a lázadó programmal, amely erősebb, mint valaha. A Wachowskiék és Joel Silver pedig teljesítik a lehetetlent, és túlszárnyalták az első két film kreativitását.
 
Megjelenés: 12.05
Formátum: 4K UHD

 
 
A Gyűrűk Ura – A két torony
Szinkronos változat!
A GYŰRŰK URA: A KÉT TORONY™ BŐVÍTETT VÁLTOZAT – HD 1080p FELBONTÁS
4 audiokommentár a rendező, a forgatókönyvírók, a stáb és a szereplők részvételével  – több mint 30 közreműködővel. Többek között Peter Jackson, Fran Walsh, Philippa Boyens, Barrie M. Osborne, Richard Taylor, Andrew Lesnie, Howard Shore, Jim Rygiel,
Joe Letteri, és Elijah Wood, Sean Astin, John Rhys-Davies, Billy Boyd, Dominic Monaghan, Orlando Bloom, Christopher Lee, Sean Bean, Miranda Otto, Brad Dourif, Andy Serkis, Bernard Hill és mások részvételével.
 
Megjelenés: 12.05
Formátum: Blu-rayTM

 
 
A Gyűrűk Ura – A király visszatér
Szinkronos változat!
A GYŰRŰK URA: A KIRÁLY VISSZATÉR™ BŐVÍTETT VÁLTOZAT - HD 1080p FELBONTÁS
4 audiokommentár a rendező, a forgatókönyvírók, a stáb és a szereplők részvételével  – több mint 30 közreműködővel. Többek között Peter Jackson, Fran Walsh, Philippa Boyens, Barrie M. Osborne, Richard Taylor, Howard Shore, Jim Rygiel, és Elijah Wood, Ian McKellen, Liv Tyler, Sean Astin, John Rhys-Davies, Bernard Hill, Christopher Lee, Billy Boyd, Dominic Monaghan, Orlando Bloom, Hugo Weaving, Miranda Otto, David Wenham, Karl Urban, John Noble és Andy Serkis, valamint Szméagol és Gollam részvételével.
 
Megjelenés: 12.05
Formátum: Blu-rayTM

 
 
2001: Űrodüsszeia
Stanley Kubrick ámulatba ejtő, Oscar®-díjas* alkotása nem csupán az ember és gép konfliktusának magával ragadó drámája, de egyben egyedülálló házassága a zenének és a mozgóképnek. Kubrick – aki Arthur C. Clarke-kal közösen írta a film forgatókönyvét – először a letűnt korokba látogat el, majd minden idők egyik legzseniálisabb vágásával ugrik néhány ezer évet az időben, hogy feltárja nekünk az emberiség által meghódított űrt, hogy végül főhősét, Bowmant, az űrhajóst (Keir Dullea) a sötét űr mélyére és talán a hallhatatlanságba repítse. „Nyisd ki a zsilipkaput, HAL!” Hadd kezdődjön el olyan kaland, amire még soha nem volt példa az univerzumban!
 
Megjelenés: 12.05
Formátum: 4K UHD

2018. novemberi Pro Video DVD/BD megjelenések

2018.10.16 18:51
November a mesék hónapja! Elhozzuk a Disney legújabb animációs filmjét a Hihetetlen család 2. részét, a nevetés garantált. Most minden szülőnek és nagyszülőnek lehetősége nyílik megmutatni a legkisebbeknek gyermekkoruk kedvenc meséit: éld át újra Süsü, A nagy ho-ho-ho Horgász, Vízipók csodapók, a Futrinka utca, Kukori és Kotkoda, Mazsola és Tádé és Frakk kalandjait DIGITÁLISAN FELÚJÍTOTT VÁLTOZATban.

 
Hihetetlen család 2.
Mindenki kedvenc szuperhős-családja visszatér A hihetetlen család 2.-ben. Ezúttal Helen kerül középpontba, így Bobra hárul a feladat, hogy Illanával és Vill-lel megoldja otthon a hétköznapi élet kihívásait. Nehéz változás ez mindannyiuk számára, amit nem könnyít meg az sem, hogy senki nem tudja még mindig, milyen erő is lakozik Furiban. Amikor egy új gonosztevő elméjéből kipattan egy briliáns és veszedelmes terv, a családnak – és Fridzsimennek – ismét egy csapatként kell dolgoznia – ám az sem olyan egyszerű, ha mind hihetetlen figurák!
 
Megjelenés: 11.14
Formátum: DVD, DVD gyűjtemény

 
Süsü, a sárkány
Süsü, a sárkány igencsak eltér szokványos társaitól, hiszen csak egy feje van. A többi társával ellentétben nem várakat ostromol, hogy a vár bevétele után királylányokat raboljon magának. Inkább lepkéket kerget, és arról ábrándozik, milyen jó volna rózsabimbónak lenni, mert úgy legalább rászállnának a gyönyörűségesebbnél gyönyörűbb pillangók. Szelídségével belopja magát az emberek szívébe. Szülei kitagadják az egyfejű jóságos Süsüt, aki vándorlása során találkozik a királyfival, aki megsajnálja és hazaviszi.
 
Megjelenés: 11.05
Formátum: DVD

 
A nagy ho- ho- ho horgász 1.
A nagy ho- ho- ho horgász 2.

Csukás István és Dargay Attila rajzfilmsorozatának hőse a mindenre elszánt horgász és barátja, aki ki más lehetne, mint a csali. Nyáron a hőségben nincs is jobb, mint a hűs víz partján üldögélni. Horgászszenvedélyének hódol főhősünk is, aki folyamatosan sok-sok kalandba csöppen. De a szenvedély azért szenvedély, hogy minden akadályt legyőzzön.
 
Megjelenés: 11.05
Formátum: DVD, DVD gyűjtemény

 
Vízipók csodapók 1.
Vízipók csodapók 2.
Vízipók csodapók 3.

Vízipók barátunk földi pók társaitól eltérően nem a sarokban vagy a fákon szövögeti hálóját, hanem a vízben lubickol. Csodálkozik is ezen barátja, a kicsit morgós, folyton hitetlenkedő Keresztespók. De kapcsolatuk által megtanulja, hogy attól, hogy valaki más mint ő, még lehet rendes (pók).
 
Megjelenés: 11.05
Formátum: DVD, DVD gyűjtemény

 
Futrinka utca 
Hogy mi újság a Futrinka utcában? Mivel tölti napjait Cicamica, Morzsa kutya és a többiek? Nyolc színes epizódot választottunk a kiadványhoz, melyből a mai gyerekek is megismerkedhetnek a nagysikerű mesesorozat szereplőivel.

Megjelenés: 11.05
Formátum: DVD

 
Kukori és Kotkoda 1.
Kukori és Kotkoda 2.

Kukori és Kotkoda “házassága” nem mondható felhőtlennek. Kukori nem nagyon szereti a házimunkát, így sok bosszúságot okoz Kotkodának. A büntetés csak azért maradhat el, mert ezek a szárnyasok egymást, mindezzel együtt és mindezek ellenére, szeretik. Milyen szép a társas kapirgálás a közös szemétdombon.
 
Megjelenés: 11.05
Formátum: DVD, DVD gyűjtemény

 
Mazsola és Tádé: Hol ez a Tádé
Mazsola és Tádé: Volt egyszer egy kismalac

Mazsola, a TV-ből és a képeskönyvekből egyaránt jól ismert kismalac váratlanul testvért kap. Éppúgy, mint a gyerekek, duzzogva és féltékenyen figyeli, hogy Manócska megosztja szeretetét közte és az új jövevény között. Azután - éppúgy, mint a gyerekek – megszereti kistestvérét, és megérti, hogy Manócska semmivel sem szereti őt kevésbé, mint akkor, amikor ő volt az egyetlenke….
 
Megjelenés: 11.05
Formátum: DVD, DVD gyűjtemény

 
Frakk: A macskák réme
Frakk: Fő a kényelem
Frakk: Kolbászkiállítás
Frakk: Macskabál

A történet kezdetén idilli békességben éldegél két macska, Lukrécia és Szeréna egy szép kis házban. A borostyánszemű Lukréciának az a merész elképzelése támad, hogy végleg elfoglalja a ház urának - aki feleségével ellentétben nem túlságosan barátja a két macskának - kedvenc karosszékét. A szemtelen elhatározást viharos gyorsasággal követi a tett. Károly bácsi ettől a naptól kezdve másra sem vágyik, mint egy kutyára, de lehetőleg olyanra, amelyik macskát reggelizik, macskát ebédel és azt is vacsorázik. S egy végzetes napon be is robban az idilli békébe Frakk, a vizsla - minden macska réme -, hogy megkezdje áldásos működését: a két macska "nevelését".
 
Megjelenés: 11.05
Formátum: DVD, DVD gyűjtemény

 
 

A MI STAR WARS-TÖRTÉNETÜNK - 2. RÉSZ

2018.09.28 12:29
Hogy megünnepeljük a Solo: Egy Star Wars-történet DVD- és BD-megjelenését, leültünk beszélgetni a film színészgárdájával arról, hogy milyen érzés volt bejárni a messzi-messzi galaxist, akár az Ezeréves Sólyom fedélzetén. Mit jelent a Star Wars a színészeknek? Milyen érzés volt először körbenézni az ikonikus díszletek között? Emilia Clarke, Paul Bettany és Phoebe Waller-Bridge erről mesélnek egy exkluzív interjúban.
 
A Solo: Egy Star Wars-történet DVD-n, BD-n és fémdobozos BD-n jelent meg Magyarországon. Az utóbbi két változat tömve lesz olyan extrákkal, mint kimaradt jelenetek, interjúk a szereplőkkel és a film készítéséről szóló, most először látható werkfilmekkel. Szóval nekünk is lesz mit felfedeznünk a film által kínált intergalaktikus kalandokon is túl!
 
PHOEBE WALLER-BRIDGE: L3-37
„A Solo forgatásán töltött első napomon egyszerre voltam ideges és izgatott. Mielőtt még betettem volna a lábamat, már akkor tudtam, hogy azok az emberek, akik ezeket a díszleteket felépítették és a kosztümöket, lényeket megalkották, szakmájuk legnagyobb mesterei. Így sejtettem, hogy egy mágikus világ vár rám. Egy barlangbejáratra hasonlító ajtón keresztül léptem be a díszletek közé, és hirtelen minden füstös lett. A világítás sejtelmes volt és nagyon valósághű. Láttam lényeket a bárpult mögött, ahogy italokat szolgálnak fel. Egy ketrecet droidok állták körül, és szólt a zene.
 
Amikor megmutatták nekünk a pilótafülkét, hirtelen mindenkiből kitört a benne lakozó 8 éves. Mindenki meg akarta nyomni az összes gombot, ugyanakkor paráztunk, hogy semmit se rontsunk el. Egyszerre volt nagyon érzelmes és hiperaktív ez a pillanat, ugyanakkor pánikszerű is. Szerintem a producerek tudták, hogy a felvételek megkezdése előtt legalább egy órával oda kell vinni minket, hogy fel tudjuk dolgozni a látottakat.
 
Nem volt könnyű beülni L3 vezetőülésébe. Ha már benne ültem, az rendben volt, de beülni nem volt egyszerű, ugyanis rajtam volt a droid jelmeze. Volt egy pillanat, amikor azt hittem, hogy a robotlábakkal ez egyszerűen nem fog menni, de végül csak sikerült bemásznom az ülésbe. Rengeteget gyakoroltam a ki- és bemászást. De mikor végre leülhettem, onnantól kezdve minden fantasztikus volt. Volt egy hatalmas kivetítő, ami minden ablakot befedett, így tényleg olyan érzés volt, mintha kirepülnénk az űrbe.”
 
EMILIA CLARKE: QI’RA
„Az első díszletet, melyet bejárhattam a Solón, Európa egyik legnagyobb stúdiójában húzták fel. Az angliai PineWood Studios-ban, és hatalmas volt! Tiszta őrület. Abban a jelenetben Hannak és Qi’rának épp hogy sikerült elmenekülnie Proxima úrnő karmaiból, és épp az űrkikötőben voltunk. Körülöttünk droidok és rohamosztagosok, szóval minden eléggé Star Warsos volt. Voltak drótokról lógó kamerák és mindenféle lények. Ennél Star Warsosabb nem is lehetett volna az egész. Olyan érzés volt, mintha az egész Star Wars-univerzumot belesűrítették volna egyetlen díszletbe. Hát ez volt az én első napom a forgatáson.
 
És hogy milyen érzés volt belépni eme díszletek közé? Lenyűgöző. Kívülről meg kellett őriznem a hidegvéremet, miközben magamban hangosan ujjongtam. Kívülről azt mutattam, hogy ’Csak lazán, ne izgasd fel magad.’ De magamban teljesen padlót fogtam, és majd kiugrott a szívem az izgalomtól.
 
És hasonlóan király érzés volt először fellépni az Ezeréves Sólyom fedélzetére. Az embernek nem is kell annyira elkötelezett rajongónak lennie ahhoz, hogy elfogja az az érzés, mintha a Télapó játékgyárában mászkálna. Egyszerűen lehengerlő volt. Nem gondolnád, hogy ennyire földbe fog döngölni, de az, ahogy ez a franchise mindenkire ekkora hatással tud lenni, egyszerűen fantasztikus. Nagyon-nagyon erőteljes érzés.
 
Az Ezeréves Sólyom fedélzetén filmezni nagy móka volt. Nagyon kényelmesek voltak azok a bőrszékek. Jól el lehetet bennük kényelmesedni. És íme egy jó kis játék: ’Hány stábtag fér be az Ezeréves Sólyomba?’ Gyakorta több ember volt ott, mint ahány ülés. Főleg a pilótafülkében. Mikor azt kiáltották, hogy ’Ennyi!’, mindenki arra gondolt, hogy ’Szuper. Ki ülhet le?’”
 
PAUL BETTANY: DRYDEN VOS
„Az első díszlet, ahová betettem a lábam, az Dryden csillaghajójának vagy csillagyachtjának bálterme volt. Fantasztikus volt. Lelépkedtem a csigalépcsőn, és megláttam egy aranyba öltözött lányt, kezében mikrofonnal énekelni. Aztán egy R2-es egységet pezsgősüvegekkel a fején, mármint ha azt fejnek lehet nevezni. Libabőrös lettem.
 
Hihetetlen, mennyire ügyeltek a részletekre. Csak úgy tátottam a számat. A yacht körül volt egy cyclorama, egy 360 fokos körkép az olasz Dolomitokról, és tényleg azok voltak, ugyanis felismertem a hegyeket. A cyclorama egy nagy kivetítő, ami mozgott, amikor a yachtnak elvileg mozognia kellett. A hegyek bevilágítása dinamikusan változott, és néha berepült egy-egy állat a képbe. Elképesztő volt.
 
Az Ezeréves Sólyom fedélzetén nem volt jelenetem, de többször is megfordultom ott, mikor a barátaim a gyerekeikkel együtt meglátogatták a forgatást. És ettől a díszlettől is libabőrös lettem. Hat évesen láttam először a Csillagok háborúját, és nagyon nagy hatással volt rám. Hogy az Ezeréves Sólyom fedélzetén mászkálhattam, az olyan volt, mint egy valóra vált álom a gyerekkoromból. Imádtam, ugyanakkor érdekes volt azt látni, hogy Lando sokkal jobban ügyelt az állapotára, mint Han. Sokkal tisztább volt, mint az, amit a 70-es évben készült filmekben láthattunk. Az ott, őszintén szólva, higiéniai szempontból meglehetősen kihívásosnak tűnt.”
 
%TERMEKLISTA{cikk_kodok=DY0558|DY0559|DY0568}%

 

A MI STAR WARS-TÖRTÉNETÜNK - 1. RÉSZ

2018.09.28 12:22
Hogy megünnepeljük a Solo: Egy Star Wars-történet DVD- és BD-megjelenését, leültünk beszélgetni a film színészgárdájával arról, hogy milyen érzés volt bejárni a messzi-messzi galaxist, akár az Ezeréves Sólyom fedélzetén. Mit jelent a Star Wars a színészeknek? Milyen érzés volt először körbenézni az ikonikus díszletek között? Alden Ehrenreich, Donald Glover, Joonas Suotami erről mesélnek egy exkluzív interjúban.
 
A Solo: Egy Star Wars-történet DVD-n, BD-n és fémdobozos BD-n jelent meg Magyarországon. Az utóbbi két változat tömve lesz olyan extrákkal, mint kimaradt jelenetek, interjúk a szereplőkkel és a film készítéséről szóló, most először látható werkfilmekkel. Szóval nekünk is lesz mit felfedeznünk a film által kínált intergalaktikus kalandokon is túl!
 
ALDEN EHRENREICH: HAN SOLO
„A Star Wars mindig is sokat jelentett a számomra. Kölyökkorom óta mindent imádok vele kapcsolatban. Megvolt az összes játék. A falamon ott díszelgett az a Baljós árnyak-poszter, amin a kis Anakin Skywalker Darth Vaderárnyékot vetett. Az egy hihetetlenül menő plakát.
 
Mielőtt elkezdtük forgatni a filmet, mindenképp beszélni akartam Harrison Forddal, hogy tiszteleghessek előtte és hogy áldását kérjem a filmre. Két évvel ezelőtt együtt ebédeltünk, és nagyon bátorító meg támogató volt. Csak úgy áradozik a filmről, és ez nagyon sokat jelent nekem. Ugyanakkor tudom, hogy az, hogy ennyire élvezte a filmet, az nagyban Ron [Howard] és Kathleen [Kennedy] érdeme.
 
Amint megkaptam a szerepet, azonnal belevetettem magam a kutatómunkába. Először is leültem, és megnéztem az összes filmet. Együltő helyemben megnéztem mindet a Baljós árnyaktól Az ébredő Erőig. Akkoriban még csak ezek a filmek voltak elérhetők.
 
Ez a projekt nagyobb, mint ami emberi ésszel felfogható. Fantasztikus. Belépni az Ezeréves Sólyom pilótafülkéjébe meg kifejezetten szürreális élmény. Az ember még ott sem hiszi el, hol van. Csodálatos érzés. Ez az a díszlet, amit mindenki látni akart, mikor meglátogatott a munkában. Ők is át akarták élni azt az érzést, amit én. Néhány hónapnyi munka után viszont mikor a Sólyom fedélzetén voltam, és én vezettem azt, tudtam, hol vannak a gombok, és hogy milyen érzés vezetőülésben lenni, csak akkor mertem azt mondani, hogy ’Na, ez már az én hajóm!’ Ez elképesztően kielégítő érzés volt.”
 
DONALD GLOVER: LANDO CALRISSIAN
„A Star Wars fontos szerepet játszott a neveltetésemben. Gyerekkoromban az első játékom, amire emlékszem, egy Lando Calrissian akciófigura volt, amit apámtól kaptam. Volt egy Darth Vaderem is. A Star Wars volt az egyik első film, amit apám megmutatott. Megvolt VHS-en és LaserDiscen is. Ez ennyire régen történt. Mint minden hétéves gyerek, én is azt játszottam, hogy én vagyok Lando, így nagyon szürreális élmény, hogy most eljátszhattam azt a karaktert, akit gyerekkoromban végig követtem.
 
A Solo díszletei között járkálni olyan volt, mint egy valóra vált álom. Nehezen lehet szavakban kifejezni. Az ember nem tudja megállni vigyorgás nélkül, és újra gyereknek érzi magát. Fantasztikus volt. Az első jelenet, amit felvettünk, a sabacc-kártyajáték volt. Leültem az asztalhoz körülöttem mindenféle kreatúrával, és ez fantasztikus érzés volt. Minden pillanatát élveztem. Mindent megtapogattam, beszélgettem a lényekkel, meg azokkal az emberekkel, akik az asztal alól irányították őket. Nagyon laza volt. Három napon át sabaccoztunk, de már előtte is megtanultam néhány kártyatrükköt. Meg néhány kockadobósat is. Nagyon sokat sabaccoztunk ebben a filmben.
 
Az Ezeréves Sólyom pilótafülkéjében nem volt túl sok hely a mozgásra – főleg, mikor a vuki és a droid is ott volt. Szerencsére Lando kvartélyában már sokkal több hely volt. Ez volt a kedvenc helyem a Sólymon. Sokszor elvonultam oda olvasgatni.”
 
JOONAS SUOTAMO: CSUBAKKA
„2013-ban láttam az első felhívást, amiben színészt keresnek egy szerepre. Olyasvalakit kerestek, aki legalább 220 cm magas és kékek a szemei. Erre világosan emlékszem, mert azt gondoltam anno, hogy én túl alacsony vagyok hozzá. Nagyjából négy hónappal később felhívtak, és megkértek rá, hogy készítsek egy felvételt magamról – de azt nem árulták el, hogy a Star Wars-ról van szó. A kosaras múltamnak köszönhetően találtak rám. Felhívták a Skandináv Kosárlabda Szövetséget, és megtudták, hogy ott van egy 210 cm magas, kékszemű fickó. Ezzel kezdődött el számomra az egész. Miután J.J. Abrams találkozott velem, megkértek rá, hogy legyek én Peter Mayhew dublőrje Az ébredő Erőben. Ekkor játszottam először Csubit. Az utolsó Jedikben is magamra ölthettem a szerepet, most pedig a Solóban is.
 
Az első díszlet, amit bejárhattam, a sárgödör volt, melyben a közönség először találkozik Csubival. Mikor megláttam a gödröt, szörnyű érzés fogott el, ugyanis tudtam, hogy jó sokáig kell majd a sárban csúsznom-másznom, mire felvesszük a bunyós jeleneteket Hannal. Azokban a jelenetekben gyakran vízálló ruha volt rajtam a Csubakka-jelmez alatt, hogy nehogy megfázzak. Két hónapon át készültem a forgatás előtt, de a gödörnél durvább dolog nem volt. Nagyon izgatott voltam, ugyanis a forgatókönyv annyira jó volt. Tudtam, hogy ebből fantasztikusan jó film lesz.”
 
%TERMEKLISTA{cikk_kodok=DY0558|DY0559|DY0568}%

 

A SOLO: EGY STAR WARS-TÖRTÉNET A SZÁMOK TÜKRÉBEN

2018.09.28 12:22
A SOLO: EGY STAR WARS-TÖRTÉNET A SZÁMOK TÜKRÉBEN
Most, hogy a Solo: Egy Star Wars-történet DVD-n és Blu-ray lemezen is elérhető, gondoltuk, hogy fénysebességre kapcsolva bejárjuk a film kulisszáit, és hozunk néhány számadatot a messzi-messzi galaxisban játszódó kalandfilmről.
 
500
Több mint 500 lénydizájn készült a filmhez. „Szerintem ebben a filmben több kreatúra van, mint bármelyik másik Star Wars-filmben” – magyarázza Alden Ehrenreich, aki Han Solót játssza a filmben. „Ez a produkció végig ugyanazt az érzést kelti, mint az eredeti Star Wars kantin – csak mintha az univerzum a tízszeresére nőtt volna közben.”
 
6
Alden Ehrenreich-nak nem volt könnyű dolga abban, hogy megszerezze Han Solo ikonikus szerepét. „Hat hónapnyi meghallgatáson estem át” – vallja be a színész. „Minden meghallgatáson egy másik jelenetet adtunk elő, ami sokat segített, de nagyon sokáig eltartott.”
 
2
Tudtátok azt, hogy az L3-37 számú droidot játsszó brit Phoebe Waller-Bridge-nek két dublőre is volt? „Nem tudtak olyan kaszkadőrnőt találni, aki méretre pontosan megegyezik velem” – árulja el a színésznő. „Ehelyett az egyik dublőr L3 felsőtestét, a másik pedig az alsótestét játszotta. Az egyikkel le kellett forgatni a jeleneteket L3 lábaival, a másikkal meg újra mindet a robot felsőtestével.”
 
1000
A David Crossman és Glyn Dillon által vezetett jelmeztervező csapat több mint 1000 kosztümöt készített a Solo: Egy Star Wars-történet számára.
 
30
A jelmeztervező csapat összesen 30 különböző köpenyt tervezett Lando Calrissian menő ruhatára számára az Ezeréves Sólyom fedélzetén. „Nagyon bejön Lando stílusa” – lelkendezik Donald Glover. „Azt hiszem, Lando nagy hatással volt rám. Stílusosan öltözködik, de ügyel arra, hogy közben lezser maradjon, és ez az én tetszésemet is elnyerte. Meglepődnél, hogy milyen nehéz egy jó köpenyt találni.”
 
135
A Solo: Egy Star Wars-történet játékideje nagyjából 135 perc: ez több mint két órányi intergalaktikus csempészmóka!
 
31
Az Ezeréves Sólyom életnagyságú modelljét, melyeket Az ébredő Erő és Az utolsó Jedik számára építettek, ebben a filmben újra felhasználták. Ezek súlya kb. 31 tonna volt.
 
3
Az Ezeréves Sólyom belső tereit 3 hónapon át építették. „Nagyon menő érzés az új Sólyom fedélzetén lenni” – lelkendezik Phoebe Waller-Bridge.
 
2
A Solót javarészt az angliai Pinewood Studios-ban forgatták, továbbá két külföldi helyszínen, az olasz Dolomitokon, valamint Fuerteventurán, a Kanári-szigetek második legnagyobbikán.
 
525
A kreatív csapat örömmel fogadta a hírt, miszerint a történetben szerepet kap egy siklós üldözéses jelenet. „Megannyi üldözéses jelenetet láttunk már a Star Wars-filmekben, de siklósat még soha” – magyarázza a speciális effektusokért felelő Dominic Tuohy. A csapat Han siklóját egy négykerekű járműként építette fel benne egy 525 lóerős motorral.
 
400
Tudjátok, hány évig élnek a Vukik? „Egy Vuki nagyjából 400 évig él” – árulja el Joonas Suotamo. „Ha úgy vesszük, Csubakka még meglehetősen fiatal – de most egy olyan kalandsorozat vár rá, ami biztosan megajándékozza majd néhány ősz hajszállal.”
 
7
Mimban sárplanétáján találkozik először Han Solo vuki másodpilótájával, Csubakkával. A találkozónak helyt adó visszataszító börtöncella, amely igazából egy gödör volt, hétszer hét méter széles és öt és fél méter mély volt, és csak úgy úszott a ragadós, csúszós sárban.
 
30
Proxima úrnőt, a földönkívüli gengszterfőnököt egy 30 főből álló csapat mozgatta. A film elején látható sötét jelenetekben egy húsz főből álló csapat merült a víz alá, hogy egy, a célra kiépített és ennek megfelelően sötét és visszataszító medencében mozgassák a karaktert.
 
26
A galaxis legközkedveltebb űrcsempészének története szeptember 26-án hódította meg otthonainkat, méghozzá DVD-n, BD-n és fémdobozos BD-n – ez utóbbi kettő rengeteg izgalmas extrát kínál majd kisfilmeken át kimaradt jelenetekig.
 
%TERMEKLISTA{cikk_kodok=DY0558|DY0559|DY0568}%
 

 

2018. októberi Pro Video DVD/BD megjelenések

2018.09.18 13:00
Októberben két remek film is érkezik a Warner Stúdiótól, a hónap elején Ocean's 8: Az évszázad átverése október közepén pedig a Haverok Harca. Ha pedig már régóta vártátok, hogy mikor jön a Sicario 2. – A zsoldos, eljött a Ti időtök.
 
Ocean's 8: Az évszázad átverése
Öt éve, nyolc hónapja és tizenkét napja: ennyi ideje szövögeti Debbie Ocean (Sandra Bullock) illusztris karrierjének legfőbb balhéját. A végrehajtásához azonban szüksége lesz a szakma legeslegjobbjaira, köztük egykori bűntársára, Lou-ra (Cate Blanchett) és egy specialistákból álló csapatra. A célpont: egy 150 millió dollárt érő nyaklánc, amely egy világhíres színésznő (Anne Hathaway) nyakát díszíti majd az év eseményének számító Met-gálán. A terv tökéletesnek tűnik, de ehhez nekik sem szabad hibázniuk, miközben behatolnak, majd lelépnek – mindezt árgus szemek által kísérve.
 
EXTRÁK (magyar felirattal) a Blu-rayTM-en és Blu-rayTM Steelbook-on:
•            Rablók tűsarkúban
•            Ocean csapata 3.0
•            Újratervezni a Met-gálát
•            Kimaradt jelenetek
 
Megjelenés: 10.03
Formátum: DVD, Blu-rayTM , Blu-rayTM Steelbook, 4 Filmes DVD Gyűjtemény


 
Haverok Harca
Kalandra vágysz? Szeretsz idegen emberek házában bujkálni, az ország másik felében dolgozó alakok munkahelyét megostromolni, vagy csak előugrani egy régi barát kertjében a bokorból, amikor ő a legkevésbé számít rád? Nem vagy egyedül. Néhány régi iskolatárs a ballagás napján megfogadta, hogy megőrzi magában a kisgyereket, és a régi haverjainak is segít ugyanebben. Évente egyszer vérre menő fogócska/bújócska veszi számukra kezdetét – ugyanaz, ami valaha az iskolaudvarban, csak most az egész ország a pálya. Vadásznak egymásra, becserkészik és meglepik egymást… mindegy, hogy áldozatuk dolgozik, csajozik, vagy gyereket nevel-e éppen. Játék az egész, de ők nagyon komolyan veszik. Ettől annyira viccesek. Az év egyik legjobb alapötletével rendelkező vígjátéka megtörtént eseten alapul, de olyan fordulatos, mintha 15 forgatókönyvíró dolgozott volna rajta – és csupa nagyszerű komédiás alakítja a főszerepet.
 
Megjelenés: 10.17
Formátum: DVD, Blu-rayTM


 
Sicario 2. – A zsoldos
Egy kíméletlen drogháborúban nincsenek szabályok... Miután a mexikói kartellek terjeszkedése egyre nagyobb méreteket ölt az Egyesült Államok területén, Matt Graver (Josh Brolin) különleges ügynök újabb véres küldetésre indul: ismét szövetkezik a hidegvérű kolumbiai bérgyilkossal, Alejandróval (Benicio Del Toro), aki évekkel ezelőtt bosszút esküdött, amikor a kartell emberei megölték a családját. A terv: Alejandrónak el kell rabolnia Isabela Reyest (Isabela Moner), a hírhedt drogbáró tizenéves lányát, hogy brutális viszályt robbantsanak ki az egymással vetélkedő kartellek között. Ám az akció kimenetelét veszély fenyegeti, és a lány sorsa az elszánt kolumbiai kezébe kerül...
 
Megjelenés: 10.31
Formátum: DVD, Blu-rayTM


 
 

DOLGOK, AMIKET VALÓSZÍNŰLEG NEM TUDTÁL A BOSSZÚÁLLÓK: VÉGTELEN HÁBORÚRÓL

2018.09.05 09:29
DOLGOK, AMIKET VALÓSZÍNŰLEG NEM TUDTÁL A BOSSZÚÁLLÓK: VÉGTELEN HÁBORÚRÓL
Hogy megünnepeljük a Bosszúállók: Végtelen háború DVD-megjelenését, feltártunk néhány titkot eme nagyívű szuperhőstörténet forgatásáról. A szeptember 5-én esedékes megjelenéssel garantálhatjuk nektek, hogy a Végtelen háború után a Marvel Moziverzum többé már nem lesz olyan, mint volt!
 
MINDIG IS ÚGY TERVEZTÉK, HOGY EBBEN A FILMBEN RENGETEG SZUPERHŐS FOG VÁRATLANUL ELHALÁLOZNI
A filmkészítők számára mára a kreatív munka legelején nyilvánvaló volt, hogy a Marvel Moziverzum sok kulcsszereplője számára a Bosszúállók: Végtelen háború jelenti majd az út végét. „Különösen azért tetszett nekünk a Végtelen háború ötlete, mert ez lehetőséget adott nekünk arra, hogy beteljesítsük az előtte lévő sok-sok film ígéretét” – magyarázza Kevin Feige, a Marvel Studios elnöke. „Tudtuk, hogy ez lesz az a film, melyben bizonyos karaktereknek fel kell ismerniük a bennük rejlő lehetőségeket, és fel is kell nőniük ahhoz a kihíváshoz, ami vár rájuk, bármi legyen is az. Ugyanakkor azt is tudtuk, hogy néhányuk történetét be kell, hogy fejezzük. Minden nagyszerű történetnek van vége. Ez nem jelenti azt, hogy ne kezdődnének új történetek, és azt sem, hogy ne láthatnánk további kalandokat a Végtelen háborúban feltűnő bizonyos karakterekkel, de azt mindenképp meg akartuk valósítani, hogy néhányuk története itt most váratlanul véget érjen.”
 
RENGETEGET IMPROVIZÁLTAK A FORGATÁSON
Christopher Markus és Stephen McFeely forgatókönyvírók hónapokon át finomhangolták a Bosszúállók: Végtelen háború és annak egyelőre címnélküli folytatását, ennek ellenére a színészeknek mindig lehetőségük volt arra, hogy játszanak a szövegekeikkel a díszletek között. „A forgatókönyv soha nem volt kőbe vésve” – magyarázza Stephen McFeely. „Lazán kezeltük, ugyanis néhány színészünk imád improvizálni. Néhányuk szeret kimozdulni a komfortzónájából, amit mindig szórakoztató látni. Néhány olyan jelenet felvételekor, amiben zöldvásznat is használtunk, azt mondtuk, hogy ’Mivel kb. bármit odatehetünk mögéd a vászonra, ezért azt csinálsz, amit akarsz.’” És hogy mely színészek improvizálták a legtöbbet? „Nagyon sokan” – vallja be Christopher Markus.
 
A RENDEZŐK ALIG VÁRTÁK, HOGY A NÉZŐK LÁSSÁK THANOST AKCIÓBAN
Ami a Bosszúállók: Végtelen háború masszív főszereplőit illeti, a rendezők nem csinálnak titkot abból, hogy alig várták, hogy a nézők végre láthassák Thanost akcióban. „Thanos igazán egyedi figura” – mondja buzgón Joe Russo. „Nagyon büszkék vagyunk rá, és alig vártuk, hogy a rajongók végre találkozhassanak vele. Nem hinném, hogy láthatunk már hozzáfogható CG-karaktert korábban. Az a technológia, amivel [Josh] Brolin játékát rögzítettük, hogy aztán Thanossá alakítsuk át, még vadonatúj. Izgatottan vártuk, hogy a nézők láthassák a film központi karakterének rendkívül összetett játékát.”
 
PETER DINKLAGE SZERZŐDTETÉSE EGY VALÓRA VÁLT ÁLOM VOLT A MARVEL MOZIVERZUM SZÁMÁRA
Mikor a Bosszúállók: Végtelen háború forgatása elkezdődött, kevesen tudták, hogy Peter Dinklage-et melyik titokzatos karakter eljátszására szerződtették. „Nagyon örültünk, mikor Peter Dinklage Eitri szerepében csatlakozott a szereplőgárdához” – vallja be Kevin Feige, a Marvel Studios elnöke. „Kész álom volt, hogy egy ilyen kaliberű színész csatlakozhasson az amúgy is masszív szereplőgárdához. Eitri nagyon fontos részét képezi a filmek mitológiájának, ugyanis ő és az ő népe, a nidavelliriek kovácsolták Thor kalapácsát, a Mjölnirt. Ahogy az a Thor: Ragnarökben kiderült, Thornak már nincs meg a kalapácsa. Megsemmisült, ezért Nidavellirbe kell utaznia, hogy egy olyan fegyvert készíttessen magának, ami kulcsfontosságú lehet Thanos legyőzésében. Annak ellenére, hogy a karakter a képregényekben az Eitri, a törpe névre hallgat, nagyon szórakoztató azt látni, hogy valójában 6 méter magas. Van valami elképesztő abban, hogy Peter Dinklage egy 6 méter magas figurát játsszon. Nagyon laza!”
 

A BOSSZÚÁLLÓK: VÉGTELEN HÁBORÚ A SZÁMOK TÜKRÉBEN

2018.09.05 09:19
A BOSSZÚÁLLÓK: VÉGTELEN HÁBORÚ A SZÁMOK TÜKRÉBEN
Most, hogy a Marvel Studios eddigi legnagyobb szabású filmje, a Bosszúállók: Végtelen háború megérkezett DVD-n, úgy gondoltuk, hogy a kulisszák mögé lépve összegyűjtjük a legfontosabb tudnivalókat róla – a számok tükrében.
A Bosszúállók: Végtelen háború a harmadik felvonás a hihetetlenül sikeres Bosszúállók-sorozatban.
 
48
A Bosszúállók: Végtelen háború mindössze 48 nap alatt lépte a 2 milliárd dolláros bevételi határt világszinten.
 
4
Jelenleg a Bosszúállók: Végtelen háború minden idők negyedik legsikeresebb filmje.
 
149
Az eposzi méretű film játékideje kb. 149 perc.
 
6
A Végtelen háború nagyjából arról szól, hogy próbálja Thanos a galaxist átszelve megszerezni magának a hat Végtelen Követ. „A Végtelen Kövek jelentik az univerzum hat különböző elemét, melyek minden életért és hatalomért felelnek” – magyarázza Joe Russo, a film társrendezője. „Thanos egyedül a Végtelen Kövek megszerzésével képes kozmikus szinten egyensúlyt teremteni az univerzumban, legalábbis az ő elképzelései szerint. Szóval ezek a kövek a mi MacGuffinjaink, melyek rendre felbukkantak az elmúlt évtized Marvel-filmjeiben, és amelyek kritikus szerepet játszanak az új filmünk narratívájában.”
 
55
Thanos először a Vasember 55. számában tűnt fel. Ő egy nagy hatalmú hadiúr, aki az űr legtávolabbi régióiban uralkodik. „Mindig is tudtuk, hogy a léc magasra van helyezve Thanos-szal” – vallja be Kevin Feige. „Egy pillanatra tűnt csak fel az első Bosszúállókban, majd volt néhány mondata A galaxis őrzőiben, és a Bosszúállók: Ultron kora végén is volt egy rövid jelenése. De ezenkívül még soha sehol nem láthattuk mozgásban. A jelenlétét és eljövetelét a 2012-es Bosszúállók óta lebegtetjük.”
 
2
Zoe Saldana alig várta, hogy feltárhassa Thanos és két lánya – Gamora és Nebula – bonyolult kapcsolatát a filmben. „Fantasztikus volt” – magyarázza a Gamorát alakító színésznő. „Izgalmas érzés volt felfedezni a két lány és apjuk bonyolult kapcsolatát. Végre lehetőségünk volt feltárni azt, hogy milyen érzés az, ha valakinek egy Thanoshoz fogható összetett karakter az apja.”
 
8.000
A film díszleteinek nagyját az atlantai Pinewood Studios-ban állították fel, de számos olyan forgatási helyszín volt, amit egyszerűen nem lehetett felépíteni – ezek közé tartozott a vakandai csata helyszíne is. A stáb végül egy 8.000 hektáros lovas paradicsomot jelölt ki az emlékezetes jelenet helyszínéül, ahol találtak legelőket, tavakat és erdőket is.
 
110.000
A különleges effektusokért felelő Dan Sudick számára az egyik legnagyobb kihívást az jelentette, hogy létrehozzanak egy természetesnek tűnő folyót, de ezt a feladatot végül minden várakozást felülmúlóan teljesítették. Mikor elkészültek vele, a folyó több mint 110.000 liternyi vizet mozgatott, és nagyjából 130 méter hosszú volt. Sudick és csapata ráadásul úgy készítette el a folyót, hogy annak vizét nem csupán újra meg újra fel lehessen használni, de biztonsági okokból tisztítható is legyen egyben.
 
6
Meg tudjátok nevezni mind a hat Végtelen Követ? A Tér Köve, azaz a Tesseract lehetővé teszi a dimenziók közötti utazást. A Thor: Sötét világban felbukkanó Aether egy pusztító folyadék, amely a Valóság Kövében köt ki. Az Erő Köve egy olyan nagy hatalmú ereklye, amely el tud pusztítani egy egész bolygót. Az Elme Kő viselője képes befolyásolni mások elméjét. Korábban egy szablya végére volt tűzve, később azonban beültették Vízió homlokába. A Végtelen háború kezdetén Doctor Strange birtokában van az Agamotto Szeme névre hallgató ősi jegytárgy. Ez a nyakék őrzi az Idő Kövét, melynek segítségével manipulálni lehet az időt. A végső Végtelen Kő a Lélek Kő, melynek lelőhelyét szigorúan titokban tartották a film bemutatója előtt.
 
2
Amerika Kapitány a Végtelen háború elején még szökésben van, minek köszönhetően egészen új dimenziók tárultak fel a karakter előtt. A Kapitányt alakító Chris Evans szerint „Rogers érzelmileg sokkal jobban el van szigetelődve a világtól. Kérget kellett növesztenie a lelkére, hogy életben maradhasson, mivel az elmúlt két évben a kormány folyamatosan vadászott rá. Teljesen más ember lett, mint akit legutóbb láttunk.”
 
18
Meg tudjátok nevezni a Marvel Moziverzum a Végtelen háborút megelőző 18 filmjét? Ha nem, hát íme – a bemutatás sorrendjében: A Vasember, A hihetetlen Hulk, Vasember 2., Thor, Amerika Kapitány: Az első bosszúálló, Bosszúállók, Vasember 3., Thor: Sötét világ, Amerika Kapitány: A tél katonája, A galaxis őrzői, Bosszúállók: Ultron kora, A Hangya, Amerika Kapitány: Polgárháború, Doctor Strange, A galaxis őrzői, vol.2., Pókember: Hazatérés, Thor: Ragnarök, Fekete Párduc. A 20. film a sorban A Hangya és a Darázs lesz.
 

2018. szeptemberi DVD és Blu-ray megjelenések

2018.08.16 11:25
Szeptemberben érkezik az év két legjobban várt filmje a Bosszúállók: Végtelen háború és a Solo: Egy Star Wars-történet.
 
Bosszúállók: Végtelen háború
A Marvel mozis univerzumának egészét felölelő, tíz év eseményeinek tetőpontját jelentő Bosszúállók: Végtelen háborúban minden idők legnagyobb és leghalálosabb leszámolására kerül sor. A Bosszúállóknak és szövetségeseiknek mindent kockára kell tenniük, hogy megfékezzék a nagy erejű Thanost, aki egy szemvillanás alatt elpusztíthatja a világot.
Megjelenés: 09.05.
Formátum: DVD

Bosszúállók 1-3 gyűjtemény
Megjelenés: 09.05.
Formátum: DVD
 

 Solo: Egy Star Wars-történet
Szállj fel az Ezeréves Sólyomra és utazz egy messzi-messzi galaxisba egy vadonatúj Star Wars-történetben a galaxis legkedveltebb gazfickójával. Vakmerő alvilági kalandok során Han Solo megismerkedik későbbi másodpilótájával, Chewbaccával és találkozik a hírhedt szerencsejátékossal, Lando Calrissiannel, s közös utazásuk végére a Star Wars saga legszokatlanabb hőseivé válnak.
 
Megjelenés: 09.26.
Formátum: DVD, Blu-rayTM, Blu-rayTM Steelbook
 

 

2018. augusztusi DVD és Blu-ray megjelenések

2018.07.18 07:44
Augusztusban sem adrenalinban sem rombolásban nem lesz hiány, hisz érkezik a Rampage - Tombolás nagy kedvencünkkel Dwayne Johnsonnal, akinek legfőbb feladata megmenteni a világunkat egy globális katasztrófától.
Mit tehet az ember, ha hirtelen észreveszi, hogy már nem kamasz? A választ megtudhatjuk a Partiállat című filmből, Melissa McCarthyval a főszerepben. Augusztusban visszatér a vidám és kalandvágyó méhecske, Maja, hogy részt vegyen a birodalom legnagyobb játékában, a Mézcsatában.

 
Rampage - Tombolás
Az emlős-szakértő Davis (Dwayne Johnson) különleges és szoros kapcsolatot alakított ki George-dzsal, a hihetetlenül intelligens ezüsthátú gorillával, amit egészen kölyökkora gondoz. Mikor egy kapzsi nagyvállalat genetikai kísérletei balesethez vezetnek, George és néhány más állat gigantikus méretű, agresszív szörnyetegekké mutálódnak, és mindent elpusztítanak, ami az útjukba kerül. Adrenalinban és rombolásban gazdag hajsza veszi kezdetét, melynek során Davis próbálja megtalálni az ellenszert, hogy megakadályozza a globális katasztrófát és megmentse azt a félelmetes bestiát, amely valaha a barátja volt.
 
EXTRÁK (magyar felirattal):
 • EZ MÁR NEM CSAK JÁTÉK
 • A PUSZTÍTÁS TRIÓJA
 • RAMPAGE: SZÍNÉSZEK AKCIÓBAN
 • BAKIPARÁDÉ
 • KIMARADT JELENETEK
 • ÉS MÉG SOK MINDEN MÁS!
 
Megjelenés: 08.01.
Formátum: DVD, Blu-rayTM , 3D Blu-rayTM Steelbook, 4K UHD
 

Maja, a méhecske – A mézcsata
A vidám és kalandvágyó méhecske, Maja nagyon szeretne részt venni az egész birodalom legnépszerűbb játékában, a Mézcsatában, de kissé túlzásba vitt lelkesedésével sikerül magára haragítania a méhbirodalom nagy hatalmú császárnőjét. Az uralkodó szigorú feltételhez köti a játékokban való szereplését: ha Maja veszít, a kaptára nyári méztermését be kell szolgáltatnia. A bátor méhecskének el kell fogadnia a kihívást és a számára kijelölt csapattársakat is, akik között régi ismerősök is akadnak: Flip, a bölcs szöcske, a kissé ügyetlen, de jószívű hangyaikrek, valamint legjobb barátja, Vili. A küzdelem során Maja újabb barátokra és ellenfelekre tesz szert, miközben rájön arra is, hogy nem mindig az a legokosabb, ha a saját feje után repkedve akar győzelmet aratni. Hisz egységben az erő! Ezt pont egy hős méhecske ne tudná?
 
Megjelenés: 08.29.
Formátum: DVD
 

A Partiállat
Mit tehet az ember, ha hirtelen észreveszi, hogy már nem kamasz? Deanna (Melissa McCarthy) ugyan kicsit nehézkesen törődött bele a megváltoztathatatlanba, de azért tudja a választ: beiratkozik az egyetemre, és ott a suliba járókat (köztük a saját lányát) meghazudtoló hévvel veti bele magát mindabba, amit egy rangos tanintézmény kínál: pia, bulik, pasik és még több pia. Azután még egy kis buli... A helyzet jó, de nem egyszerű. És csak egyre bonyolultabbá válik...
Megjelenés: 08.29.
Formátum: DVD, Blu-rayTM


 

INTERJÚ MICHAEL B. JORDANNEL A FEKETE PÁRDUC DVD-MEGJELENÉSE KAPCSÁN

2018.07.09 12:56
A Marvel Studios új bemutatójaként a Fekete Párduc a Chadwick Boseman által megformált fiatal afrikai herceg, T’Challa népszerű történetét meséli el. Apja halálát követően T’Challa visszatér otthonába, a világ elől elrejtett, de rendkívül fejlett afrikai Vakandába, hogy jogos örökösként elfoglalja annak trónját. De mikor feltűnik egy Koncoló névre hallgató férfi (Michael B. Jordan), T’Challa királyként és Fekete Párducként egyaránt óriási kihívás elé kerül, mikor Koncoló párbajra hívja ki őt, és ezzel nem csupán Vakanda, de az egész világ sorsa veszélybe kerül. Saját családjával szembe szállva a király kénytelen összegyűjteni szövetségeseit és szabadjára engedni a Fekete Párduc erejét, hogy legyőzze az ellenségeit, és ő maga is Bosszúállóvá váljon.
A Fekete Párduc magával ragadó története rajongók generációit nyűgözött le szerte a világban. A film valóságos jelenséggé vált, és heteken át uralta a bevételi listákat, június 20-án pedig végre DVD-n is megjelent, hogy a rajongók otthonukban is újra meg újra átélhessék a kalandot.
 
Hogy a DVD-megjelenést megünnepeljük, leültünk beszélgetni Michael B. Jordannel, hogy megtudjuk, ő hogy élte meg ennek a filmeposznak a megszületését...
 
ProVideo: Vigyél vissza minket a kezdetek kezdetére! Mire gondoltál, mikor először olvastad a Fekete Párduc forgatókönyvét?
Michael B. Jordan: Nagyon izgatott voltam. Mielőtt leültem volna elolvasni, gondoskodtam róla, hogy minden aznapi teendőmmel meglegyek. A telefonomat is kikapcsoltam, szóval teljesen felkészültem az olvasására. És amint belekezdtem, emlékszem, hogy el is öntöttek az érzelmek. Büszkeség töltött el amiatt, hogy ez a film elkészülhet.
 
PV: Mindig is érdekeltek a képregények és a szuperhősök?
MBJ: Gyerekkoromban imádtam a képregényeket. Most is nagy képregényrajongó vagyok, és a Fekete Párducban mindig is szívesen elmerültem. Nagyon szórakoztató. Imádom.
 
PV: Mindig is vágytál arra, hogy részese lehess a Marvel Moziverzumnak?
MBJ: Hogyne! Kissrác koromban mindig szuperhősöset játszottunk a srácokkal. Körbeugrándoztunk a nappaliban kezünkben díszpárnákkal, meg minden. Akkoriban mindig szuperhős vagy képregényfigura akartam lenni. Most pedig színészként végre lehetőségem van rá. Van ez a remek figura, és én lehettem a rosszfiú. Imádom ezeket a dolgokat.
 
PV: Hogy jellemeznéd a karakteredet a filmben?
MBJ: Erik Killmonger okos fickó. Oaklandben nőtt fel, de Vakanda trónjára vágyik. Javarészt ő is azokkal a dolgokkal törődik, mint T’Challa, de egészen más módon akarja elérni őket. Alapvetően ő a gonosz a filmben, de ha jól csináltuk a dolgunkat, akkor az emberek együtt tudnak majd érezni vele, vagy legalábbis megérteni az ő oldalát. A legjobb gonosztevők olyan karakterek, akikről lehet tudni, honnan jöttek, és az ember meg tudja érteni a fájdalmukat. Ryan Cooglerrel (a Fekete Párduc rendezőjével) rengeteg időt öltünk abba, hogy megpróbáljuk ezt elérni Killmongernél is. Nagyon sokat foglalkoztunk a karakter háttértörténetével. Próbáltuk a lehető legsokoldalúbb figurát összehozni.
 


PV: Nagyon élvezted, hogy rosszfiút játszhatsz?
MBJ: Az elmúlt években inkább jófiúkat játszottam, így nagyon élveztem, hogy most egy olyan rosszfiú bőrébe bújhattam, akit aztán nem lehet megregulázni. Bátran felvállalja magát, emiatt izgalmas karakter. Élveztem, hogy nem voltak határok, amiket nem lehetett átlépni, és bármit megtehettem, amit a helyzet megkívánt. Nagy élvezettel játszottam el a rosszfiút.
 
PV: Tudsz mondani valamit a forgatásról, ami meglepetésként érheti a Marvel-rajongókat?
MBJ: Miben más egy Marvel-film forgatása? Ami azt illeti, a Fekete Párduc forgatásán nem zöld hanem kék vásznat használtunk. Hogy miért, arról fogalmam sincs, de itt minden vászon kék volt. A stúdióban hatalmas, kékre festett falak álltak, nem zöldek. Ezt talán még nem hallották a rajongók.
 
PV: Melyik volt az első díszlet, ahol jártál?
MBJ: A törzsi tanácsterem, ahol Erik kihívja T’Challát a trónért. Ez az a jelenet, melyben bilinccsel a kezén kísérik a tanács elé, és ekkor mutatja meg, hogy ki is ő valójában. Ez volt az első forgatási napom, mi több, ez volt a legelső jelenetem, amit felvettünk, és kb. úgy izgultam, mint az első iskolai napomon. Nagyon izgatott voltam. Alig vártam, hogy munkába állhassak, hogy a forgatáson összefuthassak a barátaimmal, Ryan Coogler rendezővel és Rachel Morrison operatőrrel. Izgatottan vártam, hogy újra együtt dolgozhassak velük, ugyanakkor ez volt az első alkalom, hogy együtt dolgoztam Chadwickkel, ami szintén nagyon izgalmas volt. Ez egy nagyon-nagyon feszült jelenet volt, de imádtam. A legelső napon máris bevetettük magunkat a mélyvízbe, nem volt megállás.
 


PV: Mit jelent számodra az, hogy egy ilyen filmben játszhattál?
MBJ: Hogy mit jelent manapság egy fekete szuperhősfilmet forgatni? Azt hiszem, a lehető legjobbkor jött. Úgy érzem, rengeteg mindennek kellett történnie ahhoz, hogy ez a film egyáltalán elkészülhessen, de azt is megértem, hogy ez az egész üzlet.
 
PV: Minek kellett történnie?
MBJ: Chadwick Bosemannek azt a karriert kellett befutnia ezen film előtt, amit befutott. És Ryan Cooglernek is, sőt nekem is. Lupia Nyong’ónak és Danai Gurirának is. Sok mindennek a helyére kellett kerülnie ahhoz, hogy az emberek azt mondják: „Oké, itt az ideje, hogy befektessek ebbe. Ez hasznot fog nekem hozni.” Ehhez kellett a Disney és a Marvel, hogy a projekt mögé álljanak és megvalósítsák azt. Egy ilyen film nagyon sokba kerül, és ha nem működik, akkor talán soha nem készülhet hasonló. Érted, mire gondolok? Szóval nagyon sok mindennek klappolnia kellett ahhoz, hogy ez a film létrejöhessen. Úgy érzem, a sorozatok is segítettek. Olyanok, mint az Atlanta, a Bizonytalan vagy a Master of None. Rengeteg különböző ilyen sorozat megy a tévében, ezért az emberek végre úgy érzik, ideje magukévá tenni ezt a kultúrát.
 
PV: A Fekete Párduc végén Vakanda kitárja kapuit a világ előtt. Mit gondolsz a film üzenetéről? Egyet tudsz vele érteni?
MBJ: Én nem mondanám azt, hogy Vakanda kitárta a kapuit, de az kétségtelen, hogy úgy érzik, itt az ideje jobban belefolyni a világ dolgaiba. Hajlandóak szocializálódni, és ebben van is valami, ugyanis fontos, hogy a nemzetek képesek legyenek megérteni egymást. Azt hiszem, hogy elinduljon a kommunikáció különböző értékeket képviselő, különböző nemzetiségű és bőrszínű emberek között, annak nagyon pozitív üzenete van. Talán nem kell teljesen asszimilálódni ahhoz, hogy megértsük és elfogadjuk a másik véleményét, de a kommunikáció és a nyitottság nagyon-nagyon fontos dolog.
 
PV: Szívesen ellátogatnál Vakandába?
MBJ: Nagyon is! Ha lenne rá lehetőségem, hogy elutazzak oda, akkor bejárnám az egészet. Felfedezném a boltokat és a piacokat. Szerintem Vakandának a technológiája a legizgalmasabb, és biztos vagyok benne, hogy egy csomó laza kütyüvel tudnék ott játszadozni. Tudom, hogy a filmben említették a légsiklókat, és nagy királyság lenne egy ilyennel száguldozni egy sort. Baromira élvezném.
 
PV: Milyen volt a légkör a Fekete Párduc forgatásán? Könnyed vagy nagyon is komoly?
MBJ: Ryan Coogler filmjeinek forgatásán mindenki rengeteget melózik, ugyanakkor a hangulat is jó. Muszáj volt jól éreznünk magunkat, miközben ezt a filmet forgattuk. Ryan arra törekszik, hogy a laza legyen a légkör, és mindenki összedolgozzon. Nem győz poénkodni a felvételek között, mi pedig mindig megvalósíthatjuk az álmainkat. Remek érzés volt.
 

Ha tetszett az interjú, nézd meg te is a

Fekete Párduc filmet DVD-n!

 

 
 
 

A FEKETE PÁRDUC A SZÁMOK TÜKRÉBEN

2018.07.09 12:33
A Marvel Studios egyik legnagyobb sikereként a Fekete Párduc megérkezett DVD-n, ennek örömére összegyűjtöttünk néhány észbontó számadatot a filmmel kapcsolatban. Vakanda mindörökké!
 
2016
A Marvel Moziverzum 2016-ban mutatta be T’Challát, azaz a Fekete Párducot (Chadwick Boseman megformálásában), méghozzá az Amerika Kapitány: Polgárháború című filmben, melyben a karakter apja feltételezett gyilkosa után vetette magát.
 
5
Miután 2018 elején befutott a mozikba, a Fekete Párduc hosszú ideig uralta a bevételi listákat szerte a világban. Amerikában 8 éve ez volt az első olyan film, amely öt héten át vezette a bevételi listákat.
 
2
Letitia Wrightnak két próbafelvételen is részt kellett vennie Chadwick Boseman oldalán, hogy elnyerje Shuri szerepét a filmben. „Az egyik felvétel Los Angelesben zajlott, a másik pedig Atlantában” – meséli a színésznő.
 
2017
Az atlantai Pinewood Studios-ban és a dél-koreai Puszanban forgott Fekete Párduc forgatási munkálatai 2017 januárjában kezdődtek. A forgatás három hónapig, egészen pontosan április 20-áig tartott.
 
6
A legfontosabb szereplők egy hat hétig tartó kiképzésben vettek részt a forgatás előtt. „A forgatás előtt hat héttel mi már ott voltunk Atlantában, hogy formába lendüljünk” – vallja be Lupita Nyong’o, aki Nakait játssza a filmben. „A kaszkadőrcsapattal közösen összegyűltünk, és elkezdtünk edzeni, plusz elsajátítani a harckoreográfiát és a küzdőtechnikákat. Rengeteget melóztunk.”
 
1
Sebastian Stan – aki Bucky szerepében tűnik fel a feliratok alatti jelenetben – mindössze egy napot töltött a Fekete Párduc forgatásán. „Sebastian Stannel dolgozni nagy móka” – árulja el Letitia Wright. „Egy tó partján vettük fel azt a jelenetet mindenféle trükkfelvétel nélkül. Remek nap volt.”
 
10
Michael B. Jordan elég sajátosan jellemzi a Fekete Párducban alakított karakterét, Erik Killmongert. „Ő mindig tíz lépéssel a többiek előtt jár. Nagyon türelmes. És ez igen veszélyes jellemzője egy gonosztevőnek, hisz Erik képes kivárni a megfelelő pillanatot, és képes előre megtervezni minden egyes mozdulatát. Szeretném azt hinni, hogy magam is előrelátó vagyok, imádok sakkozni, és kiszámolni az előttem álló lépéseket. Ezt a részét nagyon át tudtam érezni a karakternek.”
 
3
Nem volt könnyű feladat Michael B. Jordan karakterét Erik Kollmongeré alakítani. „A sminkelés nagyon időigényes volt” – árulja el a színész. „Minden nap három órán át dolgoztak azon, hogy felvigyék rám Killmonger sebhelyeit.”
 
 90
Közel kilencven egyedülálló módon elkészített szilikon sebhelyet vittek fel Michael B. Jordan felsőtestére a félmeztelen harcjelenetek kedvéért. Killmonger minden egyes sebhelye egy-egy életet jelez, amit az évek során kioltott.
 
2
Michael B. Jordan nem csak a reggelente töltött el három órát a sminkszobában, de a nap végén is több órára visszament. „Minden nap, miután végeztem a felvételekkel, két óráig tartott, mire levették rólam a sebhelyeket” – árulja el a színész.
 
3
A filmhez történő kutatásai során Hannah Beachler látványtervező elutazott Dél-Afrikába, hogy inspirációt nyerjen a helyi kultúrából. „Felbecsülhetetlen értékű volt ez az utazás” – magyarázza Beachler. „Fokvárosban landolt a gépem, és aztán végigjártuk a partvidéket. Ellátogattunk Durbanba, a Golden Gate-parkba, KwaZulu-Natalba, Spionkopba és Johannesburgba, megtekintettük az Oribi Gorge-ot és Blyde folyó kanyonját, és még sok minden mást. Az út három és fél hétig tartott, és leírhatatlanul hasznos volt.”
 
4
Nem csupán Dél-Afrikát keresték fel kutatás céljából. „Négy napot töltöttem Dél-Koreában” – teszi hozzá Hannah Beachler. „Végül aztán négy hónapig forgattunk ott.”
 
150
W’Kabi páncélozott rinocéroszát a fehér rinocérosz, Afrika legnagyobb orrszarvúja inspirálta. „A dél-afrikai kutatásaink során két ilyet is szemrevételezhettünk” – magyarázza Hannah Beachler. „Az egyiket kb. 150 méterre megközelítettük.”
 
2
T’Challa húga, Shuri a második trónörökös a bátyja után. Ő a legokosabb ember Vakandában: elsőosztályú tudós és feltaláló – neki köszönhető a Fekete Párduc továbbfejlesztett öltözéke és az általa használt technológia is.
 
4
Figyeljétek meg jobban a Kimoyo-gyöngyöket a filmben, ugyanis enszibidi-szimbólumokat fedezhettek fel rajtuk. Hannah Beachler, a film látványtervezője így magyarázza őket: „Az enbiszidi egy nigériai nyelv, amely a negyedik századból származik.”
 
1
Minden Kimoyo-gyöngysorban van egy prémium gyöngy. „A prémium gyöngyöt akkor kapod meg, ha Vakandában születtél” – magyarázza Hannah Beachler. „Ez más, mint a többi. Ennek van egy kis csúcsa.”
 
4
Tudtátok, hogy négy különböző törzs van Vakandában? Vannak a Kereskedők, a Határmentiek, a Bányászok és a Folyómentiek.
 
4
A gigantikus Harcos-vízesés megépítése igen hosszadalmas munka volt. Az építkezés nagyjából négy hónapot vett igénybe.
 
12
A lélegzetelállító Harcos-vízesés díszlete 40-szer 25 méter széles és nagyjából 12 méter magas volt, míg a hozzátartozó medence két méter mélyre alkották meg.
 
700
Több mint 700 köbméternyi habot használtak el a Harcos-vízeséshez, melyet úgy alakítottak ki, hogy emlékeztessen a dél-afrikai Oribi Gorge szikláira.
 
300
Mikor a kamerák leálltak, a forgatáson azonnal laza hangulat lett úrrá. „Az egyik legviccesebb pillanat a forgatáson a Harcos-vízeséshez köthető” – emlékszik vissza Danai Gurira, aki Okoyét játssza. „Minden előzetes jel nélkül a dobosok elkezdték játszani a Drop It Like It’s Hot című számot, és hamarosan mindenki bekapcsolódott a nótába. Kb. 300 ember dolgozott aznap a forgatáson, és mindenki együtt énekelt. Egy csomó Marvel- és Disney-producer volt ott aznap, és valószínűleg egyik se értette, mi folyik itt, de tetszett nekik. Nagyon nagy móka volt.”
 
700
A film jelmeztervezője, Ruth Carter az egész világot bejárta Ghánától Los Angelesig, hogy beszerezze azokat az anyagokat és kiegészítőket, melyekből megalkotta a film 700 különböző jelmezét.
 
120
Ramonda királynő derékig érő, ezüstszínű rastafrizurája egy nagyon bonyolult paróka volt. 120 különböző hajzatból készült, melyekből kézzel állították össze a fonatokat.
 
1966
Fekete Párduc formabontó karaktere a Marvel féle Fantasztikus Négyes első sorozatának 52. számában debütált. Ez a képregény 1966-ban jelent meg.
 
50
A Marvel Studios feje, a Fekete Párduc producere, Kevin Feige alig várta, hogy megmutathassa a közönségnek ezt a nagyszabású új Marvel-filmet. „Mikor a Fekete Párduc a 60-as években bemutatkozott, igen merész húzás volt a Marvel-istállót vezető Stan Lee és Jack Kirby részéről egy olyan afrikai karaktert prezentálni, aki sok más hősnél okosabb és erősebb volt” – magyarázza Feige. „Hogy ugyanezt megvalósíthassuk a nagyvásznon ötven évvel a színre lépését követően, az hihetetlenül izgalmas érzés a számunkra.”
 
2015
Andy Serkis mindig is készen állt arra, hogy újra magára öltse a dél-afrikai fegyverkereskedő Ulysses Klaue szerepét a Fekete Párducban. A figura először 2015-ben tűnt fel a Marvel Moziverzumban, méghozzá a Bosszúállók: Ultron kora című filmben.
 
2005
Habár Chadwick Boseman számára nem volt idegen az afrikai szuperhős, a Fekete Párduc-képregényekre úgy igazán Reginald Hudlin sorozatával figyelt fel, melyek 2005-ben jelentek meg először.
 
20
A filmrajongók örvendezhetnek: a Fekete Párduc június 20-án megjelent DVD-n.

 

VAKANDA NŐI

2018.07.06 12:32
T’Challa (Chadwick Boseman), az ifjú afrikai herceg epikus történetét bemutató Fekete Párduc rajongók generációit nyűgözött le szerte a világban. A film valóságos jelenséggé vált, és heteken át uralta a bevételi listákat, június 20-án pedig végre DVD-n befutott. Hogy a megjelenést megünnepeljük, elbeszélgettünk a film alkotóival és szereplőivel Vakanda nőiről. Ha mindent tudni szeretnél róluk, akkor olvasd el, hogy vélekednek Vakanda asszonyairól az őket eljátszó fantasztikus színésznők!
 
LUPITA NYONG’O [NAKIA]
„Imádom azt, ahogy a Fekete Párduc a nőket képviseli. A filmben mi mindnyájan önálló individuumok vagyunk. Mindnyájan erősek vagyunk, és anélkül tudunk kiállni magunkért, hogy összetűzésbe keverednénk egymással. Azt hiszem, ez nagyon fontos üzenet lehet a gyerekeknek – fiúknak és lányoknak egyaránt.
 
A Fekete Párducban a nők teszik a dolgukat, és támogatják egymást. Gyakran vitatkoznak egymással, és mindegyiknek van saját véleménye, de nem ellenségeskednek egymással, ami szerintem nagyon fontos dolog. Ennek köszönhetően a nézőkben kialakulhat egy kép arról, hogy Vakanda milyen lehet nemzetként. Itt a nők és a férfiak egy szinten állnak, és azt is láthatjuk, hogy egy társadalom milyen hatékony tud lenni, ha kihasználja a nőkben rejlő potenciált.
 
A mozi képes arra, hogy megmutassa, kik voltunk, kik vagyunk és kikké válhatunk – és Vakanda jó példa arra, hogy kivé válhatunk. Ennek a nemzetnek lehetősége volt arra, hogy külső behatások nélkül fejlődjön, ugyanis nem érintette a kolonizáció szele, amely a saját kultúráját ráerőszakolta másokéra. A saját feltételeinek megfelelően fejlődött azzá, ami. És ezen fejlődés során rájöttek arra, hogy aknázhatják ki leginkább a polgárjaikat, ami azt jelenti, hogy a nők kiállhatnak magukért, és mindeközben a férfiak jogait sem sértik vagy kockáztatják. Vakandában egy nőnek is lehet hatalma, de dönthet úgy is, hogy kiáll a mellette álló férfiért.
 
Ezt láthatjuk Fekete Párduc karakterénél is, aki egy nagyhatalmú, vibrániumba öltöztetett fickó, de mégis ott van az oldalán Okoye (Danai Gurira). Az általam játszott Nakia személyében pedig van egy bizalmasa is. Rá hallgathat, és mindig számíthat rá. Szerintem tök jó ezt látni. Imádom, hogy ezt kérdés és magyarázat nélkül mutatja be a film: egyszerűen így működnek a dolgok ebben az országban, ahol még soha nem járhattunk azelőtt. De betekintést nyújt abba is, hogy a való világ is lehetne ilyen.”
 
DANAI GURIRA [OKOYE]
„Mikor a Fekete Párduc rendezője, Ryan Coogler leült velem megbeszélni, hogy képzeli el a filmet, a történetet, a karaktereket és különösen a nőket, tátva maradt a szám, ugyanis az ember nem túl gyakran hallhat ehhez hasonló történeteket. Nem túl gyakran találkozhatsz ilyen elképzelésekkel. Fantasztikus volt.
 
Annyi mindent tudnék mondani arról, milyen nagyszerűen építette fel a női karaktereket Ryan ebben a filmben, és szerencsésnek érzem magam amiatt, hogy ebben a munkában mi is részt vehettünk. Imádom, hogy ezek az afrikai nők mennyire jól ki vannak dolgozva és mennyire összetettek. Emlékszem, hogy arra gondoltam, hogy ’Hű, ez nem semmi! Alig várom, hogy lássam, és ráadásul szerepelhetek is benne!’
 
Azonnal megtetszett a Dora Milaje, ez a kizárólag nőkből álló testőrség ötlete. Már maga az elképzelés is nagyon tetszett, de aztán hihetetlen érzés volt látni, ahogy életre kel (az előkészületi munkák során). Elkezdtem edzeni ezekkel a fantasztikus nőkkel, és aztán együtt mentünk el leborotválni a fejünket. Szép sorban kopaszra nyírtuk magunkat – és ezáltal is egyfajta testvériség alakult ki közöttünk. Ekkor kezdett el növekedni bennünk a büszkeség. Magunkévá tettük azt az erőt, amit ezek a nők képviseltek.
 
Imádom azt a pillanatot a filmben, melyben Okoye kijelenti, hogy ő nem akar parókát húzni. Nem akarja eltakarni a fejét. Büszke arra, ahogy kinéz, és kopaszon, azzal a tetoválással a fején akar bemenni arra a helyre. Igazi lázadó pillanat volt, de a jó értelemben véve lázadó, hisz azt jelenti, hogy haj nélkül is lehetsz szép.”
 
LETITIA WRIGHT [SHURI]
„Szerintem nagyszerű érzés látni, hogy a Fekete Párducban ennyi erős női karakter van, ugyanis igen keveset látni belőlük a filmekben mostanság, főleg erős női fekete karaktereket. Ráadásul a filmben szereplő női karakterek mind-mind jól kidolgozottak. Nem egydimenziósra írták őket. Összetett figurák. Izgalmas érzés volt ezt látni, és inspirációval töltött el, hogy ennek én is részese lehettem, mivel nagyon sokat jelent nekem.
 
Az is tetszik, ahogy a vakandai férfiak beállnak a nők mellé. Senki sincs aláaknázva a másik nem által. A férfiak nem mondanak olyanokat, hogy ’Shuri, neked nem kéne ilyen tech-dolgokkal foglalkoznod.’ Azt mondják: ’Csináld csak!’ T’Challa is azt mondja: ’Gyerünk, hugicám, ez a te asztalod. A te birodalmad. Csináld, amit szoktál! Nem kell mással foglalkoznod.’ Imádom, hogy a királynak ilyen a mentalitása. fantasztikus. Mindenki azzal foglalkozhat, amiben a legjobb.
 
Annyira tetszik, amit a Marvel ezzel a filmmel tett. Azt mondják, hogy a nők pontosan olyan nagyszerűek, mint a férfiak. Egyik se különb a másikhoz képest. Durván egyensúlyban vannak.”
 
FOREST WHITAKER [ZURI]
„Nagyon örülök annak, hogy ennyi és ilyen sokféle erős nő van ebben a filmben. Ezek a nők nem csupán fantasztikus harcosok, akik azt mutatják meg a világnak, hogy a nők is erőteljesek, hanem a szellemükben is harcosok, akik képesek a hódításra, és rendelkeznek a győzelemhez szükséges eszközökkel.
 
Az anyaság erejét Angela Bassett karaktere, Ramonda képviseli, ahogy a gyermekeiről gondoskodik. Segít a fiának és a lányak előre haladni az útjukon, és bármire képes lenne azért, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyermekeivel minden rendben lesz.
 
És ott van Shuri, aki megmutatja, hogy mire képes ennek a világnak a technológiája. Ő azt a tényt illusztrálja, hogy a nők is képesek felnőni a technológiához és a matematikához – a film felismeri ezt a nőkben rejlő lehetőséget. Ezek nagyon erőteljes kinyilatkoztatások a világnak.”
 
MICHAEL B. JORDAN [ERIK KILLMONGER]
„Vakandában a matriarkák jelentik az ország tartópillérjeit, amire építeni lehet, és a férfiak a nőkből merítenek erőt, tőlük kapnak iránymutatást. Szerintem elképesztően fontos, hogy a fiatal lányok és a nők azt lássák, hogy a filmekben és sorozatokban erőteljesnek mutatják be őket – és szerintem Vakanda ezt nagyon jól csinálja. Szerintem ebből a szempontból a Fekete Párduc fantasztikusan sikerült.
 
Nagyon sok erős női karakter van ebben a filmben. A legkönyörtelenebb harcosok mind nők. A király testőrsége – a Dora Milaje – kizárólag nőkből áll. Ezt Ryan Coogler rendező és Joe Robert Cole író mindenképp ki akarta hangsúlyozni a történetben.
 
Afrikában a nők jelentik a társadalom alapjait, és nagyon pozitív hatással vannak mindenkire. Óriási hiba lett volna ezt figyelmen kívül hagyni a filmben, ugyanis hűek akartunk lenni a valósághoz.
 
Sok-sok nagyon tehetséges nő játszik ebben a filmben Lupita Nyong’ótól Danai Gurirán át Angela Bassettig. Óriási volt együtt játszani velük a filmben, de azt hiszem, nekem a Letitia Wright által eljátszott Shuri karaktere a kedvencem. Szerintem fantasztikus figura. Hihetetlenül eszes, és az egysorosai büntetnek.”
 
RYAN COOGLER TÁRSÍRÓ/RENDEZŐ
„Néhány afrikai kultúrában a nemek szerepe egészen más, mint amit megszokhattunk. Afrikában is vannak olyan nemi szerepek, melyek más kultúrákban is ugyanúgy működnek, de néhány dolog egészen más. Az erős nőket és a nők által a társadalomra gyakorolt hatásokat egyszerűen nem lehet figyelmen kívül hagyni. Ezt mi is körbe akartuk járni a filmünkben, habár ez már a Fekete Párduc-képregényekben is jelen volt.
 
T’Challa anyja, Ramonda folyamatos befolyással van a férfi világára. T’Challa és a húga kapcsolata pedig olyan, amihez hasonlót elég ritkán látni a képregényfilmekben és az akciómozikban. Ezzel is részletesen akartunk foglalkozni, ugyanis nincs olyan szuperhős, akinek lenne egy húga – ráadásul T’Challa életében a Shurihoz köthető kapcsolata a legfontosabb. Ezt mi is körbe akartuk járni. És aztán ott van a Dora Milaje, ez a nőkből álló elitharcos testőrség.
 
Ebben a filmben elejétől végig rengeteg igen tehetséges nő működött közre. Nem azért szerződtettük őket, mert nők voltak, hanem azért, mert ők voltak a legmegfelelőbb emberek a feladatra. Olyanokra gondolok, mint Rachel Morrisonra, az operatőrünkre, Ruth Carterre, a jelmeztervezőnkre, Hannah Beachlerre, a látványtervezőnkre és Lisa Satrianóra, a rendezőasszisztensünkre. Az utómunkálatok során a filmet Michael Shawver és Debbie Berman vágták – ez utóbbi dél-afrikai. Szerencsésnek érezhetem magam, hogy ezekkel a fantasztikus nőkkel dolgozhattam együtt, és hogy a hatásuk az egész filmen felfedezhető.”

Rendeld meg most:

9 DOLOG, AMIT BIZTOSAN NEM TUDTÁL A FEKETE PÁRDUCRÓL

2018.07.05 13:01
Hogy megünnepeljük a Marvel Studios Fekete Párducának DVD-megjelenését, leleplezünk nektek 9 észbontó titkot eme epikus szuperhősmozi forgatásáról. A vadiúj Marvel-mozi június 20-án jelent meg DVD-n. Vakanda mindörökké!
 
SZUPERHŐS TITKOK 1.
A KÉPREGÉNYEK ÓRIÁSI INSPIRÁCIÓT JELENTETTEK A FILMESEK SZÁMÁRA
Ha azt kérdezik tőle, mi inspirálta leginkább a munkában, akkor Ryan Coogler, a Fekete Párduc rendezője és társírója nem rest bevallani, hogy rendesen beleásta magát az elismert Marvel-képregény történetébe. „Mindenféle képregényt alapul vettünk” – magyarázza Coogler. „Ha megnézitek a filmünket, akkor valószínűleg fel fog tűnni, hogy kb. minden író munkássága visszaköszön benne, aki valaha is hozzányúlt T’Challa karakteréhez a Fekete Párduc-képregényekben. Stan Lee és Jack Kirby kezdősorozatával kezdve Don McGregoron, Christopher Priesten és Jonathan Hickmanen át egészen Brian Stelfreeze-ig mindenki! Mindannyijuktól kölcsönöztünk valamit. Mindegyik író rajta hagyta a kézlenyomatát a filmen, így Ross ügynök (akit Martin Freeman játszik a filmben) Christopher Priest sorozatából származik, Shuri karaktere pedig Reginald Hudlin sorozatából. Minden széria kínált nekünk valamit, és mi aztán tényleg minden sorozatból merítettünk valamit.
 
SZUPERHŐS TITKOK 2.
ISZONYÚAN ÜGYELTEK A RÉSZLETEKRE, ÉS ETTŐL A SZÍNÉSZEKNEK TÁTVA MARADT A SZÁJUK

„Hihetetlen érzés volt besétálni Vakanda díszletei közé” – mondja Danai Guira, aki Okoyét játssza a filmben. „A látványtervezőnk, Hannah Beachler fantasztikus volt. Emlékszem, hogy amikor besétáltam a törzsi tárgyalóba, csak arra tudtam gondolni, hogy ez a terem egyszerűen elképesztő. A padló átlátszó volt. Mindenhol hatalmas párduc szobrok álltak. A trón pedig nagyon afrikai volt. Sőt, az egész dekoráció is az volt. Fantasztikus élmény volt, és ez nagyon sokat segített a karakteremnek, ugyanis ahogy ott álltam, arra gondoltam, hogy ehhez fogható dolog sehol máshol nincs ezen a Földön, és nekem az a feladatom, hogy megvédjem. Hannah sok-sok nagyon menő afrikai motívumot felhasznált. Ugyan a filmben végül nem tűnik fel, de ő tervezte meg T’Challa irodáját is, ami szintén fenomenális volt. Forgattunk itt néhány jelenetet, melyek végül kimaradtak a filmből – de az iroda így is elkészült, és fantasztikusan nézett ki.”
 
SZUPERHŐS TITKOK 3.
A STÁB ELUTAZOTT DÉL-AFRIKÁBA, HOGY FELKÉSZÜLJÖN A FORGATÁSRA

„Volt egy nagyon fontos útunk Dél-Afrikába, ahol kutatásokat végeztünk a Fekete Párduc látványvilágával kapcsolatban” – árulja el Hannah Beachler, a film látványtervezője. „Keresztül-kasul bejártuk az országot, és ez nagyon sokat segített később, amikor megépítettük a díszleteket. Hihetetlen érzés volt látni a színeket, az anyagokat és ahogy ezek készültek. Végül aztán úgy alakult, hogy rengeteg háttéranyagot vettünk fel Dél-Afrikában. Ugandában is forgattunk, és ezeket a felvételeket aztán a vakandai vidék bemutatására használtuk. Gyönyörű volt. A zambiai Viktória-vízesésnél is forgattunk. Mikor a harcosok átrepülnek a vízesésen, hogy a küzdőtéren landoljanak, no az a Viktória-vízesésnél készült. A küzdőtér mögött látható vízesés viszont már az Iguazu-vízesés, amely Dél-Afrikában található. Vegyítettük a kettőt, ugyanis szerettünk volna horizontot a vízesés mögé.”
 
SZUPERHŐS TITKOK 4.
SEBASTIAN STAN MINDÖSSZE EGY NAPOT TÖLTÖTT A FEKETE PÁRDUC FORGATÁSÁN

„A plusz jelenet (a Sebastian Stan által megformált) Bucky-val a film végén alaposan meglepett” – vallja be Letitia Wright, aki Shurit játssza a filmben. „Nagyon boldog lettem, mikor tudomást szereztem róla. Nagy fel jár Ryannek, amiért ezt a jelenetet is hozzátette a filmhez. A forgatás vége felé vettük fel, és nagyon élveztem. Gyönyörű napunk volt, és úgy éreztem, ennél tökéletesebb alkalmunk nem is lehetne arra, hogy megtudjuk, hol bujkál Bucky Vakandában. Valahol az atlantai erdőkben vettük fel a jelenetet, és a munka mindössze egy napig tartott. Nagyon jó volt együtt dolgozni Sebastiannal. Igazán jó arc.”
 
SZUPERHŐS TITKOK 5.
A FILM KEDVÉÉRT LUPITA NYONG’O-NAK TÖBB NYELVEN IS MEG KELL TANULNIA BESZÉLNI

„A filmben beszélt afrikai nyelv az Xhosa, amely egy bantu nyelv Dél-Afrikából” – árulja el Lupita Nyong’o, aki Nakiát játssza a filmben. „Olyan csettintés-szerű hangok vannak benne, melyek az én anyanyelvemből hiányoznak, ezért meg kellett őket tanulnom. Jó sokat dolgoztunk egy dialektus-szakértővel, hogy megtanuljam a helyes kiejtést. A filmben emellett koreaiul is megszólalok, ami elég nagy kihívás volt. Alig egy héttel a dél-koreai forgatás előtt vált véglegessé, hogy Nakiának pontosan mit kell majd mondania, úgyhogy az egész hetet azzal töltöttem, hogy a szövegemet memorizáljam. Ennek ellenére néha-néha megbotlott a nyelvem. Egyszer a koreai statiszták még ki is nevettek, és azt mondták, hogy véletlenül a barbecue-ról kezdtem el beszélni. De végül jól letudtuk az egészet.”
 
SZUPERHŐS TITKOK 6.
LETITIA WRIGHT IGEN SZOKATLAN HELYEN TUDTA MEG, HOGY MEGNYERTE A SZEREPET

„A meghallgatás nagyon érdekes volt” – vallja be Letitia Wright. „Két felvételt is elküldtem Londonból, és nem gondoltam, hogy ennek bármiféle folyománya lesz, de aztán felhívtak, és arra kértek, hogy repüljek el Los Angelesbe egy próbafelvételre. Itt találkoztam Ryan Coogler rendezővel és Chadwick Bosemannel (aki T’Challát játssza a filmben). Szerencsére azonnal megvolt köztünk az összhang. Ezt követően hazautaztam, és hetekig nem történt semmi, de aztán visszahívtak még egy próbafelvételre. Ezúttal már Atlantába kellett repülnöm, és a hajamat is befonták, én pedig tudtam, hogy csak el kell engednem magam. Arra gondoltam, hogy ha ez összejön, az igazán különleges élmény lesz. Pár hét múlva tudtam meg, hogy engem akarnak Shuri szerepére. Épp egy buszmegállóban álltam Londonban, mikor megcsörrent a telefonom, és teljesen megkattantam! Ott sikoltoztam örömömben a buszmegállóban, annyira örültem annak, hogy részese lehetek ennek a fantasztikus filmnek.”
 
SZUPERHŐS TITKOK 7.
A SZEREPLŐGÁRDÁNAK EGY HATHETES, KŐKEMÉNY KIKÉPZÉSEN KELLETT ÁTESNIE

Mielőtt elkezdődtek volna a felvételek, a Fekete Párduc szereplői elutaztak Atlantába, hogy felkészüljenek a film észbontó akciójeleneteire. „A kiképzés hat hétig tartott” – árulja el Danai Gurira. „Nagyon sokat segített, hogy fizikailag is felkészülhettem a forgatásra, nem mellesleg a karaktereink mozgásának részleteit is itt sajátítottuk el. Megtanultuk a harci koreográfiát, illetve elsajátítottuk a különböző mozgástechnikákat is. Nagyon kemény volt, de jó sokat tanultam belőle. Okoye a hadsereg tábornoka, nem mellesleg a Dora Milaje feje, szóval ő meglehetősen tradicionális harcmodorban küzd. Ahogy a lándzsáját használja, az ősi afrikai mozgásokból ered. Nagyon érdekes volt ezeket megtanulni.”
 
SZUPERHŐS TITKOK 8.
A FORGATÁSON A SZÍNÉSZEK RAPCSATÁKAT VÍVTAK EGYMÁSSAL

„Számos vicces momentum adódott a Fekete Párduc forgatásán” – emlékszik vissza Letitia Wright. „Annak ellenére, hogy a munka kemény volt, és akadt egy-két fizikailag igen megterhelő jelenet is, mindig találtunk alkalmat arra, hogy egy kicsit ökörködjünk. A felvételek között rapcstákat rögtönöztünk, közös vacsorákat szerveztünk, vagy elmentünk bowlingozni. Az egyik nap egy Tűnj el! versenyt rendeztünk (melyben a résztvevők rezignált arccal futnak a kamera felé), nem utolsósorban azért, mert a film főszereplője, Daniel Kaluuya is játszik a Fekete Párducban. És hogy ki nyerte a rapcsatákat? Hogy őszinte legyek, szerintem én voltam a legjobb. Jó sok emberrel meg kellett mérkőznöm, de szerintem borzalmasak voltak.”
 
SZUPERHŐS TITKOK 9.
A KIMOYO-GYÖNGYÖK REJTETT ÉRTÉKEKKEL RENDELKEZNEK

Hannah Beachler bevallotta, hogy nagy élvezettel tervezte meg a film hipermodern kütyüjeit. „A Kimoyo-gyöngyök voltak a kedvenceim” – vallja be a látványtervező. „Egyáltalán nem fogtam vissza magam a megtervezésüknél, mivel tudtam, hogy ezeknek nagyon lazának kell lenniük. A Kimoyo-gyöngyök először a Fekete Párduc-képregényekben tűntek fel, és Ryan Cooglernek nagyon tetszett az ötlet, hogy a szereplők ezek segítségével kommunikáljanak a filmben. Ha közelebbről megnézzük ezeket a gyöngyöket, akkor láthatjuk, hogy vannak prémium gyöngyök, melyeket akkor használhatjuk, ha Vakandában születtünk. Ezeknek van egy kis csúcsuk, mellyel kitűnnek a többi gyöngy közül. Minden gyöngyön felvillannak különböző szimbólumok, de a prémium gyöngyök egy az egyben világítanak. Egy nigériai nyelvet, az enszibidit használtuk a gyöngyökön lévő szimbólumok megalkotásában. Ugyancsak enszibidi nyelvű írás fedezhető fel néhány ikonikus vakandai épület oszlopain is.”

A Fekete Párduc DVD megvásárolható itt.
 


 


 

Interjú Ruth E. Carter jelmeztervezővel a Fekete Párduc DVD-megjelenése kapcsán

2018.07.02 12:30
Fekete Párduc interjú
T’Challa (Chadwick Boseman), az ifjú afrikai herceg epikus történetét bemutató Fekete Párduc június 20-án jelent meg DVD-n. Hogy a megjelenést megünnepeljük, leültünk beszélgetni Ruth E. Carterrel, az elismert jelmeztervezővel, hogy megtudjuk, mi inspirálta a Marvel új filmjének felejthetetlen jelmezeit.

 
FEKETE PÁRDUC: A KIRÁLYI KOSZTÜM
„T’Challa a vakandai királyi család tagja. Királyi vér csörgedezik az ereiben, és megörökölte a trónt apjától, szóval óriási a felelősség rajta. Ezért aztán ruházatának mindig makulátlannak és királyi pompával rendelkezőnek kell lennie. A királyi öltözékének hímzését nigériai felsőkről kölcsönöztük. Ha összevetjük T’Challát és Killmongert, akkor T’Challa volt az, aki privát iskolába járt, és Killmonger, aki a körzeti iskolákba. Én ez alapján különböztetem meg ezt a két karaktert, akiket egy világ választ el egymástól.
 
Az asztrális síkon, ahol T’Challa találkozik az apjával és az őseivel, fehér hímzésű tunikát visel. A hímzés mintázatát különböző kultúrák inspirálták szerte a világból. Vannak pakisztáni ismerőseim, akik ezt a tunikát meglátva azonnal a saját kultúrájuk hímzését vélték felfedezni benne. Ezért érzem úgy, hogy az emberek különösen izgalmasnak találják majd ezeket az álomjeleneteket, mivel az itt látható hímzések megannyi különböző kultúrát megidéznek. A világ összes királyi méltósága reprezentálva van általuk.
 
T’Challa valamennyi jelmeze rendelkezik kulturális jegyekkel. A lila mellényén például enszibidi nyelven írt feliratok fedezhetők fel. A hímzés kiválasztása nagyon aprólékos munka volt, amiben Ryan Coogler rendező is segített.”


FEKETE PÁRDUC: A SZUPERHŐSJELMEZ
„A Marvel dizájncsapata – akik valamennyi szuperhősön dolgoztak – átküldött nekünk egy vázlatot arról, hogy képzelték el Fekete Párduc szuperhős kosztümjét. Ezt használtuk fel a saját változatunkhoz. A kosztüm eurojersey-ből készítettük, ami négyfelé nyújtható. Anyaga fehérben érkezett hozzánk, ezért az egészet feketére kellett színeznünk, és erre vittünk fel a különböző mintázatokat. Az anyag miatt az ehhez felhasznált tintának is nyújthatónak kellett lennie.
 
Manapság minden szuperhőskosztüm rendelkezik egyfajta mintázattal, amely sajátos textúrát ad ki, ezért aztán különösen izgatatott lettem a gondolatra, hogy én is megoldozhatom Fekete Párduc ruházatának felszínét. Az erezetek mentén apró vakandai írás fedezhető fel, amely végigfut az egész ruházaton, de a körvonalazást apró háromszögek adják. Ezt az Okavango-mintázatnak neveztem el. Az Okavango és az erezet közösen számos hengernyomású afrikai mintázatra és anyagra emlékeztetnek. Fekete Párduc ugyanis nem csak egy szuperhős, de egy afrikai király is egyben.
 
A kosztüm valójában egy macskajelmez. Tartoznak hozzá különböző cipők és kesztyűk, de amit Chadwick Boseman visel, az egy igazi, testhezálló macskajelmez. Alatta egy szürke sztreccsruhát hord, melynek köszönhetően úgy fest, mintha a vibránium ezüstös ragyogása átszűrődne a ruházata erezetén. Ezért is ezüstszínű. Az acélembert látva feltűnt, hogy Superman jelmeze alatt acélszínű ruházatot hord, ezáltal úgy festett, mintha acélból lennének az izmai. Arra gondoltam, mivel a Fekete Párduc jelmeze vibrániumból készült, mi lenne, ha mi is ilyet alkotnánk. Van egy rejtett zipzár, ami végigfut a jelmez hátán. Úgy kell felhúzni, mintha egy harisnyanadrág lenne. Fel kell húzni, aztán bele is kell gyömöszölni magunkat. Volt még egy zipzár elől is, hogy Chadwick ki tudjon menni a WC-re anélkül, hogy le kéne vennie a ruhát.”
 
Fekete Párduc szuperhősjelmez


SHURI: AZ EZÜSTKÖSZTÜM
„Mikor először találkozunk Shurival a filmben, kiderül, hogy unja már a tradíciókat. Ő tervezi meg Fekete Párduc új jelmezét, mi több, ő a Vakandai Tervező Bizottság feje, szóval fontosnak tartottam azt, hogy a karakter tekintetében kicsit eltérjünk a hagyományoktól. És nem csak abban a tekintetben, hogy a Marvel mostanában nanotechnológiában és vibrániumban gondolkodik, hanem hogy a külső jegyeket tekintve is megjelenítsük azt, mit jelent előre-gondolkodónak lenni.
 
A leszállópályán a bátyja azzal cukkolja Shurit, hogy készüljön fel rá, hogy a Harcos-vízesésnél népviseletben kell majd megjelennie. Aztán a vízesésnél Shuri el is kezd panaszkodni: ’Csipkednétek magatokat? Ez a gönc nagyon kényelmetlen!’ Szerintem ezek a dialógusok segítenek megértetni a karaktert a közönséggel. Azt mondja: ’Tudom, hogy egy hercegnő vagyok, és tudom, hogy a tradícióknak is megvan a maguk helye, de én már magam mögött hagytam ezeket.’ Ezt mondja akkor is mindenkinek, mikor a laborjában először találkozunk vele.
 
A jelmeztervek mind-mind sokat segítenek a karakter elhelyezésében. Shuri esetében fiatalos és ragyogó megjelenésben gondolkodtunk. Tényleg azt akartam, hogy kirívó és könnyed legyen, tele feltűnő színekkel. Az ezüstjelmeznek érdekes a története: a filmben ezt a jelmezt soha nem láthatjuk, ugyanis egy bizonyos jelenethez készült, ami végül nem került bele a filmbe. De mire ez kiderült, a jelmez már elkészült, méghozzá ezüst legginggel kiegészítve.”
 

SHURI: A NARANCS SZETT
„Nagy kihívás volt olyan laborruhát kitalálni, ami illeszkedik Shuri karakteréhez. Ő a Vakandai Tervező Bizottság zseniális tervezője, aki minden tekintetben előre-gondolkodó, ezért elképzelhetetlennek tartom azt, hogy a szokásos laborruhát viselje. Elsőként körbenéztem a kedvenc jelmeztervezőimnél. Megvizsgáltam Rick Owens, Gareth Pugh és Stella McCartney munkáit, ugyanis szerintem ők mindig a koruk előtt járnak, és hajlamosak szokatlan ötletekkel előállni. Végül Stella McCartney inspirált azzal, ahogy az anyagokat képes újrahasznosítani, azaz hogy újrafelhasználható matériák segítségével új anyagokat tud létrehozni – így aztán úgy döntöttem, hogy Shuri egy teljesen egyszerű ruhát viseljen a laboratóriumában, amin különleges védőréteg van.
 
Ehhez a védőréteghez pedig olyan anyagot választottam, ami nem csak védelmet nyújt, de laza és játékos is egyben. Úgy éreztem, hogy olyan érzetet kell keltenie, mintha újrahasznosított anyagból készült volna. Shurit először egy fehér jelmezben látjuk, amin hálószerű védőréteg van. A védőrétegnek az a feladata, hogy megvédje az alatta lévő anyagot, de néha saját története van, ezért néznek ki úgy Shuri jelmezein a védőrétegek, ahogy.
 
Mikor Shurit a fehér és narancs szettjében látjuk, a védőréteg ezeken organza-jellegű anyagból készült, amin igazából áttetsző. Egy hosszú zipzár van a hátulján, és összességében olyan, mint egy melegítő – részben ez a melegítőjellegű réteg ad neki védelmet. Ami a leggings-et illeti, próbáltunk valami Shurihoz illően divatos megoldással előállni. Végül aztán egy kezeslábast használtunk varrásmintákkal. Mi több, erre a kezeslábasra online bukkantam, rajta olyan varrásmintával, amely egy párduc fejét adta ki. Ez egy fekete kezeslábas volt trapézszerű szárral, amit aztán levágtunk, és egyenes szárra cseréltünk. Érdemes megnézni néhány képkockát a filmből: a fehér varrás fantasztikus. A narancsszínű mellényére átmásoltam az említett varrást. A mellény neoprénből készült: ez egy olyan anyag, amit gyakorta használunk futurisztikus ruhaanyagokhoz.”
 
Fekete Párduc Shuri jelmez


OKOYE: A DORA MILAJE
„Okoye a Dora Milaje feje, és mikor megterveztem a jelmezét, mindenképp tükrözni akartam benne a Dora Milaje történetét. Ugyanakkor rikítóbb vörössel és naranccsal akartam dolgozni, mivel a filmben a Dora Milaje-ből csak néhányan képviseltetik magukat. Azt hiszem, összesen nyolcan lehettek – de én azt szerettem volna, ha ez a nyolc legalább tíz-húsznak tűnne. Ezért is választottam ennyire feltűnő és tiszteletet parancsoló színeket. A gyöngyöket a Maasi, a Himba és a Turkana törzsek inspirálták. Ők mindnyájan feltűnő színekben pompázó és bonyolult gyöngyfüzéreket használnak, melyek mindig rendelkeznek mögöttes jelentéssel. Például minél több gyöngyöt tekersz a nyakad köré, annál vonzóbbá válsz az ellenkező nem számára. Összeségében olyannak képzeltem el a jelmezeket, mint amiket viselőik generációról generációra továbbadnak egymás között. Azt akartam érzékeltetni, hogy ezeket a büszkén továbbadott, aprólékos kézimunkával megművelt egyenruhákat viselni óriási kiváltság és tisztség.
 
Abban már nagyon korán megállapodtunk, hogy a Dora Milaje tagjait tetőtől talpig beborítjuk. És abban is egyetértettünk, hogy ezeknek a jelmezeknek gyönyörűnek kell lenniük. Nem kellettek kilátszó testrészekkel bajlódnunk, ugyanis ezek az egyenruhák olyan gyönyörűek voltak, hogy anélkül hangsúlyozták ki az ezeket viselő nők szépségét, hogy túl sokat mutattak volna magukból.
 
A Dora Milaje tagjai olyan nyakláncokat és karkötőket viselnek, melyeket a dél-afrikai Ndebele-törzsek inspiráltak. Ryan Coogler azt akarta, hogy a páncélzatnak ékszerhatása legyen, úgyhogy egy ékszertervezőt is bevontam a projektbe. Minden egyes ékszert kézzel készítették. Okoye – vezetőként – aranyból készült ékszereket visel, a többiek pedig ezüstöt. A filmkészítés során a túl fényes dolgok általában nem túl népszerűek, de ezúttal kivételt tettünk, ugyanis ennek köszönhetően a Dora Milaje egyszerűen fantasztikusan néz ki.”
 

NAKIA: A HIDZSÁB ÉS A KASZINÓJELMEZ
„Nakia egy igazi harcos. Ügynök és kém, ezért neki van a legtöbb arca a filmben. A film elején egy hidzsáb mögé rejtőzve nigériai fogolynak adja ki magát, majd a következő jelenetben már olyan ruhát visel, melyben simán elvegyülhet egy afrikai nagyváros forgatagában. Úgy is kellett kinéznie, mint aki könnyedén el tud vegyülni. A leszállópályán már farmert, könnyed blúzt és sálat visel. A Harcos-vízesésnél a Folyó törzs vezető harcosaként már népviseletben láthatjuk. Végül, de nem utolsósorban a kaszinójelenetben is új jelmezt visel. Rengeteg különböző kosztümje volt.
 
A népviseleti szettjét az afrikai Surma- és Surmi-törzsek inspirálták. Nakia egy halásztörzsből származik, ezért ruhájának egyes motívumait víz mellett élő afrikai törzsekről mintáztuk. Nem véletlenül hívják Nakia törzsét a Folyó törzsnek.
 
Több történelemkönyvben olyan fotókat láthatunk, melyeken a Surma-gyerekek virágokkal és ágakkal díszítik testüket. Nakia népviseletét leginkább ezek a képek inspirálták – ugyanakkor azt is érzékeltetnünk kellett, hogy ő valójában egy harcos, szóval a ruhája felett egy felsőtestén keresztülvetett fegyverövet viselt.
 

NAKIA: A KASZINÓJELMEZ
Nakia kaszinóban viselt jelmezéhez egy Kente-mintázatot vettünk alapul. Ebben a jelmezében úgy fest, mint egy Bond-lány.
 
A Kente-mintázat alapján csináltuk meg a ruha varrását, melyet ugyanarra az eurojersey-anyagra vittük fel, melyből a Párduc-ruha készült. Amint a teljes egészében fekete ruha elkészült, kézzel festettük meg, hogy így érjünk el egyfajta árnyalat-effektust.
 
Ez az árnyalat effektus zöld volt, némi fémes jelleggel felvértezve, úgyhogy amikor Nakia átsétál a kaszinón, a ruha mindig más helyeken csillog. Ezen kívül szüksége volt két merész bevágásra a ruhán, hogy tudjon benne harcolni.”
 

RAMONDA: VAKANDA KIRÁLYNŐJE
„Eredetileg Ramonda kinézetének a fűző is szerves részét képezte, de végül ezt elhagytuk a dizájnból. Ramondából igazi Fekete Párduc Királynőt akartunk csinálni, ezért a jelmezéhez ragyogó és sajátos mintázattal rendelkező anyagokat vettünk alapul, valamint olyan anyagokat, melyeket úgy festettek, mintha apró steppelt mintázat lenne rajtuk. Nagyon tetszett az az ötlet, hogy mindez a XVI. század angol királynőjét idézi, de azt akartam, hogy mindezzel együtt Ramonda Vakanda királynője legyen. Végtére is ő a Fekete Párduc édesanyja, ezért kellett, hogy legyen benne erő.
 
Végül aztán Ramonda ruházatát teljesen átszabtuk. Szuperhőshöz illő anyagból alkottuk meg a jelmezeit, de ezek mégis hagyománytisztelő megjelenésűek voltak. Azt akartam, hogy első pillantásra is feltűnjön, hogy ő a királynő, emiatt fest úgy, mint egy klasszikus királynő. Nagyon fontos ez az anakronizmus, ugyanis ez tradíciókat fejez ki, és megmutatja Vakanda múltját is.
 
3D-s nyomtatóval készítettük el Ramonda koronáját és a válldíszét is. Olyan megjelenést kölcsönöztem neki, amit az 1600-as, 1800-as években láthattunk. Nagyon tetszett ez a megjelenés.”
 

M’BAKU: A JARABI TÖRZS TAGJA
„M’Baku kinézetét az afrikai Dogon törzs inspirálta. Ryan Coogler azt akarta, hogy M’Baku fűszoknyát viseljen, szóval rendesen beleástam magamat a témába inspirációért. A New York-i Metropolitan múzeumban láttam is egy fűszoknyát, és nagyon tetszett, hogy a tónusai és a színezete férfias jelleget kölcsönöztek neki. A Dogon törzs tagjai a ceremóniák során fűszoknyát viselnek, ezek viszont élénk zöld és rózsaszín színekben pompáznak. Nekem egy olyan darabbal kellett előállnom, amely ugyan emlékeztett a tradicionális afrikai fűszoknyákra, de a színezete mégis jobban passzol a harcosokhoz és a férfiakhoz. Egy bőrből készült aláöltözettel is elláttam a fekete szoknyát, ugyanis a Jarabi hegyi törzs. Fent élnek a magasban, a hegyekben, ahol sok a hó.
 
Az eredeti M’Bakut Embermajomnak hívták, és a megjelenését egy ezüsthátú gorilla inspirálta. Ebből néhány dolog visszaköszön a vásznon látott változaton is. Műszőrmét használtunk, és bizony jó sok féle szőrből választhattam ki azt, amit végül a vállára helyeztünk. Ezt hűtőmágnessel rögzítettük, hogy ne mozogjon, és ne is jöjjön le a válláról. Olyan volt, mintha tényleg egy ezüsthátú gorilla szőre lett volna.
 
M’Baku a Jarabi törzs feje, akik a fák között élnek. Vibránium helyett is inkább faanyagot használnak, ezért fontos volt, hogy M’Baku pajzsa úgy nézzen ki, mintha tömör fából készült volna. Ezt Dogon törzsre jellemző faragásokkal díszítettük. A karaktert játszó Winston Duke eljött a próbaterembe, mi pedig vele együtt dolgoztuk ki és teszteltük az összes rögzítést, ami ahhoz kellett, hogy elbírja a nehéz páncélzatát. A Dogon törzs sajátosságai és a tömör fa együtt olyan kinézetet kölcsönzött neki, ami messze eltér attól, amit a Fekete Párducon láthattunk.”
 

Fekete Párduc Zuri a sámán kinézete

ZURI: A SÁMÁN KINÉZETE
„Zuri a mi sámánunk és papunk. Mikor először beszélgettünk róla, rájöttünk, hogy neki minden embert képviselnie kell Vakandában: az összes törzset. Afrika minden szegletét felhasználtuk arra, hogy elmeséljük Vakanda történetét, ezért aztán Zuri kosztüméhez Afrika valamennyi aspektusát felhasználtuk.
 
A végső jelmezének ingujján apró ezüst amulettek Észak-Afrikát – a Tuareget – idézik meg. Ezen felül egy gyöngyökkel kirakott kabátot visel, amely Vakandát hívatott reprezentálni, ugyanis más vakandain is láthatunk ilyen kabátokat, melyet a Turkana inspirált.
 
Zuri egy avagadót is visel, amely Nigériából származik. Ez egy nigériai férfiak által viselt kaftán. Erre egy csíkos poncsót is terveztünk, melyet közel 300 apró selyemfonatból állítottunk össze. Ezt a poncsót vetettük át a vállán, hogy ezzel egyfajta tradicionális külsőt kölcsönözzünk neki a Harcos-vízesésnél. Zuri igazából egyik törzset sem reprezentálja, ugyanis Vakanda valamennyi lakosa hatott rá.”
 
 

 Ha tetszett az interjú a jelmeztervezővel, nézd meg te is a

Fekete Párduc filmet DVD-n!

 

 

Fekete Párduc - Interjú Michael B. Jordannel

2018.07.02 12:30
A Fekete Párduc magával ragadó története rajongók generációit nyűgözött le szerte a világban. A film valóságos jelenséggé vált, és heteken át uralta a bevételi listákat, június 20-án pedig végre DVD-n is megjelent, hogy a rajongók otthonukban is újra meg újra átélhessék a kalandot.
 
Hogy a DVD-megjelenést megünnepeljük, leültünk beszélgetni Michael B. Jordannel, hogy megtudjuk, ő hogy élte meg ennek a filmeposznak a megszületését...

 
FEKETE PÁRDUC: A KIRÁLYI KOSZTÜM
„T’Challa a vakandai királyi család tagja. Királyi vér csörgedezik az ereiben, és megörökölte a trónt apjától, szóval óriási a felelősség rajta. Ezért aztán ruházatának mindig makulátlannak és királyi pompával rendelkezőnek kell lennie. A királyi öltözékének hímzését nigériai felsőkről kölcsönöztük. Ha összevetjük T’Challát és Killmongert, akkor T’Challa volt az, aki privát iskolába járt, és Killmonger, aki a körzeti iskolákba. Én ez alapján különböztetem meg ezt a két karaktert, akiket egy világ választ el egymástól.
 
Az asztrális síkon, ahol T’Challa találkozik az apjával és az őseivel, fehér hímzésű tunikát visel. A hímzés mintázatát különböző kultúrák inspirálták szerte a világból. Vannak pakisztáni ismerőseim, akik ezt a tunikát meglátva azonnal a saját kultúrájuk hímzését vélték felfedezni benne. Ezért érzem úgy, hogy az emberek különösen izgalmasnak találják majd ezeket az álomjeleneteket, mivel az itt látható hímzések megannyi különböző kultúrát megidéznek. A világ összes királyi méltósága reprezentálva van általuk.
 
T’Challa valamennyi jelmeze rendelkezik kulturális jegyekkel. A lila mellényén például enszibidi nyelven írt feliratok fedezhetők fel. A hímzés kiválasztása nagyon aprólékos munka volt, amiben Ryan Coogler rendező is segített.”


FEKETE PÁRDUC: A SZUPERHŐSJELMEZ
„A Marvel dizájncsapata – akik valamennyi szuperhősön dolgoztak – átküldött nekünk egy vázlatot arról, hogy képzelték el Fekete Párduc szuperhős kosztümjét. Ezt használtuk fel a saját változatunkhoz. A kosztüm eurojersey-ből készítettük, ami négyfelé nyújtható. Anyaga fehérben érkezett hozzánk, ezért az egészet feketére kellett színeznünk, és erre vittünk fel a különböző mintázatokat. Az anyag miatt az ehhez felhasznált tintának is nyújthatónak kellett lennie.
 
Manapság minden szuperhőskosztüm rendelkezik egyfajta mintázattal, amely sajátos textúrát ad ki, ezért aztán különösen izgatatott lettem a gondolatra, hogy én is megoldozhatom Fekete Párduc ruházatának felszínét. Az erezetek mentén apró vakandai írás fedezhető fel, amely végigfut az egész ruházaton, de a körvonalazást apró háromszögek adják. Ezt az Okavango-mintázatnak neveztem el. Az Okavango és az erezet közösen számos hengernyomású afrikai mintázatra és anyagra emlékeztetnek. Fekete Párduc ugyanis nem csak egy szuperhős, de egy afrikai király is egyben.
 
A kosztüm valójában egy macskajelmez. Tartoznak hozzá különböző cipők és kesztyűk, de amit Chadwick Boseman visel, az egy igazi, testhezálló macskajelmez. Alatta egy szürke sztreccsruhát hord, melynek köszönhetően úgy fest, mintha a vibránium ezüstös ragyogása átszűrődne a ruházata erezetén. Ezért is ezüstszínű. Az acélembert látva feltűnt, hogy Superman jelmeze alatt acélszínű ruházatot hord, ezáltal úgy festett, mintha acélból lennének az izmai. Arra gondoltam, mivel a Fekete Párduc jelmeze vibrániumból készült, mi lenne, ha mi is ilyet alkotnánk. Van egy rejtett zipzár, ami végigfut a jelmez hátán. Úgy kell felhúzni, mintha egy harisnyanadrág lenne. Fel kell húzni, aztán bele is kell gyömöszölni magunkat. Volt még egy zipzár elől is, hogy Chadwick ki tudjon menni a WC-re anélkül, hogy le kéne vennie a ruhát.”
 
Fekete Párduc szuperhősjelmez


SHURI: AZ EZÜSTKÖSZTÜM
„Mikor először találkozunk Shurival a filmben, kiderül, hogy unja már a tradíciókat. Ő tervezi meg Fekete Párduc új jelmezét, mi több, ő a Vakandai Tervező Bizottság feje, szóval fontosnak tartottam azt, hogy a karakter tekintetében kicsit eltérjünk a hagyományoktól. És nem csak abban a tekintetben, hogy a Marvel mostanában nanotechnológiában és vibrániumban gondolkodik, hanem hogy a külső jegyeket tekintve is megjelenítsük azt, mit jelent előre-gondolkodónak lenni.
 
A leszállópályán a bátyja azzal cukkolja Shurit, hogy készüljön fel rá, hogy a Harcos-vízesésnél népviseletben kell majd megjelennie. Aztán a vízesésnél Shuri el is kezd panaszkodni: ’Csipkednétek magatokat? Ez a gönc nagyon kényelmetlen!’ Szerintem ezek a dialógusok segítenek megértetni a karaktert a közönséggel. Azt mondja: ’Tudom, hogy egy hercegnő vagyok, és tudom, hogy a tradícióknak is megvan a maguk helye, de én már magam mögött hagytam ezeket.’ Ezt mondja akkor is mindenkinek, mikor a laborjában először találkozunk vele.
 
A jelmeztervek mind-mind sokat segítenek a karakter elhelyezésében. Shuri esetében fiatalos és ragyogó megjelenésben gondolkodtunk. Tényleg azt akartam, hogy kirívó és könnyed legyen, tele feltűnő színekkel. Az ezüstjelmeznek érdekes a története: a filmben ezt a jelmezt soha nem láthatjuk, ugyanis egy bizonyos jelenethez készült, ami végül nem került bele a filmbe. De mire ez kiderült, a jelmez már elkészült, méghozzá ezüst legginggel kiegészítve.”
 

SHURI: A NARANCS SZETT
„Nagy kihívás volt olyan laborruhát kitalálni, ami illeszkedik Shuri karakteréhez. Ő a Vakandai Tervező Bizottság zseniális tervezője, aki minden tekintetben előre-gondolkodó, ezért elképzelhetetlennek tartom azt, hogy a szokásos laborruhát viselje. Elsőként körbenéztem a kedvenc jelmeztervezőimnél. Megvizsgáltam Rick Owens, Gareth Pugh és Stella McCartney munkáit, ugyanis szerintem ők mindig a koruk előtt járnak, és hajlamosak szokatlan ötletekkel előállni. Végül Stella McCartney inspirált azzal, ahogy az anyagokat képes újrahasznosítani, azaz hogy újrafelhasználható matériák segítségével új anyagokat tud létrehozni – így aztán úgy döntöttem, hogy Shuri egy teljesen egyszerű ruhát viseljen a laboratóriumában, amin különleges védőréteg van.
 
Ehhez a védőréteghez pedig olyan anyagot választottam, ami nem csak védelmet nyújt, de laza és játékos is egyben. Úgy éreztem, hogy olyan érzetet kell keltenie, mintha újrahasznosított anyagból készült volna. Shurit először egy fehér jelmezben látjuk, amin hálószerű védőréteg van. A védőrétegnek az a feladata, hogy megvédje az alatta lévő anyagot, de néha saját története van, ezért néznek ki úgy Shuri jelmezein a védőrétegek, ahogy.
 
Mikor Shurit a fehér és narancs szettjében látjuk, a védőréteg ezeken organza-jellegű anyagból készült, amin igazából áttetsző. Egy hosszú zipzár van a hátulján, és összességében olyan, mint egy melegítő – részben ez a melegítőjellegű réteg ad neki védelmet. Ami a leggings-et illeti, próbáltunk valami Shurihoz illően divatos megoldással előállni. Végül aztán egy kezeslábast használtunk varrásmintákkal. Mi több, erre a kezeslábasra online bukkantam, rajta olyan varrásmintával, amely egy párduc fejét adta ki. Ez egy fekete kezeslábas volt trapézszerű szárral, amit aztán levágtunk, és egyenes szárra cseréltünk. Érdemes megnézni néhány képkockát a filmből: a fehér varrás fantasztikus. A narancsszínű mellényére átmásoltam az említett varrást. A mellény neoprénből készült: ez egy olyan anyag, amit gyakorta használunk futurisztikus ruhaanyagokhoz.”
 
Fekete Párduc Shuri jelmez


OKOYE: A DORA MILAJE
„Okoye a Dora Milaje feje, és mikor megterveztem a jelmezét, mindenképp tükrözni akartam benne a Dora Milaje történetét. Ugyanakkor rikítóbb vörössel és naranccsal akartam dolgozni, mivel a filmben a Dora Milaje-ből csak néhányan képviseltetik magukat. Azt hiszem, összesen nyolcan lehettek – de én azt szerettem volna, ha ez a nyolc legalább tíz-húsznak tűnne. Ezért is választottam ennyire feltűnő és tiszteletet parancsoló színeket. A gyöngyöket a Maasi, a Himba és a Turkana törzsek inspirálták. Ők mindnyájan feltűnő színekben pompázó és bonyolult gyöngyfüzéreket használnak, melyek mindig rendelkeznek mögöttes jelentéssel. Például minél több gyöngyöt tekersz a nyakad köré, annál vonzóbbá válsz az ellenkező nem számára. Összeségében olyannak képzeltem el a jelmezeket, mint amiket viselőik generációról generációra továbbadnak egymás között. Azt akartam érzékeltetni, hogy ezeket a büszkén továbbadott, aprólékos kézimunkával megművelt egyenruhákat viselni óriási kiváltság és tisztség.
 
Abban már nagyon korán megállapodtunk, hogy a Dora Milaje tagjait tetőtől talpig beborítjuk. És abban is egyetértettünk, hogy ezeknek a jelmezeknek gyönyörűnek kell lenniük. Nem kellettek kilátszó testrészekkel bajlódnunk, ugyanis ezek az egyenruhák olyan gyönyörűek voltak, hogy anélkül hangsúlyozták ki az ezeket viselő nők szépségét, hogy túl sokat mutattak volna magukból.
 
A Dora Milaje tagjai olyan nyakláncokat és karkötőket viselnek, melyeket a dél-afrikai Ndebele-törzsek inspiráltak. Ryan Coogler azt akarta, hogy a páncélzatnak ékszerhatása legyen, úgyhogy egy ékszertervezőt is bevontam a projektbe. Minden egyes ékszert kézzel készítették. Okoye – vezetőként – aranyból készült ékszereket visel, a többiek pedig ezüstöt. A filmkészítés során a túl fényes dolgok általában nem túl népszerűek, de ezúttal kivételt tettünk, ugyanis ennek köszönhetően a Dora Milaje egyszerűen fantasztikusan néz ki.”
 

NAKIA: A HIDZSÁB ÉS A KASZINÓJELMEZ
„Nakia egy igazi harcos. Ügynök és kém, ezért neki van a legtöbb arca a filmben. A film elején egy hidzsáb mögé rejtőzve nigériai fogolynak adja ki magát, majd a következő jelenetben már olyan ruhát visel, melyben simán elvegyülhet egy afrikai nagyváros forgatagában. Úgy is kellett kinéznie, mint aki könnyedén el tud vegyülni. A leszállópályán már farmert, könnyed blúzt és sálat visel. A Harcos-vízesésnél a Folyó törzs vezető harcosaként már népviseletben láthatjuk. Végül, de nem utolsósorban a kaszinójelenetben is új jelmezt visel. Rengeteg különböző kosztümje volt.
 
A népviseleti szettjét az afrikai Surma- és Surmi-törzsek inspirálták. Nakia egy halásztörzsből származik, ezért ruhájának egyes motívumait víz mellett élő afrikai törzsekről mintáztuk. Nem véletlenül hívják Nakia törzsét a Folyó törzsnek.
 
Több történelemkönyvben olyan fotókat láthatunk, melyeken a Surma-gyerekek virágokkal és ágakkal díszítik testüket. Nakia népviseletét leginkább ezek a képek inspirálták – ugyanakkor azt is érzékeltetnünk kellett, hogy ő valójában egy harcos, szóval a ruhája felett egy felsőtestén keresztülvetett fegyverövet viselt.
 

NAKIA: A KASZINÓJELMEZ
Nakia kaszinóban viselt jelmezéhez egy Kente-mintázatot vettünk alapul. Ebben a jelmezében úgy fest, mint egy Bond-lány.
 
A Kente-mintázat alapján csináltuk meg a ruha varrását, melyet ugyanarra az eurojersey-anyagra vittük fel, melyből a Párduc-ruha készült. Amint a teljes egészében fekete ruha elkészült, kézzel festettük meg, hogy így érjünk el egyfajta árnyalat-effektust.
 
Ez az árnyalat effektus zöld volt, némi fémes jelleggel felvértezve, úgyhogy amikor Nakia átsétál a kaszinón, a ruha mindig más helyeken csillog. Ezen kívül szüksége volt két merész bevágásra a ruhán, hogy tudjon benne harcolni.”
 

RAMONDA: VAKANDA KIRÁLYNŐJE
„Eredetileg Ramonda kinézetének a fűző is szerves részét képezte, de végül ezt elhagytuk a dizájnból. Ramondából igazi Fekete Párduc Királynőt akartunk csinálni, ezért a jelmezéhez ragyogó és sajátos mintázattal rendelkező anyagokat vettünk alapul, valamint olyan anyagokat, melyeket úgy festettek, mintha apró steppelt mintázat lenne rajtuk. Nagyon tetszett az az ötlet, hogy mindez a XVI. század angol királynőjét idézi, de azt akartam, hogy mindezzel együtt Ramonda Vakanda királynője legyen. Végtére is ő a Fekete Párduc édesanyja, ezért kellett, hogy legyen benne erő.
 
Végül aztán Ramonda ruházatát teljesen átszabtuk. Szuperhőshöz illő anyagból alkottuk meg a jelmezeit, de ezek mégis hagyománytisztelő megjelenésűek voltak. Azt akartam, hogy első pillantásra is feltűnjön, hogy ő a királynő, emiatt fest úgy, mint egy klasszikus királynő. Nagyon fontos ez az anakronizmus, ugyanis ez tradíciókat fejez ki, és megmutatja Vakanda múltját is.
 
3D-s nyomtatóval készítettük el Ramonda koronáját és a válldíszét is. Olyan megjelenést kölcsönöztem neki, amit az 1600-as, 1800-as években láthattunk. Nagyon tetszett ez a megjelenés.”
 

M’BAKU: A JARABI TÖRZS TAGJA
„M’Baku kinézetét az afrikai Dogon törzs inspirálta. Ryan Coogler azt akarta, hogy M’Baku fűszoknyát viseljen, szóval rendesen beleástam magamat a témába inspirációért. A New York-i Metropolitan múzeumban láttam is egy fűszoknyát, és nagyon tetszett, hogy a tónusai és a színezete férfias jelleget kölcsönöztek neki. A Dogon törzs tagjai a ceremóniák során fűszoknyát viselnek, ezek viszont élénk zöld és rózsaszín színekben pompáznak. Nekem egy olyan darabbal kellett előállnom, amely ugyan emlékeztett a tradicionális afrikai fűszoknyákra, de a színezete mégis jobban passzol a harcosokhoz és a férfiakhoz. Egy bőrből készült aláöltözettel is elláttam a fekete szoknyát, ugyanis a Jarabi hegyi törzs. Fent élnek a magasban, a hegyekben, ahol sok a hó.
 
Az eredeti M’Bakut Embermajomnak hívták, és a megjelenését egy ezüsthátú gorilla inspirálta. Ebből néhány dolog visszaköszön a vásznon látott változaton is. Műszőrmét használtunk, és bizony jó sok féle szőrből választhattam ki azt, amit végül a vállára helyeztünk. Ezt hűtőmágnessel rögzítettük, hogy ne mozogjon, és ne is jöjjön le a válláról. Olyan volt, mintha tényleg egy ezüsthátú gorilla szőre lett volna.
 
M’Baku a Jarabi törzs feje, akik a fák között élnek. Vibránium helyett is inkább faanyagot használnak, ezért fontos volt, hogy M’Baku pajzsa úgy nézzen ki, mintha tömör fából készült volna. Ezt Dogon törzsre jellemző faragásokkal díszítettük. A karaktert játszó Winston Duke eljött a próbaterembe, mi pedig vele együtt dolgoztuk ki és teszteltük az összes rögzítést, ami ahhoz kellett, hogy elbírja a nehéz páncélzatát. A Dogon törzs sajátosságai és a tömör fa együtt olyan kinézetet kölcsönzött neki, ami messze eltér attól, amit a Fekete Párducon láthattunk.”
 

Fekete Párduc Zuri a sámán kinézete

ZURI: A SÁMÁN KINÉZETE
„Zuri a mi sámánunk és papunk. Mikor először beszélgettünk róla, rájöttünk, hogy neki minden embert képviselnie kell Vakandában: az összes törzset. Afrika minden szegletét felhasználtuk arra, hogy elmeséljük Vakanda történetét, ezért aztán Zuri kosztüméhez Afrika valamennyi aspektusát felhasználtuk.
 
A végső jelmezének ingujján apró ezüst amulettek Észak-Afrikát – a Tuareget – idézik meg. Ezen felül egy gyöngyökkel kirakott kabátot visel, amely Vakandát hívatott reprezentálni, ugyanis más vakandain is láthatunk ilyen kabátokat, melyet a Turkana inspirált.
 
Zuri egy avagadót is visel, amely Nigériából származik. Ez egy nigériai férfiak által viselt kaftán. Erre egy csíkos poncsót is terveztünk, melyet közel 300 apró selyemfonatból állítottunk össze. Ezt a poncsót vetettük át a vállán, hogy ezzel egyfajta tradicionális külsőt kölcsönözzünk neki a Harcos-vízesésnél. Zuri igazából egyik törzset sem reprezentálja, ugyanis Vakanda valamennyi lakosa hatott rá.”
 
 

 Ha tetszett az interjú a jelmeztervezővel, nézd meg te is a

Fekete Párduc filmet DVD-n!

 

 

2018. júliusi Pro Video DVD és Blu-ray megjelenések

2018.06.15 12:57
Ready Player One DVD, Blu-ray film
Júliusban két szuper film is érkezik, a hónap elején Tomb Raider a július második felében pedig Spielberg legutóbbi sikerfilme a Ready Player One. Ha pedig egy ütős akció-vígjátékot néznétek, szerezzétek be a Gringo-t.


 
Tomb Raider

Tomb Raider DVD és Blu-ray film
 
A kötöttségektől menekülő Lara Croft (Alicia Vikander) a mai napig nem hajlandó elfogadni, hogy kalandor édesapja évekkel ezelőtt eltűnt. Mindenét arra teszi fel, hogy megoldja az apja halálát övező rejtélyeket, ebben pedig nem támaszkodhat másra, csupán éles eszére, eltökéltségére és kitartására. És még így is túl kell lépnie a saját határait ahhoz, hogy veszélyekkel teli útján azzá válhasson, amire mindig is rendeltetett.
 
EXTRÁK (magyar felirattal – Blu-ray-en, 3D Blu-ray-en, 4K UHD-n):
LARA CROFT: EGY IKON EVOLÚCIÓJA
Fedezd fel a TOMB RAIDER formabontó világát a videojátékoktól a filmekig, és tudd meg, hogy vált Lara Croft minden idők egyik legnépszerűbb és legsikeresebb női karakterévé!
CROFT KIKÉPZÉSE
Kísérd le az edzőterembe az Oscar®-díjas* Alicia Vikandert, ahol felkészült arra, hogy karrierjének egyik legnagyobb fizikai kihívásaként Lara Crofttá változzon.
TOMB RAIDER FELFEDEZVE
A szereplők és az alkotók arról mesélnek, hogy milyen kihívásokkal – és izgalmakkal – járt bemutatni Lara Croft kalandjait egy új generációnak.
A ZUHATAG-JELENET FORGATÁSA
Csatlakozz Roar Uthaug rendezőhöz, ahogy a stábtagokkal közösen elmeséli, hogy készült a film legizgalmasabb akciójelenete!
 
Megjelenés: 07.04
Formátum: DVD, Blu-rayTM , Blu-rayTM Steelbook, 3D Blu-rayTM , 4K UHD
 

 Gringo

Gringo DVD film
 
A jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell túljárnia, miközben mindenki szív - így vagy úgy.
 
Megjelenés: 07.25
Formátum: DVD

 Ready Player One

Ready Player One DVD, Blu-ray film

A valóságban nincs semmi jó. Szerencsére nem is kell törődnünk vele. 2044-ben már mindenkit beszippant a világot átfogó virtuális játék, az OASIS, amelyben mindenki a maga választotta avatárjával vehet részt: és nem szembesül semmi rosszal, ami a játékon kívül várná.

Amikor az OASIS-t feltaláló és a céget alapító James Halliday meghal, a végrendeletéből kiderül, hogy elrejtett néhány titkot a rendszerben. Aki ezekre rátalál, mesés gazdagságot nyerhet.

Wade 18 éves, és az egész életét a játékban töltötte. Nekivág a kalandnak, és nem törődik vele, hogy az élete a tét. De nemcsak az, amelyiket a játék számára használ... hanem a valódi is.
 
Megjelenés: 07.25
Formátum: DVD, 2 lemezes DVD, Blu-rayTM , 3D Blu-rayTM Steelbook, 4K UHD
 

2018. júniusi Pro Video DVD/BD megjelenések

2018.05.17 13:44
Fekete párduc DVD film
Júniusban érkezik a MARVEL legutóbbi nagy durranása, a Fekete Párduc. Ha szeretnél egy igazán jót nevetni akkor nézd meg Jason Bateman és Rachel McAdams közös filmjét az Éjszakai játékot. A 2015-ös év egyik terrortámadását dolgozza fel Clint Eastwood rendezésében A párizsi vonat, mely eredeti nyelven jelenik meg. Halle Berry a Gyermekrablás című filmben kisfia elrablói nyomába ered és nem fél bármit feláldozni azért, hogy visszaszerezze gyermekét. Hó végén pedig elhozzuk Nektek Meryl Streep és Tom Hanks filmjét, A Pentagon titkait.Éjszakai játék
 
Éjszakai játék DVD és Blu-ray film

Jason Bateman és Rachel McAdams játssza Maxet és Annie-t, akik gyakorta rendeznek társasjátékos bulikat. Mikor Max bátyja (Kyle Chandler) egyik este egy titokzatos nyomozós játékra invitálja az öccsét és barátait, hamarosan kiderül, hogy ezúttal jóval több forog kockán, mint hogy ki mosogat el a buli végén.
 
Megjelenés: 06.20
Formátum: DVD, Blu-rayTM

 
Fekete párduc

Fekete párduc DVD film MARVEL
 
ÜDVÖZÖLJÉTEK AZ ÚJ KIRÁLYT!
Miután egy családi tragédia következtében T’Challa kénytelen elfoglalni Vakanda trónját, egy olyan nagy kihívás vár rá, amely nem csupán a hazáját fenyegeti, de az egész világ sorsát is. Saját családjával szembe szállva az új király kénytelen összegyűjteni szövetségeseit és szabadjára engedni a Fekete Párduc erejét, hogy legyőzze az ellenségeit, és ő maga is Bosszúállóvá váljon.
 
Megjelenés: 06.20
Formátum: DVD

 
A párizsi vonat

A párizsi vonat DVD és Blu-ray film
 
2015 augusztusában a világ döbbenten értesült egy újabb terrorista támadásról. A Párizsból Brüsszelbe tartó expressz vonaton egy állig felfegyverzett terrorista lendült támadásba. Egyszerű és kegyetlen terve volt, de valamit kifelejtett a számításból: hogy az utasok között bátor emberek lehetnek. Három amerikai srác is a vonaton utazott. Egyszerű, békés fiúk, akik gyerekkoruk óta barátok, és együtt határozták el, hogy katonák lesznek, és a szabadságuk idején együtt vágtak neki, hogy felfedezzék Európát. A film nemcsak egy esztelen támadás és a fegyvereknek ellenszegülő önzetlen hősiesség története - az is kiderül belőle, hogy hogyan vált Spencer, Alek és Anthony olyan emberré, aki a jó ügy érdekében a legnagyobb önfeláldozásra is hajlandó.
 
Megjelenés: 06.27
Formátum: DVD, Blu-rayTM

 
Gyermekrablás
 
A Gyermekrablás hőse egy anya, akinek a fiát elrabolják és ő bármit megtenne, hogy visszaszerezze. Bátor módon a gyermekrablók nyomába ered.
 
Megjelenés: 06.27
Formátum: DVD

 
A Pentagon titkai

A pentagon titkai DVD film
 
1971 júniusában hatalmas botrány rázza meg az Amerikai Egyesült Államokat: a The New York Times részleteket közöl egy szigorúan titkos jelentésből, amelyből nyilvánvalóvá válik, hogy az USA kormánya félrevezette a közvéleményt a vietnámi háborúval kapcsolatban. Miután a kormány leállíttatja az anyagok közzétételét és bíróság elé idézi a napilapot, az iratokat kiszivárogtató katonai elemző, Daniel Ellsberg (Zach Woods) a The Washington Posthoz fordul.
A női laptulajdonosként még kuriózumnak számító, és az elismertségéért küzdő Katherine Graham (Meryl Streep) úgy dönt, hogy vállalja a kockázatot, és kiáll a sajtószabadság mellett. A bátor asszony és az elhivatott főszerkesztő, Ben Bradlee (Tom Hanks) egészen a Legfelsőbb Bíróságig elmennek, hogy a háború értelmetlenségét leleplező "Pentagon-iratok" nyilvánosságra kerülhessenek...
 
Megjelenés: 06.27
Formátum: DVD

2018. májusi Pro Video DVD/BD megjelenések

2018.04.16 12:19
Akciódús májusunk lesz, hisz érkezik a Gengszterzsaruk és az Élesítve, tele izgalmakkal. Az animáció rajongóknak elhozzuk a LEGO Tini szuperhősök - Gonosz gimi című filmet. Végül pedig egy szuper hír! Hazánkban is megjelenik az örök kedvenc, a legendás film: a Mátrix 4K UHD-n. Továbbá, elhozzuk nektek a mozikban nem játszott A katasztrófaművész-t, főszerepben maga a rendező, James Franco, akit méltán jutalmaztak Golden Globe®-díjjal.

Gengszterzsaruk


 
Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai, a "Regulátorok" könyörtelenebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással ráveszi a banda leggyengébb láncszemét, hogy legyen a rendőrség besúgója.
Merriman merész akciók sorozatát hajtja végre, hogy előkészítse a lehetetlent: a szigorúan őrzött Központi Bank kirablását. Elindul a versenyfutás a dörzsölt bűnözők és a még dörzsöltebb "jelvényes gengszterek" között, és senki sem válogat az eszközökben. Ám hamarosan ráébrednek, hogy még őket is átverte valaki, akire soha nem gyanakodtak volna...
 
Megjelenés: 05.23
Formátum: DVD, Blu-rayTM
 

 
Élesítve

 
Alice Racine egykor a CIA legjobb kihallgatói közé tartozott, ám pályáját derékba törte, hogy nem tudott megelőzni egy több tucatnyi ártatlan életet követelő párizsi terrortámadást. Visszavonultan él Londonban és hivatali munkát lát el a kormány megbízásából, mikor visszahívják az ügynökséghez, hogy kapcsolatba lépjen egy gyanúsítottal, akiből egy újabb, közelgő támadásról kell információt kiszedni. Alice-nek sikerül szóra bírnia a foglyot, ám mielőtt továbbítaná feletteseinek az információt, hívást kap Langleyből. Csakhamar ráébred, hogy felültették, a CIA-be pedig áruló épült be. Menekülőre fogja és a kevés megbízható ismerőse segítségével igyekszik felkutatni a felelősöket, s az idővel versenyt futva megakadályozni egy halálos biológiai támadást London polgárai ellen.
 
Megjelenés: 05.23
Formátum: DVD, Blu-rayTM


LEGO Tini szuperhősök - Gonosz gimi
 
Wonder Woman, Supergirl és Batgirl szembeszállnak az új gonosz gimivel és diákjaival, az új Zöld lámpás segítségével.
 
Megjelenés: 05.23
Formátum: DVD


Mátrix

 
Keanu Reeves és Laurence Fishburne vezetésével veszi kezdetét a harc az emberiség megmentéséért ebben a megunhatatlan kíberthrillerben, melyet a Wachowski testvérek írtak és rendeztek, és amely nem csupán négy Oscar®-díjat* nyert, de azonnal kultikussá vált.
 
EXTRÁK A 4K-S LEMEZEN:
 • A Wachowski testvérek írásos bevezetője
 • Filozófusok kommentárja dr. Cornel West és Ken Wilber közreműködésével
 • Kritikusok kommentárja Todd McCarthy, John Powers és David Thomson közreműködésével
 • A szereplők és a stáb kommentárja Carrie-Anne Moss, Zach Staenberg és John Gaeta közreműködésével
 • A zeneszerző kommentárja Don Davis közreműködésével, önállóan meghallgató zenei hangsávval
VALAMINT TÖBB MINT 3 ÓRÁNYI IZGALMAS EXTRA A BLU-RAY™ LEMEZEN (magyar felirattal)
 
Megjelenés: 05.23
Formátum: 4K UHD Blu-rayTM


A katasztrófaművész

 
A katasztrófaművész Tommy Wiseau kultuszklasszikusa, A szoba forgatásába nyújt humoros, de kendőzetlen bepillantást. Ez az a produkció, melyet minden idők legjobb rossz filmjeként tartanak számon. A rendező-főszereplő James Franco (akinek alakítását Golden Globe®-díjban jutalmazták) kelti életre Tommy Wiseau, a hírhedt hollywoodi kívülálló igaz történetét, aki megpróbált befutni az Álomgyárban, és szenvedélyénél már csak hozzá nem értése volt nagyobb. A film azonban nem csupán egy furcsa karrier története, de őszinte tisztelgés a barátság, a művészetek és az önmegvalósítás előtt, melyről még a legellenségesebb körülmények között sem szabad lemondani.

EXTRA (magyar felirattal a BD-n):
 • Audiokommentár James Franco, Dave Franco, Tommy Wiseau, Greg Seestero, Scott Neustadter és Michael H. Weber közreműködésével
 • Ó, helló, Mark: Így készült egy katasztrófa
 • Egy katasztrófa megrendezése
 • Csak egy csávó a falnak támaszkodva: Megismerni Tommy-t
 
Megjelenés: 05.23
Formátum: DVD, Blu-rayTM
 

2018. áprilisi Pro Video DVD/BD megjelenések

2018.03.19 12:50
Áprilisban megérkezik a várva várt új Star Wars film az otthonunkba.  Április végétől mindenki számára elérhetővé válik a Star Wars: Az utolsó Jedik nem csak DVD-n. A Blu-rayTM-t kétféle O-ringgel vagy akár Steelbookban is megszerezheted!
Továbbá érkezik Owen Wilson és Ed Helms főszereplésével egy igazán vicces vígjáték. Csatlakozz te is az Apavadászathoz! 
 
 
Apavadászat
 
EDDIG AZT SE TUDTÁK, HOGY LÉTEZIK, MOST MEG AZT NEM, HOGY MERRE LEHET.
Owen Wilson és Ed Helms  egy olyan ikerpárt játszanak, akiket anyjuk (Glenn Close) abban a hitben nevelt fel, hogy apjuk még egészen fiatal korukban meghalt. Mikor aztán megtudják, hogy ez egy nagy hazugság volt, a testvérek felkerekednek, hogy megtalálják eltűnt felmenőjüket. Útközben aztán az anyjukról is többet tudnak meg, mint ami egészségesnek mondható... J.K. Simmons, Katt Williams, az NFL legendás játékosa, Terry Bradshaw, valamint Ving Rhames és Christopher Walken is feltűnik ebben a szívmelengető és szókimondó komédiában.
 

EXTRA (magyar felirattal) a Blu-rayen:
•            Kimaradt jelenetek
•            Kacagtató bakiparádé
 
Megjelenés: 04.25
Formátum: DVD, Blu-rayTM
 

 
Star Wars: Az utolsó Jedik
 
„Érzelmes, meglepetésekkel és merész húzásokkal teli hullámvasút” - Zalaba Ferenc, IGN.hu
Folytatódik a Skywalkerek története, melyben közös kalandra indulnak Az ébredő Erő hősei és a messzi-messzi galaxis legnagyobb legendái. Fordulatos útjuk során torokszorító helyzetekbe kerülnek, és feltárják az Erő eddig nem ismert, titokzatos oldalát.
 
 
EXTRÁK (magyar felirattal) a Blu-rayTM-en:
 • A rendező és a Jedi – Egész estés dokumentumfilm – Rian Johnson író/rendező egy rendkívül személyes és közvetlen utazásra invitál, amely végigkíséri a film forgatását.
 • 14 kimaradt jelenet – Rian Johnson író/rendező választható audiokommentárjával, köztük egy alternatív kezdéssel.
 • Az Erő egyensúlya
 • Andy Serkis élőben! (Csak most, csak nektek) – Két jelenet a filmből Andy Serkis magával ragadó, nyers alakításával, mielőtt a digitális utómunka Snoke-ká változtatta volna.
 • Jelenetek felépítése
  • A szikra lángra kap: Az űrcsata létrehozása
  • Snoke és a tükrök
  • Leszámolás a Crait-on
 • Audiokommentár Rian Johnson író/rendező közreműködésével
 
Szeretnénk mindenkit tájékoztatni, hogy a Fekete O-ringes Blu-rayTM kizárólag a Media Markt-ban és a Pro Video webshopjában lesz elérhető!
 
Megjelenés: 04.25
Formátum: DVD, Blu-rayTM, Blu-rayTM fekete O-ringgel, Blu-rayTM fehér O-ringgel, Blu-rayTM Steelbook

 

Februári DVD/BD megjelenések

2018.01.22 11:22
Geostorm
Februárban is sok-sok újdonsággal várunk Titeket! Csatlakozzatok Grimbuszhoz és a haverokhoz és mentsétek meg Mogyorországot, vagy ha inkább a pónik birodalmába nyargalnál, hajrá, hisz Ponyville is  megmentésre szorul. Ismerd meg Óriásláb fiát, eredj egy titokzatos terrorista nyomába és akadályozd meg az űrvihart, mielőtt mindenkit elsöpörne a Föld felszínéről.
 
Részletes februári megjelenéseink:
 
A mogyoró-meló 2.
„NAGYON CUKI” – Ráti József, Index.hu
 
Grimbusz és a haverok újra akcióba lendülnek, mikor kiapadhatatlan éléstáruk a levegőbe repül, ők pedig kénytelenek kivisszatérni a Szabadság parkba. Mókusunknak esze ágában sincs hosszasan elidőzni a természet lágy ölén, de már épp kezdene hozzászokni a megváltozott körülményekhez, mikor kiderül, hogy a város kapzsi polgármestere azt tervezi, hogy Grimbuszék régi-új otthona helyén egy vidámparkot húz fel. Ezt pedig a banda nem hagyhatja szó nélkül. Összefognak hát a park többi állatával, hogy szembeszálljanak a polgármesterrel, és megmentsék Mogyorországot. Keresd DVD-n!
 
Megjelenés: 02.07.
Formátum: DVD

 
Amerikai bérgyilkos
„KIROBBANÓ, LEBILINCSELŐ, FRENETIKUS.” - Kevin Steincross, FOX TV
 
Az AMERIKAI BÉRGYILKOS Mitch Rapp (Dylan O’Brien), a CIA különleges terroristaelhárító ügynökének felemelkedéséről szól, akit a hidegháborús veterán Stan Hurley (Michael Keaton) képez ki megállíthatatlan gyilkológéppé. Irene Kennedy (Sanaa Lathan), a CIA igazgatóhelyettese aztán megbízza a párost egy civil és katonai célpontok ellen intézett véletlenszerű támadássorozat kivizsgálására. A trió hamarosan felfedezi az erőszak mögötti kapcsolatot, és egy török ügynökkel (Shiva Negar) kiegészülve egy titokzatos terrorista (Taylor Kitsch) nyomába erednek, akit szemlátomást személyes bosszú vezérel egy olyan küldetés végrehajtásában, melynek végzetes következményei lehetnek. Keresd Blu-rayTM-en DVD-n!
 
Megjelenés: 02.07.
Formátum: Blu-rayTM, DVD

 
My Little Pony: A film
„Igazán varázslatos kaland” – Mike Reyes, CINEMABLEND
 
Mikor sötét erők fenyegető árnya borul Ponyville-re, hat kicsi póni összefog, és kalandos útra indul Equestria földjén túlra, hogy megmentsék szeretett otthonukat. Útközben sok-sok új barátra lelnek, és megannyi fordulatos kalandban részesülnek a méltán népszerű rajzfilmsorozat szellemes és látványos filmváltozatában.  Keresd DVD-n!
Megjelenés: 02.21.
Formátum: DVD

 
Óriásláb fia
A kiskamasz Adam átlagos srácnak tűnik, bár az utóbbi időben elég fura dolgok történnek vele: a haja hihetetlenül gyorsan nő, a lába pedig olyan hatalmas, hogy a tornacsukájában sem fér el. A kalandvágyó fiú egy nap különös nyomot követve eljut az erdőbe, ahol a legendás csupaszőr, csupaszív Óriáslábbal is találkozik - akiről történetesen az is kiderül, hogy az édesapja.
Adam először kétségbe esik, de aztán rájön, neki is szuperképességei vannak, és nemhogy hihetetlenül gyorsan fut, de még az állatok nyelvén is tud beszélni. Ám a családi boldogságot hamar megzavarja az Óriásláb nyomában járó gonosz tudósok felbukkanása. Most Adamen a sor, hogy újdonsült barátaival összefogva megmentse bajba jutott apukáját. Keresd DVD-n!
 
Megjelenés: 02.21.
Formátum: DVD
 

 
Űrvihar
„FÖLDRENGETŐ!” - Scott Carty, ABC TV
Miután több egymást követő természeti katasztrófa veszélybe sodorja a Földet, világunk vezetői összeülnek, hogy közös erővel létrehozzanak egy globális szatellit-rendszert, melynek segítségével irányításunk alá vehetjük az időjárást. Most azonban valami nagyon elromlott: a Föld védelmére létrehozott rendszer támadni kezdi azt, és egyre kisebb az esély arra, hogy megtalálják a valódi veszélyforrást, mielőtt kitörne az űrvihar, és mindenkit elsöpörne a Föld felszínéről.
EXTRA (magyar felirattal) Blu-rayen és DVD-n:
 • A VÁLASZOK NYOMÁBAN: Dean Devlin rendező felidézi az Űrvihar elkészüléséhez vezető utat.
 
 
EXTRÁK (magyar felirattal) Blu-ray:
 • A VÁLASZOK NYOMÁBAN: Dean Devlin rendező felidézi az Űrvihar elkészüléséhez vezető utat.
 • EGY NEMZETKÖZI ESEMÉNY: A szereplők és a színészek az Űrvihar mögött álló globális összefogásról mesélnek.
 • TOMBOLÁS: Így valósították meg az ökológiai katasztrófát szupermodern vizuális effektusok és technológia segítségével.
 
Megjelenés: 02.21.
Formátum: 3D Blu-rayTM, Blu-rayTM, DVD

Januári DVD/BD megjelenések

2017.12.19 12:08
Kezdjétek velünk az új évet fantasztikus új filmjeinkkel! Szem nem marad szárazon a röhögéstől, hiszen érkezik Ryan Reynolds és Samuel L. Jackson közös akcióvígjátéka, a Sokkal több,mint testőr. A horror-rajongóknak is kedvez a január, mert újból életre kel Stephen King rettegéssel teli horror mesterműve, az AZ. De a gyerekekről sem feledkeztünk meg, jön a LEGO Ninjago film, melyben színre lép Lloyd, a Zöld Ninja, és Wu mester is!


Részletes januári megjelenéseink:
 
AZ
„Az Az a frászt hozza majd rád, de durván.” – Peter Travers, ROLLING STONE
 
Egy új generáció számára is életre kel Stephen King rettegéssel teli horror mesterműve. A Maine-i Derryben él az a hét fiatal jó barát, akik összefognak egy rémületes természetfeletti jelenséggel szemben, amely évszázadok óta kísérti városukat. Pennywise-nak, a Táncos Bohócnak hívja magát AZ a nagy hatalmú szörnyeteg, amely képes magára ölteni bárki legnagyobb félelmeit. Legrosszabb rémálmaikkal szembesülve ezek a gyerekek csak egyféleképp képesek túlélni AZ-t: együtt. Keresd Blu-ray™-en,  Blu-ray™ steelbookban, és egy- vagy kétlemezes DVD-n!
 
Kétlemezes DVD és Blu-ray™ EXTRÁK (magyar felirattal):

 • Pennywise él! : Fedezd fel, hogy készült fel Bill Skarsgård arra, hogy eljátssza azt az ősi lényt, amely csak úgy hívja magát: Pennywise, a Táncos Bohóc.
 • A Vesztesek Klubja: Ismerkedj meg közelebbről az AZ tinédzser sztárjaival, akik között szoros kötelék alakult ki a forgatás során.
 • A félelem szerzője: Stephen King felfedi bestsellerének gyökereit, a gyerekkori félelmek természetét, és azt, hogy hozta létre leghíresebb szörnyetegét, Pennywise-t.
 • Kimaradt jelenetek: Tizenegy kimaradt és bővített jelenet a filmből.
 
Megjelenés: 01.10.
Formátum: DVD, kétlemezes DVD, BD, BD steelbook

A szerencse háza
Humor tekintetében mindent visz!Mikor Scott és Kate Johansen (Will Ferrell és Amy Poehler) lányát felveszik az ország egyik legmenőbb egyetemére, a család nem is lehetne boldogabb, míg ki nem derül, hogy a lány mégsem kaphatja meg a remélt ösztöndíjat. Mivel nagyon gyorsan kéne a lóvé, a páros belemegy abba, hogy egy illegális, Las Vegast idéző kaszinót nyissanak egy barátjuk, Frank (Jason Mantzoukas) házában. Mire aztán észbe kapnának, a környék már úgy tekint rájuk, mint rettegett bűncézárokra... Remek szereplőgárdájának és ütős poénjainak köszönhetően A szerencse házán nem lehet bukni. Keresd DVD-n!
EXTRA (magyar felirattal):
 • Bakiparádé
 
Megjelenés: 01.17.
Formátum: DVD

Piszkos Harry Blu-ray™
Karrierjének ikonikus szerepében Clint Eastwood egy dörzsölt San Franciscó-i rendőrnyomozót alakít, aki nem ismeri a lezáratlan ügy fogalmát. A toronyházak tetejéről vadászó mesterlövész, Skorpió (Andy Robinson) már két embert is eltett láb alól. Így vagy úgy, de Harry Callahan el fogja kapni a gazfickót… és nem törődik majd azzal, hogy milyen eljárást ír elő a szabályzat. Don Siegel rendező eredeti helyszíneken forgatta a filmet, így San Francisco városa nélkülözhetetlen szereplőjévé vált minden idők egyik legnépszerűbb és legnagyobb hatású zsarumozijának. Keresd Blu-ray™-en!
EXTRÁK (eredeti nyelven):
 • Clint Eastwood: Ki az árnyékból
 • Piszkos Harry: Az eredeti (kisfilm)
 • Interjúk a szereplőkkel, köztük: Patricia Clarkson, Joel Cox, Clint Eastwood, Hal Holbrook, Evan Kim, John Milius, Andy Robinson, Arnold Schwarzenegger, Robert Ulrich, Ted Post
 • Piszkos Harry hosszú árnyéka (dokumentumfilm)
 • Richard Schickel történész és Eastwood szakértő kommentárja
 • Előzetesek
 
Megjelenés: 01.17.
Formátum: BD

 Sokkal több, mint testőr
„Óriási akciók, és még annál is nagyobb röhögések.” - Chris Parente, Fox TV DenverNem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek pedig ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bíróságra. A fél gengsztervilág a nyomukban jár, egy könyörtelen kelet-európai diktátor (Gary Oldman) is a fejükre vadászik, és ha mindez nem lenne elég, még a bérgyilkos hírhedt felesége (Salma Hayek) is feltűnik a színen. Ráadásul a robbanásokkal, autósüldözésekkel kikövezett véres európai „vakáción” a két fickónak egymás idiotizmusát is el kell viselnie… de persze a testőrszakma legjobbján és lökött védencén nem olyan egyszerű kifogni. Keresd Blu-ray™-en és DVD-n!
 
Megjelenés: 01.31.
Formátum: DVD, BD

 LEGO Ninjago
„MINDEN KOROSZTÁLY számára SZÓRAKOZTATÓ.” – FOX TV
 
Lloydra (Dave Franco) – aki nappal egyszerű diák, éjszaka pedig a híres Zöld Ninja – és barátaira, a titkos ninja harcosokra óriási kaland vár, melynek célja: megmenteni NINJAGO® Cityt! A bölcs és nagydumás Wu mester (Jackie Chan) vezetésével le kell győzniük a gonosz Garmadont (Justin Theroux), aki a valaha élt legrosszabb arc, nem mellesleg Lloyd apja... Vakmerő utazásuk során a srácoknak meg kell tanulniuk együttműködniük, és szabadjára kell engedniük belső erejüket, különben a városuknak annyi! Keresd 3D Blu-ray™-en,  Blu-ray™-en, és DVD-n!
 
Blu-ray™ EXTRA (magyar felirattal):
 • Minifilmek
 • Videoklipek
 • Bepillantás a LEGO® Ninjago® tévésorozatba
 • És még sok más!
 
Megjelenés: 01.31.
Formátum: DVD, BD, 3D BD

Scooby-Doo és Batman - A bátor és a vakmerő
 Kalandozz együtt Batman és Scooby-Doo társaságában ebben az egész estés történetben!
Keresd DVD-n!
 
Megjelenés: 01.31.
Formátum: DVD


 

Interjú az Annabelle 2. rendezőjével, David F. Sandberggel

2017.12.14 13:49
Láttad, ahogy az elátkozott baba életeket tesz tönkre. Most a Démonok között alkotói meginvitálnak egy borzongató rémálomra, amely megmutatja, hogy honnan ered a rém. Néhány évvel kislányuk tragikus halálát követően egy babakészítő és felesége befogad az otthonukba egy bezárt árvaházból érkező apácát és hat fiatal lányt. Úgy tűnik, hogy imáik meghallgatásra leltek, ám a rég hallott gyerekzsivajt hamarosan sikoltozás váltja fel, ahogy az új vendégek a démon által megszállt Annabelle célpontjává válnak.
 
Az Annabelle 2. december 6-i megjelenése kapcsán David F. Sandberg rendezővel készítettünk interjút. Ha érdekelnek a film kulisszatitkai, mindenképp itt a helyed!


Hogy közelítette meg az Annabelle 2. - A teremtés forgatását?

D.F.S.: A módszerem nem különösebben különbözött attól, mint ahogy a Lotta Lostennel közös rövidfilmeket készítettük anno Svédországban. Mindig arra hagyatkoztunk, hogy a helyszín alakítsa az elmesélt történetet. Ezúttal Jennifer Spence személyében volt egy fantasztikus díszlettervezőm, aki elképesztő módon inspirált. Tudom, hogy közhelyesen hangzik, de azt akartam, hogy a film helyszínét jelentő ház is fontos karakter legyen. Olyan volt, mint egyfajta purgatórium: a szereplők nem tudták elhagyni.
 

Mi alapján építették fel a házat?

D.F.S.: A kezdeti jelenetekben azt akartuk, hogy a ház barátságos, vidám helynek hasson. A kint álló fára még digitális leveleket is rajzoltunk, hogy ezáltal a ház még rusztikusabbnak, otthonosabbnak tűnjön. De miután eléri a tragédia az Anthony LaPaglia és Mirando Otto által alakított Mr. és Mrs. Mullinst, azt akartam, hogy a ház olyan legyen, mintha elhagyta volna az élet. A fák immáron kopaszok és ijesztőek legyenek, a sivatagos környezetnek köszönhetően maga az épület már-már pokolinak tűnjön. Belepte a por, izzik a forróságtól, és nincs már benne élet. Egyszerűen halott. Ütött-kopottnak akartam ábrázolni – főleg a tapétát. Leginkább Mullinsék hálószobáján akartam érzékeltetni az elmúlást: az ágyhoz kötött Esther Mullins itt töltötte az elmúlt néhány évet, és a szobával együtt ő is rothadásnak indult.

 
Mrs. Mullins kicsit olyan, mint egy rejtőzködő szörnyeteg, ugyanis a film nagy részében nem láthatjuk őt teljes egészében, és nem is tudjuk, mi vár minket, mikor végre megpillantjuk. Élvezte, hogy ezáltal feszültséget teremtett?

D.F.S.: Azt akartam, hogy a nézők a lehető legtovább morfondírozzanak azon, hogy mi rejtőzhet Mrs. Mullins maszkja mögött. Jó sok ideig tartott megtervezni azt a maszkot. Az első tervek jobbára sebhelyekről szóltak, de aztán rájöttünk, hogy a nézők pont ezt várnák tőle. Azt akartam, hogy a maszk elfedjen minden olyan sérülést, ami démoni eredete miatt soha nem tudott begyógyulni.
 

Annabelle dizájnját már az első film megalapozta, de a folytatásban alkalma nyílott arra, hogy bemutassa a kialakulásának különböző szakaszait. Ez hogy jelentkezett a baba megformálásában?

D.F.S.: Annabelle nem megszállt verziója úgy néz ki, mint egy egyszerű tárgy. De amint megszállják, a szeme megtelik élettel. A maszkokért és sminkekért felelős ADI ezt nagyon ügyesen oldotta meg. Mikor ellátogattam hozzájuk, láttam náluk egy általuk készített gorillát és néhány szörnyeteget, és mindegyiknek olyan volt a tekintete, mintha odabent egy-egy ember rejtőzött volna. Azt mondtam nekik, hogy ugyanezt szeretném Annabelle-től. Mikor ez a baba rád néz, az olyan érzés, mintha lenne valami a tekintete mögött, többé már nem tűnik egyszerű tárgynak.
 

Miranda Otto azt nyilatkozta, hogy ő nem akart ott lenni a forgatáson, mikor Annabelle is ott van, mert úgy érzi, hogy a baba figyeli őt. A fiatalabb színészek hogy reagáltak rá?

D.F.S.: Szerintem nem volt vele különösebb bajuk, habár azt bevallották, hogy ijesztően néz ki. Leginkább a Charlotte nővért alakító Stephanie Sigmant akasztotta ki a baba. Nem akarta kézbe venni, és ha lehetett, kerülte őt. Mi több, hallotta, hogy az első film forgatásán egy pap megáldotta a helyet, ezért azt kérte, hogy a mi díszleteink is legyenek megáldva. Így is történt.

 
Hogy kommunikált a fiatal színésznőkkel, akik a Mullins házba érkező árvákat játszották? Jó néhány igen ijesztő, mi több, zavarba ejtő eseményt is át kellett élniük a történet során.

D.F.S.: Mindnyájan profik voltak, és soha nem okozott nekik gondot az, hogy kihívást jelentő vagy ijesztő jelenetekben játszanak. A legfiatalabb színésznő, a mindössze 8 éves Samara Lee nagy horror-rajongó. Mikor arról beszélgettem vele, hogy ugyanúgy hívják, mint egy híres horror-széria főszereplőjét, azonnal tudta, miről van szó [A kör című filmről], mi több, kiderült, hogy róla nevezték el. Samara kedvenc rendezője James Wan, aki a Démonok között-filmeket dirigálta, és mikor a második rész megérkezett a mozikba, Samara elsőként nézte meg azt. A felolvasás során Anthony LaPaglia megkérdezte tőle, hogy szerinte nem túl ijesztő-e a forgatókönyv, mire csak annyit mondott: „Nem. Már nyolcéves vagyok.” Samara minden ijesztő jelenetben szerepelni akart.
 

A zene nagyon sokat hozzátesz a filmhez. Most először dolgozott nagyzenekari kísérettel?

D.F.S.: Igen, és fantasztikus élmény volt. A rézfúvósok nagyon sokat hozzátesznek az ijesztő pillanatok hatásosságához, és volt egy különálló próbánk a vonósokkal, melynek során különböző, furábbnál furább hangok és dallamok eljátszására ösztönöztük őket. Ezek közül nagyon sok visszaköszön a filmből is. Néhány olyan is, amit máskülönben egy zenész nem játszana el attól félve, hogy kárt tesz a hangszerében.
 

Milyen hatást vár a nézőktől, ha megnézik az Annabelle 2.: A teremtést?

D.F.S.: Az a legjobb, amikor beülök egy nézőkkel teli terembe, és a film megtekintése közben három különböző, egymást követő érzést tapasztalok meg a részükről. Az első a várakozás, amikor azt suttogják, hogy „Hú, most mi jön?” vagy „Ne, csak abba a szobába ne menj be!”, aztán mikor jól megijednek, végül pedig amikor jókat nevetnek egymáson, amiért olyan látványosan megijedtek. Ezt a három érzést várom most is.
 

 Amíg vársz a második részre, addig nézd újra az Annabelle első részét és a többi horrorfilmet is!

 

Interjú a Samuel Mullinst alakító Anthony LaPagliaval

2017.12.14 13:49
Láttad, ahogy az elátkozott baba életeket tesz tönkre. Most a Démonok között alkotói meginvitálnak egy borzongató rémálomra, amely megmutatja, hogy honnan ered a rém. Néhány évvel kislányuk tragikus halálát követően egy babakészítő és felesége befogad az otthonukba egy bezárt árvaházból érkező apácát és hat fiatal lányt. Úgy tűnik, hogy imáik meghallgatásra leltek, ám a rég hallott gyerekzsivajt hamarosan sikoltozás váltja fel, ahogy az új vendégek a démon által megszállt Annabelle célpontjává válnak.
 
Az Annabelle 2. december 6-i megjelenése kapcsán a Samuel Mullinst alakító Anthony LaPaglia színésszel készítettünk interjút. Ha érdekelnek a film és a karakter kulisszatitkai, mindenképp itt a helyed!A történet melyik része volt önre a legnagyobb hatással?

A.LP: Még soha nem csináltam korábban horrorfilmet, és az Annabelle 2. - A teremtésben egy teljesen új színészi eszköztárat kellett bevetnem. Emellett nagyon tetszett, hogy a történetnek hitchcocki jellege volt, azaz a terror leginkább pszichológiai benne. És ezzel együtt is rémületes. Mikor megnéztem a rendezőnk, David Sandberg előző filmjét, az Amikor kialszik a fényt, azonnal tudtam, hogy ő képes lesz jól elmesélni ezt a történetet. Továbbá a 14 éves lányom imádja a horrorfilmeket. Általában nem érdekli, hogy épp milyen filmet forgatok, de amikor A teremtést forgattam, pont rákérdezett, és mikor megtudta, hogy miről van szó, nagyon izgatott lett. Végre valami olyat csinálok, ami neki is tetszik.
 
 
Meséljen nekünk egy kicsit a karakteréről, Samuel Mullinsról! Ki ő, amikor először találkozunk vele a történetben, és kivé lesz a későbbiekben?
 
A.LP: Samuel igazi kétkezi munkás – egy babakészítő. Nagyra értékelem ezt a fajta munkát, ugyanis az apám gépészként dolgozott Olaszországban. Mikor először találkozunk Samuellel, idilli életet él. Aztán egy csapásra megfosztják tőle. Évekkel később a feleségével együtt egyfajta purgatóriumban élnek. A nő arca eltorzult, és mindkettejük életéből hiányzik az öröm. Ezért úgy döntenek, hogy befogadnak néhány árvát, akiknek nincs hová menniük. Samuel abban bízik, hogy a gyerekzsivaj segít a feleségén.
A ház jól visszaadja azt, ami a Mullinsékkal történt. Olyan, mint egy időkapszula: a tragédia óta semmi sem változott. Érezhetően pusztulásnak indult, mint ahogy Samuel is kezd leépülni. És mikor a gyerekek beköltöznek a házba, ahelyett hogy felvidítanák őt, inkább arra a tragédiára emlékeztetik, ami a rettegést elhozta az életébe. Samuelnek van egy szörnyű titka, amiről azt reméli, hogy soha nem derül ki. Megtört emberi lélek ő, aki ha szeretne is közelebb kerülni a lányokhoz, nem hiszem, hogy képes lenne rá.
 
 
Apaként milyen érzés volt olyan helyzetben játszani, melyben fiatal karakterek komoly veszélybe kerülnek?
 
A.LP: Szülőként az ember mindent másképp lát. És néha bizony ez ijesztőbb bármely filmnél. Az embernek előre kell gondolkodnia, és mindent alaposan meg kell fontolnia. A lányom és a barátai mindent olyan gyorsan csinálnak. Elmennek egy buliba, és mire észbe kapnál, hívnak egy Übert, és már odébb is álltak valahová máshová. És én még csak arról sem tudtam, hogy egy 14 évesnek is lehet Über Accountja.
 
 
Milyen érzés volt egy olyan szerepet eljátszani, melyben rá kellett ijesztenie gyerekszínészekre?
 
A.LP: Mikor valaki az iránt érdeklődött, hogy megy a forgatás, mindig csak annyit mondtam: „Minden tök szuper. Egész nap gyerekeket ijesztgetek.” Valójában nem szeretek gyerekeket ijesztgetni, de ennél a filmnél úgy döntöttem, hogy nem barátkozom össze az ifjú színésztársaimmal, hogy távolságtartó leszek, így könnyebb volt eljátszani azokat a jeleneteket.
 
 
Történt valami szokatlan vagy váratlan a forgatáson?
 
A.LP: Az egyik jelenetben, melyben mindenféle szörnyűség történik Samuellel, kicsit túlbuzgó voltam, aminek az lett a vége, hogy a földön kötöttem ki – a nadrágom meg szétnyílt a fenekemnél. Szépen feltápászkodtam, és csak annyit mondtam a stábnak: „Egy felnőtt férfinek nem ilyesmivel kéne keresnie a kenyerét.
 
 
Milyen érzés volt együtt dolgozni Miranda Ottóval, aki a feleségét játssza?
 
A.LP: Évekkel ezelőtt együtt dolgoztam Miranda apjával, és még gyerek volt, amikor először találkoztam vele. Az évek során pedig többször is találkoztunk, és sokat beszélgettünk, így aztán régi ismerősként köszöntöttük egymást, ami szuper érzés volt.

 
Miranda Otto azt mondta, hogy nem szeretett úgy játszani, hogy Annabelle is ott van, ugyanis úgy érzete, hogy figyeli őt. Önnek is voltak ilyen érzései?
 
A.LP: Engem egyáltalán nem zavart a baba, de nagyon tetszett, ahogy megcsinálták. Bizonyos fényviszonyok között egy bohócra hasonlított, más fényviszonyok között pedig úgy festett, mint aki valami gonoszságra készül.
 
 
Volt önnek bármiféle természetfeletti élménye?
 
A.LP: Egyszer történt velem valami, amit nem nagyon tudok megmagyarázni. A húszas éveimben járhattam, és egy 16. emeleti apartmanban éltem. Az akkori barátnőm odament az ablakhoz, mire én ráordítottam, hogy „Tűnj el onnan!” Természetesen túlreagáltam a dolgot, de mivel furdalt a kíváncsiság, rákérdeztem az épület portásánál, hogy történt-e bármi szokatlan a lakásban, ahol élek. Kiderült, hogy kb. tíz évvel korábban egy ott élő nő kiugrott az ablakon.


 

Az Annabelle 2. - A teremtést megtalálod a többi horrorfilmmel együtt az alábbi képre kattintva!

 

Interjú a Charlotte nővért alakító Stephanie Sigman színésznővel

2017.12.14 13:48
Láttad, ahogy az elátkozott baba életeket tesz tönkre. Most a Démonok között alkotói meginvitálnak egy borzongató rémálomra, amely megmutatja, hogy honnan ered a rém. Néhány évvel kislányuk tragikus halálát követően egy babakészítő és felesége befogad az otthonukba egy bezárt árvaházból érkező apácát és hat fiatal lányt. Úgy tűnik, hogy imáik meghallgatásra leltek, ám a rég hallott gyerekzsivajt hamarosan sikoltozás váltja fel, ahogy az új vendégek a démon által megszállt Annabelle célpontjává válnak.
 
Az Annabelle 2. december 6-i megjelenése kapcsán a Charlotte nővért alakító Stephanie Sigman színésznővel készítettünk interjút. Ha érdekelnek a film és a karakter kulisszatitkai, mindenképp itt a helyed!

 
Mikor először találkozott az Annabelle 2. - A teremtés alkotóival, hogy mutatták be önnek a filmet? Összekötötték azt a Démonok között univerzummal?

S.S: Peter Safrannal [a producerrel] találkoztam először. Azt hiszem, Charlotte nővér karaktere eredetileg amerikai lett volna – én mexikói vagyok. Emlékszem, hogy Peter a következőt mondta: „Mikor megnéztem a meghallgatásra beküldött felvételedet, tetszett, hogy annak ellenére, hogy egy gyerekhez beszéltél, nagyon természetesnek tűntél.” Azt hiszem, a legtöbb színész túl komolynak próbálja lefesteni az apácákat. De Peter azt mondta, hogy Charlotte nővérnek vidámnak kell tűnnie: mosolyognia, nevetnie, viccelődnie kell. Végtére is hat gyerekkel él együtt. Azt hiszem, Peter ezt mind meglátta bennem.
Ismertem már a Démonok közöttet, mielőtt jelentkeztem volna az Annabelle 2-re. Az anyám nem nagyon néz horrorokat, de egy nap felhívott és azt mondta: „Elmentem a moziba a barátaimmal, és láttunk egy nagyon érdekes filmet.” Ez a film a Démonok között volt. Nagyon tetszett neki. Szerintem még a nem horror-rajongók is nagyra tartják ezt a filmet, mivel a története nem csak magával ragadó, de okos is. Az alkotók nagyon keményen dolgoztak azért, hogy egy az egyben megvalósíthassák azt, amit elképzeltek, és nagyon hálás vagyok, hogy részese lehetek ennek az univerzumnak. 

 
Személy szerint mit tart a legfélelmetesebbnek?
 
S.S: Leginkább a halált, és hogy elveszítsem azokat, akiket szeretek. Más szóval az élet végességét. Annak ellenére, hogy a halál elkerülhetetlen, azért elég ijesztő. De nincsenek fóbiáim – legalábbis remélem.
 
 
Történt bármi ijesztő a forgatáson?
 
S.S: Eléggé meg voltam rémülve. Beszéltem a családommal, akik mélyen hívők, és arra kértek, hogy ne csináljam meg a filmet. A nagymamám azt kérdezte: „Miért nem szerepelsz inkább egy vígjátékban vagy egy szerelmes filmben?” Mire én azt feleltem: „Nagyi, ez a film nagyon izgalmas. Szerintem meg fogod szeretni.” El kellett nekik magyaráznom, hogy a filmben látható dolgok nem igaziak. Ennek ellenére mégis nagyon féltek attól, hogy a filmben látható szellemek és erők kárt tesznek bennem.
A felvételek során mindenhová magammal vittem a Bibliámat. Csak a biztonság kedvéért. Továbbá megkértem Peter Safrant, hogy kérjen áldást a forgatási helyszínekre, mivel úgy hallottam, hogy a Démonok között-filmek esetében is ezt tették a forgatások előtt.
 
 
Ez hogy nézett ki a gyakorlatban?
 
S.S: A producerek ugyanazt a papot hívták meg, mint aki a Démonok között forgatási helyszíneit is megáldotta. Bejött Annabelle szobájába, kinyitotta a Bibliáját, és azt mondta: „A Gonosz nem szereti, ha leleplezik.” Én magamban azt gondoltam: „Jézus Mária!”  Ezt követően a pap elkezdett imádkozni, és szentelt vizet locsolt szerteszét a szobában. A baba is kapott rendesen. Azt mondtam a producereknek, hogy addig nem vagyok hajlandó hozzáérni ahhoz a babához, amíg meg nem áldják. Tudom, őrültségnek hangzik, de szükségem volt erre. A gyerekszínészek persze kinevettek, mivel ők semmitől sem félnek. Simán játszottak és viccelődtek a babával, a rendezőnknek meg ez különösen tetszett, ugyanis ő is nagyon szereti azt a babát. Mikor a munka véget ért, felajánlottak nekem egy szuvenírt a forgatásról, amit köszöntem szépen, de nem kértem.
 
 
Összebarátkozott valakivel a fiatal színészek közül, akik az árvaházból jött lányokat alakították?
 
S.S: Igen! Az egyik legjobb dolog ebben a filmben az, hogy összebarátkozhattam ezekkel a lányokkal. Próbálok velük minél gyakrabban összefutni. Teljesen profik, ugyanakkor csodálatos emberek: rengeteget tanulhattam tőlük. A lányok nagyon keményen dolgoztak ezen a filmen, és szerintem fantasztikusan játszanak. Le a kalappal előttük!

 
A hosszú munkanapok után csináltak-e valamit közösen, hogy egy kicsit kiengedjenek?
 
S.S: A lányok fagyizni akartak meg mindenfélét játszani. Rengeteg új játékot tanultam meg a forgatáson. Nagyon jó érzés volt kiengedni. Egyszer egész este együtt pizzáztunk és sütiztünk. Jól elvoltunk. Azt hiszem, odabent én is csak egy gyerek vagyok.
 
 
Milyen érzés volt először látni az Annabelle 2. - A Teremtést?
 
S.S: A menedzsereimmel együtt néztem meg a filmet, akik úgy be voltak tojva, hogy majd felugrottak a székükről. De a legmeglepőbb dolog az volt, hogy a film végére már én is be voltam rezelve, pedig pontosan tudtam, hogy mi fog történni. Nem értettem, miért féltem, de aztán leesett: azért, mert ez egy jó film!
 

  Az Annabelle 2. - A teremtést megtalálod a többi horrorfilmmel együtt az alábbi képre kattintva!


 

Bosszúállók: Végtelen háború előzetes

2017.12.11 08:35
Miközben a Bosszúállók és szövetségeseik folytatják a világ megóvását a nagyobb fenyegetésekkel szemben, az új veszély a kozmosz árnyékából közeleg: Thanos. Egy intergalaktikus hírhedt zsarnok, kinek célja az, hogy összegyűjtse mind a hat Végtelen Követ, a felfoghatatlan hatalom eszközeit, és felhasználja őket a valóság egészének átírására. Mindaz, amiért a Bosszúállók eddig harcoltak, ehhez a pillanathoz vezettek – a Föld és a létezés sorsa még sosem volt bizonytalanabb.
 
A Bosszúállók: Végtelen háború előzetesét most magyar szinkronnal tekintheted meg:
 

 
2018 tavaszán ragadj le Te is a mozivászon előtt!
 
Addig is válogass kedvedre Marvel termékeink közül!

Decemberi DVD/BD megjelenések

2017.11.17 15:45
Decemberben a téma a sorozatok és Christopher Nolan körül forog. Érkezik többek között a Halálos fegyver és a Westworld 1. évada DVD-n, és jön a nagysikerű Trónok Harca sorozat 7. évada, most Blu-ray™ steelbook változatban is. Továbbá érkezik a legendás Christopher Nolan legújabb filmje, a Dunkirk, Blu-ray™ digibookban és 4K UHD-n is. De nincs még vége a 4K kiadványtárnak, hiszen hat további Nolan-film is elérhető lesz UHD változatban!


Részletes decemberi megjelenéseink:

Halálos fegyver 1. évad
A Halálos fegyver eszeveszett akció, humor és dráma tökéletes keverékével dolgozza fel a klasszikus filmsorozatot, és veti be újra annak ikonikus párosát. Mikor a gyásszal megbirkózni képtelen ex-kommandós Maritn Riggs (Clayne Crawford) Kaliforniába költözik, hogy új életet kezdjen, a tapasztalt Roger Murtaugh-t (Damon Wayans) kapja társul, aki épp egy közel halálos szívroham után tért vissza a Los Angeles-i Rendőrség kötelékébe. Riggs a következményekkel nem törődve veti magát a tűzvonalba, és ezzel azonnal konfliktusba keveredik a szabályokhoz görcsösen ragaszkodó Murtaugh-val. Az első néhány autós üldözést, robbanást és lövöldözést követően azonban mindketten elkezdik felismerni a másikban rejlő értékeket, és mindenek előtt azt, hogy ketten együtt mire képesek. Feltéve, ha Riggs nem öleti meg őket előbb! Keresd DVD-n!

EXTRÁK:

 • BŐVÍTETT (CENZÚRÁZATLAN) PILOT
 • VADONATÚJ KISFILM: HALÁLOS FEGYVER – ÚJRATÖLTVE
 • KIMARADT JELENETEK
 • BAKIPARÁDÉ
Megjelenés: 12.06.
Formátum: DVD

Westworld 1. évad
Jonathan Nolan és Lisa Joy felügyeletével készült ez a lenyűgöző televíziós sorozat, amely sötét történetet mesél a mesterséges intelligenciáról és a bűn evolúciójáról. Legmélyebb fantáziák válnak valóra abban a hatalmas kiterjedésű vadnyugati világban, melynek látogatói óriási pénzeket fizetnek azért, hogy készséges androidok társaságában olyan emberekké válhassanak, akikről mindig is álmodtak. De a színfalak között valami nagyon nem stimmel... Evan Rachel Wood, Thandie Newton, Jeffrey Wright, James Marsden, Ed Harris és Anthony Hopkins főszereplésével a Westworld első évadának 10 epizódja olyan szórakozást kínál, ami semmivel sem összevethető. Keresd díszdobozos DVD változatban!

EXTRÁK:
 • Valóra váltani az álmot: Az első hét a Westworld forgatásán
 • A főcím megalkotása
 • A zene, mint kulcs
 • Bakiparádé
 • Üdvözlünk Westworldben
 • A történet szövése
 • Meghívás a forgatásra
 • A sorozatról
 • A Mesterséges intelligencia realitása
 • Nagy pillanatok
Megjelenés: 12.06.
Formátum: DVD díszdoboz

  
Trónok Harca 7. évad
MEGÉRKEZETT A HOSSZÚ, HIDEG TÉL. Hét magával ragadó epizódjával az utolsó előtti, 7. évad emberek és seregek évek óta várt találkozásáról mesél. Az évad elején Daenerys Targaryen, oldalán Tyrion Lannisterrel, a frissen kinevezett segítőjével, valamint makulátlanokból álló seregével, dothraki és vas-szigeteki szövetségeseivel, no meg három sárkányával végre Westeros irányába hajózik. Miután látványosan legyőzte Ramsay Boltont, és ezzel visszaszerezte Derest, Havas Jonnak szemlátomást sikerült egyesíteni az erőket északon. Királyvárban az örökösök és ellenségek nélkül maradt Cersei Lannister pedig végre elfoglalhatta a Vastrónt. De miközben mindhárman új szövetségek vagy konfliktusok elé néznek, a Mások élőhalottakból álló serege egyre inkább azzal fenyeget, hogy elsöpörje az útból ezeket az apró emberi csetepatékat, és feleméssze az egész birodalmat. Keresd DVD-n különleges csomagolásban, Blu-ray™-en és Blu-ray™ steelbookban!
 

Trónok Harca 7. évad Blu-ray™ steelbook illusztráció

A BÓNUSZ LEMEZ: HÓDÍTÁS ÉS LÁZADÁS (kivéve a Blu-ray™ steelbook változatban)
A Trónok harca: Hódítás és lázadás a Westerost megformáló események eddig soha nem látott animációs történetét meséli el.

EXTRÁK:
 • A KÉPZELETTŐL A VALÓSÁGIG: A MŰVÉSZETI OSZTÁLY TITKAI
 • TŰZ ÉS ACÉL: WESTEROS LEROHANÁSÁNAK MEGALKOTÁSA
 • AUDIOKOMMENTÁROK
BLU-RAY™ EXKLUZÍV EXTRÁK
 • ÚTMUTATÓ A LÁTOTTAKHOZ: Az epizódok megtekintése közben fedezz fel háttér-információkat a képernyőn feltűnő karakterekről, helyszínekről és fontosabb eseményekről.
 • TÖRTÉNETEK ÉS HÁTTÉR: Ismerd meg Westeros és Essos mítoszát a sorozat karaktereinek különböző szemszögéből!
Megjelenés: 12.06.
Formátum: DVD, Blu-ray™, Blu-ray™ steelbook

  
Trónok Harca 1-7. évad DVD gyűjtemény
 
HÉT NAGYSZERŰ ÉVADON KERESZTÜL RIVALIZÁLTAK WESTEROS NAGY HÁZAI A VASTRÓN BIRTOKLÁSÁÉRT, ÉS AZOK SZÁMÁRA, akiknek A feje a helyén maradt, jutalma még sosem volt nagyobb. GEORGE R. R. MARTIN NAGY SIKERŰ REGÉNYe alapján, az emmy® díjas sorozat a tisztelet magaslatáról, a romlottság mélységéig kalauzol el, miközben minden fél a vagyon, hatalom és bosszú szomjával tör előre. Ahogy a tél és a holtak serege egyre közelebb ér, vajon ki él addig, hogy megnyerje a trónok harcát?

A BÓNUSZ LEMEZ: HÓDÍTÁS ÉS LÁZADÁS
A Trónok harca: Hódítás és lázadás a Westerost megformáló események eddig soha nem látott animációs történetét meséli el.

Megjelenés: 12.06.
Formátum: DVD gyűjtemény

 
 Dunkirk
„AZ ÉV LEGERŐTELJESEBB FILMJE.” - Stephanie Zacharek, TIME
400.000 EMBER NEM TUDOTT HAZAJUTNI, EZÉRT A HAZA JÖTT EL ÉRTÜK.
A LEGENDÁS CHRISTOPHER NOLAN (Csillagok között, Eredet, A sötét lovag trilógia) rendezésében érkezik ez a nagyívű akció thriller Fionn Whitehead, Kenneth Branagh, Mark Rylance és Tom Hardy főszereplésével. A történet szárazföldön, tengeren és a levegőben bontakozik ki, és arra a több százezer brit és szövetséges katonára összpontosít, akik Dunkerque partjainál ragadtak, miközben az ellenség marka egyre szorosabbra zárult körülöttük. Odafenn Spitfire típusú repülők szállnak szembe az ellenséges gépekkel, miközben több száz kisebb hajó indul el Anglia partjairól többnyire civil legénységgel a fedélzeten, hogy életük kockáztatásával kimentsék a francia partoknál rekedt katonákat – vagy legalábbis egy részüket. Keresd a különböző változatokat december 6-tól!

Dunkirk Blu-ray™ digibook illusztráció

EXTRÁK (magyar felirattal): (kivéve az 1 lemezes DVD változatban)
Csatlakozz Christopher Nolan rendezőhöz és stábjához ezen a nagyívű úton, melynek célja az volt, hogy újra megvalósítsák Dunkerque csodáját! Különleges kamerákkal, innovatív effektusokkal, korabeli hajókkal és repülőkkel, valamint sok-sok színésszel és statisztával felvértezve a filmesek elképesztő kihívások elé állították magukat, hogy egy akkurátus, autentikus és szívszorítóan izgalmas filmélményt hozzanak létre.

Megjelenés: 12.06.
Formátum: DVD, 2 lemezes DVD, Blu-ray™, Blu-ray™ steelbook, Blu-ray™ digibook, 4K UHD

 
 Annabelle 2. - A teremtés
„AZ ÉV LEGJOBB HORRORFILMJE.” - NBC-TV
Láttad, ahogy az elátkozott baba életeket tesz tönkre. Most a Démonok között alkotói meginvitálnak egy borzongató rémálomra, amely megmutatja, hogy honnan ered a rém. Néhány évvel kislányuk tragikus halálát követően egy babakészítő és felesége befogad az otthonukba egy bezárt árvaházból érkező apácát és hat fiatal lányt. Úgy tűnik, hogy imáik meghallgatásra leltek, ám a rég hallott gyerekzsivajt hamarosan sikoltozás váltja fel, ahogy az új vendégek a démon által megszállt Annabelle célpontjává válnak. Keresd Blu-ray™-en és DVD-n!

Blu-ray™ EXTRA (magyar felirattal):
 • A DÉMONOK KÖZÖTT UNIVERZUM: Áss a mélyére a Démonok között univerzumnak, és pillants bele a soron következő filmbe, Az apácába!
 • HORROR RÖVIDFILMEK: PÁNIK A PADLÁSON és A KOPORSÓ (eredeti nyelven): Két rövidfilm, melyek az Annabelle 2.: A teremtés inspirálták
 • KIMARADT JELENETEK – KISFILM
 • RENDEZŐI KOMMENTÁR
 • És sok minden más!
Megjelenés: 12.06.
Formátum: DVD, Blu-ray™

CHRISTOPHER NOLAN FILMJEI 4K UHD VÁLTOZATBAN DECEMBER 13-TÓL!
Tökéletes választás karácsonyra!
 


A tökéletes trükk 4K UHD
Van olyan titok, amiért ölni is érdemes? Christopher Nolan rendező (Batman: Kezdődik!, Mementó) lebilincselő, misztikus thrillerében Hugh Jackman és Christian Bale rivális bűvészeket alakítanak, akik halálos ellenségekké válnak, és a legsötétebb trükköktől sem riadnak vissza, hogy felülmúlják egymást. Scarlett Johansson játssza azt a színpadi asszisztenst, aki egyszerre áldozat és résztvevő a két férfi vetélkedésében. Zseniális mellékszereplők (Michael Caine, David Bowie). Csavaros történet. Megdöbbentő végkifejlet. A tökéletes trükköt nem elég egyszer megnézni. Jól figyeljen!

EXTRÁK (magyar felirattal):
 • A rendező naplója: A tökéletes trükk – Christopher Nolan mágikus filmtrükkjei
 • A tökéletes látványvilág: filmfotók, jelmezek és díszletek, képek a forgatásról és poszterek
Megjelenés: 12.13.
Formátum: 4K UHD

  
Eredet 4K UHD
Christopher Nolan, a világhírű rendező nemzetközi sztárokkal forgatta ezt a sci-fi akciófilmet, amely a világ számos pontján és az álmok birodalmában játszódik. Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) a legjobb az extrakció művészetében: a legféltettebb titkokat is képes ellopni az emberek elméjéből, miközben álmodnak. E tudás az ipari kémkedés egyik legkeresettebb szereplőjévé tette, ám elszakította szeretteitől, és folyamatos menekülésre kényszeríti. Most visszakaphatja régi életét, ha teljesít egy lehetetlennek látszó feladatot, és nem ellop, hanem elültet valaki fejében egy gondolatot. Ha Cobb és csapata sikerrel jár, ez lehet a tökéletes bűntény. Ám profizmusuk és a legalaposabb tervezés sem készíthette fel őket arra a veszélyes ellenfélre, aki mintha minden lépésüket előre tudná. És akiről egyedül Cobbnak lehetett sejtése...

EXTRÁK (magyar felirattal):
 • Maximális extraktorélmény – Járd be a film eredeti világát, és tudd meg, hogyan tervezte és valósította meg a film meghatározó jeleneteit Christopher Nolan, Leonardo DiCaprio, valamint a többi színész és alkotó!
 • Álmok: A tudatalatti mozija – Létezhet, hogy az álmok világa teljes értékű párhuzamos valóság? Joseph Gordon-Levitt és vezető tudósok az álomkutatások meghökkentő eredményeit ismertetik
 • Eredet: A Cobol-meló – Teljesen animált képregény-előtörténet: Ismerd meg a film kezdetéhez vezető eseményeket
 • Részletek 5.1-ben Hans Zimmer izgalmas filmzenéjéből
 • Fókuszpontok
 • Képgaléria
Megjelenés: 12.13.
Formátum: 4K UHD

 
Csillagok között 4K UHD
Christopher Nolan (Eredet, A sötét lovag trilógia) rendezésében érkezik ez a nagyhatású film, amely egy csapatnyi felfedezőről szól, akik az emberiség történetének legfontosabb küldetésére indulnak. Az Oscar®-díjas Matthew McConaughey játssza Coopert, a pilótából lett farmert, aki kénytelen hátrahagyni családját és a haldokló Földet, hogy egy veszélyes expedíció élére állva a galaxis legtávolabbi pontjára utazzon, és kiderítse, hogy a csillagok között van-e jövője az emberiségnek.

TÖBB, MINT HÁROM ÓRÁNYI EXTRA, TÖBBEK KÖZÖTT:
 • Egy csillagközi út megtervezése – Eredetek, hatások, narratív elgondolások
 • Forgatás Izlandon: Miller bolygója/Mann bolygója – Két teljesen különböző világ létrehozása egyetlen országban
 • Látnivalók az égbolton – Hogy teremtették meg valódi trükkökkel az űrutazás illúzióját
 • Miniatűrök az űrben – Ismerje meg a filmben használt nagyméretű modelleket
 • ÉS MÉG SOK MÁS!
Megjelenés: 12.13.
Formátum: 4K UHD


Batman – Kezdődik 4K UHD
MIUTÁN AZ EGÉSZ VILÁGOT KÖRBEUTAZVA azt kutatta, hogy szálljon harcba az igazságért, Bruce Wayne visszatér Gotham City-be, és szabadjára engedi alteregóját, Batmant, aki erejét, intellektusát és ultramodern fegyvereit bevetve küzd meg a gonosszal.

EXTRÁK (magyar felirattal):
 • Batman – Kezdődik az utazás: Kreatív koncepciók, előkészületi munkák és Batman szerepének kiosztása.
 • A test és lélek átalakítása: Lásd, hogy alakult át Christian Bale Batmanné!
 • Gotham City tündöklése: Légy szemtanúja Gotham City, a denevér barlangja és a Wayne-rezidencia megalkotásának!
 • A fekete köpeny: Így készült Batman ruhája.
 • Tank – Az új Batmobile: A Batmobile újraálmodása.
 • A felfedezés útja: A forgatás első hete elhagyatott, zord izlandi helyszíneken.
 • Gotham City megmentése: Miniatűrök, számítógépes és praktikus effektusok a magasvasút-jelenethez.
 • ÉS MÉG SOK MÁS!
Megjelenés: 12.13.
Formátum: 4K UHD


A sötét lovag 4K UHD
BATMAN TOVÁBB HARCOL a szervezett bűnözéssel, ebben Jim Gordon rendőrhadnagy és Harvey Dent segíti. Közben Joker, a zseniális bűnöző káoszba taszítja Gothamet, ami egyre inkább arra kényszeríti Batmant, hogy átlépje a határvonalat az igazságszolgáltatás és az önbíráskodás között.

A FILM BLU-RAY™-EN FÓKUSZPONTOKKAL
 • Gotham tabuk nélkül: Egy világ születése – Christopher Nolan rendező és alkotótársai feltárják a film hátterében rejlő hihetetlen aprólékos tervezést, többek között a kaszkadőrök munkáját, az IMAX® technológiával forgatott jeleneteket, Batman jelmezét, a Batpodot... és még sok minden mást!
EXTRÁK (magyar felirattal):
 • High-tech Batman – Hihetetlen felszerelési tárgyak
 • Batman maszk nélkül: A sötét lovag lélektana – Bruce Wayne pszichéje és Batman világa valódi pszichoterápia segítségével
 • Gotham Hírek – A gothami kábeltévé hírműsorának hat adása
 • A galériák – Joker kártyái, látványtervek, plakáttervek, képek a forgatásról, előzetesek és tévéreklámok (eredeti nyelven)
Megjelenés: 12.13.
Formátum: 4K UHD


A sötét lovag – Felemelkedés 4K UHD
NYOLC ÉVVEL AZ UTÁN, HOGY BATMANNEK NYOMA VESZETT az éjszakában, egy ravasz macskajelmezes betörő és Bane, a kegyetlen terrorista feltűnése arra kényszeríti Bruce Wayne-t, hogy visszatérjen száműzetéséből.

TÖBB MINT HÁROM ÓRÁNYI EXTRA (magyar felirattal):
 • A BATMOBIL: Nézd meg most először együtt mind az öt Batmobilt! Tudj meg mindent Batman fegyverarzenáljának legfantasztikusabb darabjairól, miközben végig követheted a technológiai csoda és a kulturális ikon születését és fejlődését.
 • A LOVAG VÉGE: Részletes bemutatása annak, hogyan készítette el Christopher Nolan és alkotógárdája a sötét lovag legendáját lezáró, grandiózus A sötét lovag – Felemelkedést.
 • ÉS MÉG SOK MÁS!
Megjelenés: 12.13.
Formátum: 4K UHD
 

WoT - I. Morphelo Bajnokság

2017.11.02 17:09
Október 21-22. között került megrendezésre a World of Tanks I. Morphelo Bajnokságának döntője, a WOTINFO rendezésében, ahová szponzorként mi is ellátogattunk.
 
Forrás: wotinfo.hu
 
A Bajnokságon összesen 28 csapat vett részt és versenyzett a fantasztikus nyereményekért és a Bajnokság vándorkupájáért, melynek emléktábláján kaptak helyet a nyertesek nevei.

A WoT mellett tombola játékon is részt vehettek a versenyzők, melyet a Pro Video is támogatott egy értékes nyeremény felajánlásával.

Az eseményről egy összefoglaló videó is készült, mely remekül tükrözi a kiváló hangulatot és versenyszellemet:
 
 


A teljes képgalériát ITT nézheted meg!
 
Forrás: wotinfo.hu, I.Morphelo Bajnokság Döntő

Novemberi DVD/BD megjelenések

2017.10.18 09:46
Novemberre óriási hírrel készülünk: A Szívek szállodája: Egy év az életünkből végre megjelenik DVD-n, méghozzá Lorelai és Rory eredeti szinkronhangjával! A kétlemezes DVD-n a sorozat négy 90 perces epizódját találod, melyek egy évet, azaz négy évszakot – Tél, Tavasz, Nyár, Ősz – ölelnek fel, amit a sorozat eredeti alkotói írtak és rendeztek, Amy Sherman-Palladino és Daniel Palladino.
De a gyerekek is örülhetnek, hiszen Villám McQueen is érkezik, jön a Verdák 3. DVD-n és három filmes DVD gyűjteményben!


Részletes novemberi megjelenéseink:

Batman Kétarc ellen
 Dobjunk fel egy érmét, és lássuk, mi lesz a véged, Batman! Mikor egy szerkezet - amely arra hivatott, hogy a bűnözők fejében megszüntesse a gonoszságot - elromlik, Gotham City kerületi ügyésze, Harvey Dent átalakul a szörnyen eltorzult fejű és elméjű Kétarccá! Ehhez jön még a Joker, Pingvin és Rébusz által keltett bűnözési hullám, és Batman és Robin talán ezúttal végleg alulmarad. Vajon a Macskanő által nyújtott segítő mancs talpra állíthatja majd hőseinket, és segíthet nekik abban, hogy meghiúsítsák Kétarc szörnyű tervét? Kiderül ebben a lélegzetelállító nagy kalandban! Olyan legendás színészek közreműködésével, mint Kétarc szerepében William Shatner, valamint Adam West, Burt Ward és Julie Newmar, ez a vadiúj DC animációs film tuti minden Batman-rajongót levesz majd a lábáról! Keresd a legújabb DC rajzfilmet DVD-n!
 
EXTRA (magyar felirattal):

 • Bepillantás a DC Univerzum két egész estés animációs filmjeibe
 
 
LEGO Batman - A film és LEGO Kaland DVD gyűjtemény
 A két szupi-szuper LEGO film most egy gyűjteményben érkezik!
 
LEGO KALAND
A legeslegelső egész estés LEGO®-mozifilm főhőse Emmet, az átlagos, szabálykövető, tökéletesen hétköznapi LEGO®- minifigura, akit tévedésből roppant különleges személyként azonosítanak, és azt hiszik, rajta áll vagy bukik a világ sorsa. Hirtelen nagyszabású küldetésen találja magát egy csapat idegen társaságában: meg kell állítaniuk egy elvetemült zsarnokot. Emmet számára azonban ez a feladat egy kissé túl nagy falat…
 
LEGO® BATMAN - A FILM
Ugyanazzal az őrületes tempóval felvértezve, mint ami A LEGO®-kalandból is világszenzációt csinált, az eredeti csapat önjelölt vezetője, LEGO® Batman most saját egész estés kalanddal tér vissza. De Gotham óriási változások elé néz, és ha Batman meg akarja akadályozni Jokert a hatalomátvételben, akkor fel kell hagynia ezzel az „egyedül dolgozom” mizériával, és együtt kell működnie másokkal, no meg talán az sem ártana, ha egy kicsit, egy icipicikét felengedne.
 
Keresd DVD-n a kétlemezes gyűjteményt!
 
 
 
Verdák 3.
Az arrogáns nagymenő Vihar Jackson vezetésével olyan áramvonalas és vadiúj versenykocsik jelennek meg a pályán, melyek egyszerűen állva hagyják a legendás Villám McQueent, aki aztán hamarosan a partvonalra szorul. Hogy ismét formába lendüljön, ahhoz szüksége lesz Cruz Ramirez, a lelkes fiatal edző segítségére, továbbá fel kell idéznie magában Hudson Hornet tanításait, és még az sem ártana, ha a sors is mellé állna. Vidd haza a nagysikerű sorozat harmadik felvonását, amely tele van felejthetetlen karakterekkel és lélegzetelállító pillanatokkal! Keresd a Verdák 3. DVD-t és a Verdák 1-3. DVD gyűjteményt!

EXTRÁK:
 • Lou
 • Miss Fritter versenysulija (magyar hanggal)
 • Audiokommentár Brian Fee rendező, Kevin Reher producer, Andrea Warren társproducer és Jay Ward kreatív rendező közreműködésével
 
 
Az Igazság Ligája: Az új küldetés
Darwyn Cooke díjnyertes képregénye alapján készült ez a lenyűgöző animációs kalandfilm, amely leleplezi az Igazság Ligája eredetét. A hidegháború okozta paranoia miatt Superman, Batman és Wonder Woman is a kormány célkeresztjébe kerül, és csak a lehető legsúlyosabb veszély képes arra kényszeríteni őket, hogy olyan újoncokkal kiegészülve, mint a Villám, Zöld Lámpás és a Marsi Embervadász, együttesen vegyék fel a harcot a Föld megmentése érdekében. Ezzel a vadonatúj különleges kiadással te is belevetheted magad a nagyívű kalandba, amely megmutatja, hogy a Föld legnagyobb bajnokai hogy hozták létre a világ valaha volt leghatalmasabb szövetségét! Keresd DVD-n!

EXTRÁK (magyar felirattal):
 • Retro Action Cool: Darwyn Cooke története
 • Szuperhősök egyesülve!: Az Igazság Ligája történelme
 • A végzet légiója: Hogy épül fel egy szupergonosz?
 • Képregényes kommentár: Tisztelgés Az új küldetés előtt; Audiokommentárok (eredeti nyelven)
 • Bepillantás a DC Universe következő animációs filmjébe

 
 
Kipörgetve
„Okosabb és menőbb, mint bármelyik Halálos iramban” – Stephen Dalton, The Hollywood Reporter
Luxusautókkal a francia Riviérán száguldozni király dolog. Andrew és Garrett Foster (Scott Eastwood és Freddie Thorp) testvérek és tolvajok, méghozzá a legjobbak.  Megbízást kapnak, hogy lopjanak el egy gyönyörű és több millió eurót érő Bugattit a festői Dél-Franciaországban élő helyi maffiafőnöktől, ám egy vártalan baki folytán a nyerő párost tetten érik. A feldühödött tulajdonos arra utasítja a srácokat, hogy fújják meg ősellensége legnagyobb becsben tartott trófeáját, egy 1962-es Ferrari 250 GTO-t, különben az életükkel kell fizetniük a ballépésük miatt. A Foster tesók erre egy olyan tuti tervet eszelnek ki, amivel nem csak a menő járgányt szerezhetik meg, de a francia gengszternek is keresztbe tehetnek. Keresd Blu-ray™-en és DVD-n!
 

Atomszőke

Szexi, kőkemény szórakozás.” – Sara Stewart, New York Post
Az Oscar®-díjas Charlize Theron őfelsége titkos szolgálatának leghalálosabb ügynökét játssza ebben az elképesztő akciójeleneteket felvonultató thrillerben. Lorraine Broughtont (Theron) a hidegháborús Berlinbe küldik, ahol aztán minden eszét, ügyességét és vonzerejét be kell vetnie ahhoz, hogy kézre kerítsen egy felbecsülhetetlen értékű dossziét, amire igen sokan pályáznak. Miközben körülötte forradalom van készülőben, Broughtonnak agyafúrt árulókon és rendíthetetlen bérgyilkosokon kell keresztülverekednie magát az év legtökösebb akciófilmjében, melyben olyan színészek bukkannak fel, mint James McAvoy, Sofia Boutella és Toby Jones. Keresd Blu-ray™-en és DVD-n!
 

Szívek Szállodája – Egy év az életünkből
Végre! Itt a tökéletes karácsonyi ajándék!

A Szívek szállodája: Egy év az életünkből végre megjelenik DVD-n ráadásul szinkronosan! Az új évad visszavisz kedvenc nosztalgikus kisvárosodba, Stars Hollow-ba, ahol a kávé-imádó, gyorsan-beszélő anya-lánya duó mindennapjaiba nyerhetsz betekintést.
Közel tíz évvel az eredeti sorozat vége után járunk. Lorelai még mindig a Szitakötő szállót vezeti (és úgy issza a kávét, mint mások a vizet), közben Rory már 32 éves és nagy sikereket ért el munkájában. Míg Rory a munkával küzd, Lorelai a saját problémáit próbálja megoldani, Emily pedig elhunyt férjét, Richard-ot gyászolja. Emily élete nagy változáson megy keresztül, hisz mióta megözvegyült, nem tudja mihez is kezdjen. Richard halála miatt Emily és Lorelai kénytelen rendezni viharos viszonyukat, ami a sorozat kezdete óta nem nagyon változott.

Évekkel az eredeti sorozat vége után és 6 millió eladott DVD-vel, a Szívek szállodájának továbbra is elképesztően hűséges rajongói vannak. Hatalmas öröm, hogy most kiadhatjuk ezt a DVD-t, így a rajongóknak végre teljes lehet a gyűjteményük. (…) Bizonyára hiányolni fogjuk szeretett barátainkat Stars Hollow-ból, de ezzel a kiadvánnyal újra és újra átélhetjük kedvenc sorozatunk befejezését.”- mondta Rosemary Markson, a WBHE TV marketing vezetője.

A Szívek szállodája: Egy év az életünkből november 29-én MAGYAR SZINKRONNAL érkezik, méghozzá Lorelai és Rory eredeti szinkronhangjával! A kétlemezes DVD-n a sorozat négy 90 perces epizódját találod, melyek egy évet, azaz négy évszakot – Tél, Tavasz, Nyár, Ősz – ölelnek fel, amit a sorozat eredeti alkotói írtak és rendeztek, Amy Sherman-Palladino és Daniel Palladino.

Szinkronosan érkezik az új Szívek szállodája sorozat!

2017.10.16 15:13
Végre! Itt a tökéletes karácsonyi ajándék!
A Szívek szállodája: Egy év az életünkből végre megjelenik DVD-n ráadásul szinkronosan!
 
Az új évad visszavisz kedvenc nosztalgikus kisvárosodba, Stars Hollow-ba, ahol a kávé-imádó, gyorsan-beszélő anya-lánya duó mindennapjaiba nyerhetsz betekintést.
 
 
Közel tíz évvel az eredeti sorozat vége után járunk. Lorelai még mindig a Szitakötő szállót vezeti (és úgy issza a kávét, mint mások a vizet), közben Rory már 32 éves és nagy sikereket ért el munkájában. Míg Rory a munkával küzd, Lorelai a saját problémáit próbálja megoldani, Emily pedig elhunyt férjét, Richard-ot gyászolja. Emily élete nagy változáson megy keresztül, hisz mióta megözvegyült, nem tudja mihez is kezdjen. Richard halála miatt Emily és Lorelai kénytelen rendezni viharos viszonyukat, ami a sorozat kezdete óta nem nagyon változott.
 
„Évekkel az eredeti sorozat vége után és 6 millió eladott DVD-vel, a Szívek szállodájának továbbra is elképesztően hűséges rajongói vannak. Hatalmas öröm, hogy most kiadhatjuk ezt a DVD-t, így a rajongóknak végre teljes lehet a gyűjteményük. (…) Bizonyára hiányolni fogjuk szeretett barátainkat Stars Hollow-ból, de ezzel a kiadvánnyal újra és újra átélhetjük kedvenc sorozatunk befejezését.”- mondta Rosemary Markson, a WBHE TV marketing vezetője.
 
A Szívek szállodája: Egy év az életünkből november 29-én MAGYAR SZINKRONNAL érkezik, méghozzá Lorelai és Rory eredeti szinkronhangjával!
A kétlemezes DVD-n a sorozat négy 90 perces epizódját találod, melyek egy évet, azaz négy évszakot – Tél, Tavasz, Nyár, Ősz – ölelnek fel, amit a sorozat eredeti alkotói írtak és rendeztek, Amy Sherman-Palladino és Daniel Palladino.
 

Az új évad megjelenéséig nézd újra a korábbi hét évadot! Kattints az alábbi képre, és gyűjtsd össze a hiányzó darabokat:
 
 
 

Októberi DVD/BD megjelenések

2017.09.25 11:43
Októberben a gyerekeké a főszerep, hiszen megannyi fantasztikus Disney mesével készülünk, melyek hosszú idő után újra elérhetővé válnak. Emellett két új gyűjteménnyel is kedveskedünk: a kalandoroknak a Nemzet Aranya gyűjtemény, míg a lelkes musical rajongóknak a High School Musical gyűjtemény érkezik.
A Gilmore lányok rajongóinak pedig nagyszerű hírrel szolgálhatunk: a Szívek Szállodája eddigi hét évada új, vékony tokos csomagolásban jön DVD-n!


Részletes októberi megjelenéseink:
 

DC Justice League: Action S1 P1
Szupererők egyesüljetek!
Kövesd nyomon Az Igazság Ligáját úgy, ahogy eddig még soha! A tempó szélsebes, az akció lélegzetelállító, a poénok pedig nonstop repkednek! A Liga állandó tagjai, Superman, Batman és Wonder Woman mellé olyan folyamatosan cserélődő szövetségesek és ellenfelek garmadája csatlakozik, mint John Constantine, Zod és a Láplény. Jól figyelj, mert a veszély méretétől függetlenül az Igazság Ligája mindig készen áll! A kisebb kalandokat olyan sztárok közreműködésével keltették életre, mint Kevin Conroy, Mark Hamill, James Woods és Patton Oswalt. Egy biztos: pislogni sem lesz időd, ha benevezel a DC Justice League Action-jére! Keresd a legújabb DC animációs sorozatot DVD-n!
 
 
A Robinson család titka
Életed nagy kalandja vár rád a Disney szellemes új kalandfilmjében, A Robinson család titkában, amely egy egészen új világot tár fel tele csodákkal és meglepetésekkel. Csatlakozz te is Lewishoz, az éles eszű ifjú feltalálóhoz, aki egy időutazós nagy kalandra indul, hogy megtalálja jövendőbeli családját. 2037-ben találja magát, ahol a rappelő békák és a szemüveges kutyák legalább annyira mindennaposak, mint a beszélő dinoszauruszok. És ebben a fantasztikus világban döbben rá arra Lewis, hogy a jövő sorsa az ő kezébe került, de egyedül nem képes azt megmenteni: minden segítségre szüksége lesz az elbűvölően dilinyós Robinson család részéről, akik megtanítják arra, hogy soha nem szabad feladni az önmagunkba vetett hitet. Irány a jövő A Robinson család titka különleges változatával, amely tele van soha nem látott extrákkal, többek között egy vadiúj játékkal, kimaradt jelenetekkel és sok minden mással!
Keresd DVD-n ezt a felejthetetlen utazást!
 
EXTRÁK:

 • Kimaradt jelenetek – Találd ki, mit vágtak ki, és miért! (magyar felirattal)
 • Találmányok, amelyek megváltoztatták a világot – Ismerj meg valódi nagy gondolkodókat, akik megváltoztatták a világot (magyar felirattal)
 • Családi csoda 5000: A családfacsata – Segíts Lewisnak, mielőtt a családja teljesen törlődik (magyar hanggal)
 • Videoklippek: Rob Thomas: “Little Wonders”; Jonas Brothers: “Kids of the Future”
 • A Robinsonék feltalálása – Kövesd nyomon a film születését a tervektől a megvalósításig (magyar felirattal)
 • Audiókommentár – Stephen Anderson rendező, valamint egy különleges vendég közreműködésével (magyar felirattal)
 
 
A mentőcsapat
Teli magasra törő kalandokkal és ellenállhatatlan bájjal, A MENTŐCSAPAT két bátor kisegér izgalmas utazását követi nyomon a végeláthatatlan mocsárvidékre, hogy megmentsék Pennyt, az elveszett árvát. Az izgalmak akkor kezdődnek, mikor Bernard, a visszahúzódó, de talpraesett kisegér és hu társa, Miss Bianca egy palackra bukkan benne Penny üzenetével. Mivel mindketten tagjai a Mentősegély társaságnak, ezért azonnal felkerekednek, hogy kiszabadítsák Pennyt a gonosz Madame Medúza karmaiból, akinek azért van rá szüksége, hogy megszerezzen neki egy felbecsülhetetlen értékű gyémántot. Mindenekelőtt azonban Bernardnak és Biancának ki kell szabadulnia Medúza két házi krokodiljának fogságából, hogy aztán egy helyi szitakötő tájékozódó készségének hála végre Medúza titkos fészke felé vegyék az irányt! Keresd DVD-n!

EXTRÁK (magyar felirattal):
 • Vízi madarak – Walt Disney-kaland az élővilágról
 • A három vak muskétás – animációs kisfilm
 • A varázssüveg – animációs kisfilm
 • „Someone’s Waiting For You” – Karaoke
 
 
Mentőcsapat a kenguruk földjén
Bernard és Bianca, a híres nyomozó egérpáros visszatért!
Ezúttal a távoli Ausztráliából érkezik a segélyhívás: elraboltak egy kisfiút, Cody-t! A két kis detektív a hír hallatán nem késlekedik sokáig, és az Albatrosz Légitársaság segítségével azonnal útra kelnek az ötödik kontinens irányába. Természetesen az idegen országban sem maradnak segítők nélkül. Csatlakozik hozzájuk Jake, a sármos ausztrál erszényes egér, aki jól ismeri Ausztrália titkait. Együtt talán még időben rábukkannak Cody elrablójára, a gonosz vadászra, McLeach-re, aki a kisfiútól próbálja megtudni, hogy merre fészkel egy ritka sas... Keresd DVD-n!

EXTRÁK:
 • Így készült A Mentőcsapat a kenguruk földjén
 • Rövid animációs film Mickey-vel
 • Rövid animációs film Donalddal
 • Karaoke
 • Interaktív képeskönyv
 • Interaktív játék
 • További filmelőzetesek
 
 
A kőbe szúrt kard
A kőbe szúrt kard magával ragadó karakterei és a Disney-től megszokott Pazar animáció új oldaláról mutatják meg Arthur király ősi legendáját. Humor, látvány és varázslat találkozik ebben a klasszikus mesében, amely remek szórakozást nyújt életkortól függetlenül. Mikor szárnyra kap a hír, hogy Anglia királyának választják azt, aki képes kihúzni egy kőbe zárt kardot sziklabörtönéből, minden égtájról elkezdenek özönleni a jelentkezők, hogy aztán rendre elbukjanak. Ez a feladat egy visszahúzódó kis apródnak egyenesen teljesíthetetlennek tűnik, ám segítségére siet Merlin, a legendás varázsló, így aztán a fiú álma akár valóra is válhat.
Izgalmainak, lebilincselő történetének és szellemes pillanatainak hála A kőbe szúrt kard tökéletes választás az egész családnak! Keresd DVD-n!

EXTRÁK:
 • Lovag egy napra – kisfilm (magyar nyelven)
 • A bátor kis szabó – kisfilm
 • Zenei varázslat – kisfilm (magyar felirattal)
 • Higitus Figitus – kisfilm
 • Ez mozgatja a világot! – kisfilm
 
 
High School Musical Gyűjtemény
Kövesd végig Troy és Gabriella éveit a középiskolában a végzős bálon át az érettségiig!
A High School Musical DVD Gyűjteményben a fantasztikus musical sorozat mindhárom részét megtalálod!
A DVD gyűjtemény tartalma:
 • High School Musical
 • High School Musical 2.
 • High School Musical 3.
 

Nemzet Aranya Gyűjtemény
Ben Gates két részen keresztül kalandozik!
A Nemzet Aranya DVD Gyűjteményben a kalandos kincskeresés mindkét részét megtalálod!
A DVD gyűjtemény tartalma:
 • A Nemzet Aranya
 • A Nemzet Aranya 2.

 

Szívek Szállodája sorozat
A Gilmore lányok visszatérnek, ezúttal új csomagolásban. A közkedvelt Szívek Szállodája sorozat mind a hét évada most új, vékony tokos csomagolásban jön DVD-n!

7 dolog, amit biztosan nem tudtál a Salazar bosszújáról

2017.09.22 13:09
Üdv néktek, kalózok! Szeretnétek többet is megtudni A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszújáról? Most, hogy mindjárt itt van a film DVD-megjelenése, előástunk néhány kincset érő infót a filmről, no meg kiszedtünk néhány izgi titkot a stábból és a szereplőkből.

 

A STÁB EGY EGÉSZ VÁROST FELÉPÍTETT A FILM KEDVÉÉRT!
A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszújában látható fantasztikus helyszínek és díszletek világszerte lenyűgözték a nézőket, de azt tudtátok-e, hogy egy egész város díszletét felépítették a filmhez, egészen pontosan a bankrablós jelenethez? „A bankrabló jelenet forgatása elképesztő élmény volt” – vallja be Joachim Rønning, a film egyik rendezője. „Négy hónapig tartott a város felépítése, és szerintem a jelenet kedvéért három vagy négy bankot is megépítettünk. A bank egy igazi épület volt, amit kizárólag a film kedvéért húztunk fel. Lovak húzták végig egy korabeli városon, melyet az ausztráliai Aranyparton építettünk meg. Elképesztően büszkék vagyunk a végeredményre.”
 
A FIATAL JACK SPARROW MEGALKOTÁSA ALAPOSAN MEGIZZASZTOTTA A RENDEZŐKET!
Egy szellemes visszaemlékezés a filmben lehetővé tette a rajongók számára, hogy láthassák a fiatal Jack Sparrow-t a legendás Wicked Wench fedélzetén. Ezen a jeleneten az alkotók hónapokig dolgoztak. „A jelenetet Johnny Deppel vettük fel, mivel senki más nem lenne képes eljátszani Jack Sparrow-t” – meséli Espen Sandberg, aki Joachim Rønning oldalán rendezte a filmet. „Ezt követően több, mint egy évig azon dolgoztunk a számítógépek segítségével, hogy megfiatalítsuk a karaktert. Az eljárás azért tartott ilyen sokáig, mert a lehető legtökéletesebb eredményt akartuk elérni. Szerencsére Johnny már elég fiatalon betört a filmszakmába, ezért jó sok referenciaanyagunk volt a munkához. Rengeteg filmet megnéztünk a karrierje korai szakaszából! A jelenet kedvéért a hangján is változtatunk kellett. Magasabbra vettük, amit elég érdekes élmény visszahallani. Mikor Johnny megnézte az elkészült jelenetet, nagyon tetszett neki, amit látott.”
 

A GUILLOTINE-JELENETNEK VAN EGY KOMPUTER GENERÁLTA TITKA!
A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszújában van egy izgalmas guillotine-jelenet, melyben Jack Sparrow majdnem elveszíti a fejét – de ennek a jelenetnek van egy fantasztikus titka is. „Ezt a jelenetet volt talán a legnehezebb leforgatni” – magyarázza Joachim Rønning. „Ugyanakkor erre a jelenetre vagyok a legbüszkébb a filmben. Elég csak belegondolnom abba, hogy zuhanyzás közben kitaláltam egy jelenetet, melyet hat hónappal később a szemem láttára láttam megvalósulni, és máris elönt a büszkeség. Az egész jelenet viszont azon állt vagy bukott, hogy Johnny Depp hajlandó-e beszíjazni magát egy guillotine-t formáló, forgó szerkezetbe – és ennek a szerkezetnek működnie is kellett, ugyanis nem volt olcsó mulatság a megépítése.” Mikor arról kérdezik, hogy a guillotine pengéje milyen anyagból készült, Joachim csak ennyit hajlandó mondani: „Legyen annyi elég, hogy a guillotine-jelenetet a film legvégén forgattuk, hogy ne legyen abból bajunk, ha véletlenül lecsapjuk Johnny fejét. Persze, csak viccelek: a penge nem műanyagból, fából vagy fémből készült. Ott se volt. Később adtuk hozzá CGI segítségével.”
 
GEOFFREY RUSHT EGY KÜLÖNLEGES AJÁNDÉKKAL LEPTÉK MEG A FORGATÁS VÉGÉN!
Mikor a film forgatása véget ért, A Karib tenger kalózai egyik főszereplőjét, a Hector Barbossa kapitányt alakító Geoffrey Rusht egyik színésztársa egy különleges ajándékkal lepte meg. „A filmben két majom játssza el Barbossa kapitány kis szőrös kedvencét” – magyarázza az ausztrál színész. „Pablo és Chiquita: mindketten remek partnerek voltak. A forgatás végén Pablo fantasztikus búcsúajándékkal lepett meg, egy festménnyel, melyet ő maga készített. Gyönyörű munka. Mindörökké nagy kedvencem lesz. Pablo absztrakt expresszionizmust hallgat egy majomiskolában, de a festmény legjobb része mégis a mancslenyomat a sarokban. Pablo szignózta a művét. Így a festmény egy eredeti Pablo.”
 

FIGYELJÉTEK A REJTETT UTALÁSOKAT A FILMBEN!
Tartsátok nyitva a szemeteket, mikor újranézitek a filmet, ugyanis az tele van rejtett utalásokkal! „Rengeteg laza dolgot lehet találni a filmben” – vallja be Sandberg. „Ott van pl. az a visszaemlékező jelenet, melyben a fiatal Jack Sparrow-t láthatjuk. Vessetek egy pillantást a hajó nevére. Úgy hívják, hogy a The Wicked Wench (a Gonosz Némber), ami direkt utalás az eredeti Karib-tenger kalózai hullámvasútra. Abban pontosan így hívják azt a hajót, melyet a kikötő megtámadása során láthatunk. Egy másik vicces utalás egy Disznó Kelly nevű figura jelmezéhez kapcsolódik: a filmben látható jelmezét az eredeti, 60-as években kitalált Disneyland-látványossághoz készült rajzok egyike inspirálta.”
 
NEM FOGJÁTOK KITALÁLNI, MI BORÍTOTTA A VÍZALATTI JELENETEK DÍSZLETÉNEK PADLÓJÁT!
„Nagyon meggyőzőnek találtam a film díszleteit, főleg a fináléhoz felépített vízalatti helyszínt” – árulja el Jerry Bruckheimer, a film producere. „Elképesztő volt látni, hogy a látványtervért felelős csapat az egészet nulláról húzza fel. Emlékszem, ahogy először körbesétáltam a vízalatti jelenet díszletei között, és csak tátottam a számat. Lélegzetelállító korallokat és színjátszó növényeket láthattam. Fantasztikus volt. Általában nem szeretem lelőni a poént, már ami a mozivarázslatot illeti, de a tengerfenék aprószeműre őrölt gumiból készült. A stúdió padlóját apróra őrölt abroncsok borították – és mindenhová beférkőztek.
 
KEIRA KNIGHTLEY A FORGATÓKÖNYV SZERINT NEM SZEREPELT VOLNA A SALAZAR BOSSZÚJÁBAN!
Keira Knightley igazi meglepetésként tűnt fel a rajongók által közkedvelt Elizabeth Swann szerepében a film végén, és ezt a meglepetést az alkotók a forgatás során végig titokban tartották, ugyanakkor meglepő lehet, hogy a karakter a forgatókönyv szerint egyáltalán nem szerepelt volna a filmben. „Orlando Bloom benne volt a forgatókönyvben, de Keira nem” – vallja be Rønning. „Azonban amint elkezdtük a forgatást, rájöttünk, hogy rá is szükségünk lesz a történetünk elmeséléséhez. Némi telefonálgatással később megtudtuk, hogy Keira szeretne szerepelni a filmben, és nagyon rugalmas volt! Épp egy másik filmet forgatott Londonban, ezért odarepültünk, hogy az egyik szabadnapján felvegyük a jeleneteit. Nagyszerű nap volt, és nagyszerű volt ismét együtt látni Orlandót és Keirát is. Plusz egy szellemes, egyben rejtélyes zárójelenettel is gazdagabbak lehettünk, de ehhez végig kell néznetek a film feliratait is!”
 

Vidd haza Te is a Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúját
szeptember 27-től DVD-n!

 
 

Olvass részletesebben a Zsivány egyes extráiról!

2017.09.12 13:56
„Az eddigi legjobb Star Wars” – Pete Hammond, Deadline
 
A rajongók bepillanthatnak a színfalak mögé az alkotók és a szereplők társaságában, hogy lebilincselő kulisszatitkokat fedezzenek fel az első önálló Star Wars film forgatásáról
 
A Lucasfilm Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet címmel bemutatja a következő nagyszabású kalandot, amely a messzi-messzi galaxisban játszódik. Vészterhes időket élünk, és egy szokatlan hősökből álló csapat alakul, hogy megszerezzék a Birodalom bolygópusztító fegyvere, a Halálcsillag terveit. A Star Wars univerzum eme kulcsfontosságú momentuma olyan átlagos embereket hoz össze, akik emberfeletti dolgokat visznek véghez, és ezáltal messze túlnőnek magukon.
 
BURBANK, Kalifornia (2017. 02. 24.) – A Lucasfilm által bemutatott Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet, az első önálló Star Wars film, amely a Star Wars univerzumba és a filmrajongók szívébe is egyaránt belopta magát, ezzel minden idők hetedik legtöbb bevételt hozó filmje lett az Egyesült Államokban. A rajongók DVD-n és kétlemezes Blu-ray™-en is hazavihetik ezt a két Oscar©-™díjra jelölt, nagyívű kalandfilmet.
 
Eddig még soha nem látott Zsivány Egyes extrák invitálják a kulisszák mögé a rajongókat a film sokoldalú, fiatalos és lelkes alkotógárdája társaságában. Részletesen elmesélt történetek szólnak a film születéséről, a rejtett extrák pedig olyan tényeket lepleznek le, melyek könnyedén elkerülhették a nézők figyelmét a moziban.
 
A Blu-ray™ kiadványon a következő extrák lesznek megtalálhatóak:
 
 • Egy Zsivány ötlet – Tudd meg, hogyan született meg az ILM-nél dolgozó John Knollban a film alapötlete – és, hogy miért ez a tökéletes választás az első önálló Star Wars filmnek.
 • Jyn, a lázadó – Ismerd meg a Zsivány Egyes makacs, de leleményes túlélőjét, és tudd meg, milyen érzés volt Felicity Jones-nak életre kelteni őt a vásznon.
 • Cassian, a kém – Diego Luna beavat minket összetett és odaadó karakterébe, aki önzetlenségének, kitartásának és eltökéltségének hála hőssé lesz.
 • K-2SO, a droid – Fedezd fel, hogyan álmodták vászonra ezt az átprogramozott birodalmi droidot az első ötlettől kezdve a karakterdizájnon át az Alan Tudyk általi megformálásáig.
 • Baze és Chirrut, a Whillek őrzői – Ismerd meg közelebbről ennek a két nagyon különböző karakternek a kapcsolatát Jiang Wen és Donnie Yen, a két kínai szupersztár társaságában.
 • Bodhi és Saw: A pilóta és a forradalmár – Forest Whitaker és Riz Ahmed Saw Gerreráról, a megtört lázadó vezérről és Bodhi Rookról, a Birodalomból disszidált pilótáról elmélkednek.
 • A Birodalom – Ismerkedj meg veszélyes új birodalmi ellenfelekkel... és szembesülj újra minden idők egyik legikonikusabb gonosztevőjével!
 • A reményre építve: A Zsivány Egyes látványvilága – A filmkészítők egy teljesen új, de az eredeti trilógiából nem kilógó világ létrehozásának kihívásairól és izgalmairól mesélnek.
 • A hercegnő és a kormányzó – Tudd meg, hogyan keltették újra életre a vásznon a Star Wars: Egy új remény talpraesett, fiatal hercegnőjét és annak egyik legemlékezetesebb ellenfelét!
 • Epilógus: A történet folytatódik – A szereplők és az alkotók a Zsivány Egyes bemutatóját ünneplik, valamint előre tekintenek a még el nem mesélt Star Wars történetekre.
 • Zsivány kapcsolatok – Találj meg olyan rejtett extrákat és érdekességeket a film megtekintése közben, melyek még jobban elhelyezik a Zsivány Egyest a Star Wars univerzumban.

Vidd haza Te is a Zsivány egyes - Egy Star Wars történetet
Blu-rayTM steelbookban, Blu-rayTM-en és DVD-n!

 
 

Leleplezzük A galaxis őrzői vol. 2. steelbookot!

2017.09.11 15:17
A galaxis őrzői vol. 2-ben visszatérnek az univerzum legelvetemültebb hősei. A Király Válogatáskazi #2 dallamaira hangszerelt történet a kozmosz határát felfedező csapat lélegzetelállító kalandjait követi nyomon. Az Őrzőknek – Űrlordnak (Chris Pratt), Gamorának (Zoe Saldana), Draxnek (Dave Bautista), Grootnak (Vin Diesel) és Mordálynak (Bradley Cooper) – meg kell küzdeniük azért, hogy szedett-vetett családjuk szét ne hulljon, miközben Peter Quill valódi eredetét is feltárják. Régi ellenségekből szövetségesek lesznek, és még a képregényoldalak klasszikus hősei is a segítségükre sietnek, mindeközben pedig a Marvel Moziverzum egyre nagyobbra és nagyobbra tágul.
 
A Blu-rayTM változattal megannyi EXTRA tartalomban lehet részünk (magyar felirattal):
 • Így készült A galaxis őrzői vol. 2.: Négyrészes dokumentumfilm egy rockalbum intenzitásával!
 • Legendás intró: James Gunn a karakterek történetének továbbgörgetéséről
 • Pokoli videoklip: David Hasselhoff: „Inferno” (eredeti nyelven)
 • Bakiparádé: Az őrzők nem csak a vásznon cukkolták egymást
 • Audiokommentár James Gunn rendező hathatós közreműködésével (eredeti nyelven)

Most pedig megmutatjuk nektek, milyen Csúcs-Groot-Szuper  lesz
A galaxis őrzői vol. 2. Blu-rayTM steelbook:
 


 

Szeptember 20-tól Te is hazaviheted a filmet Blu-rayTM steelbookban és DVD-n!

 
Addig is válogass kedvedre Marvel termékeink közül!

Interjú Chris Pratt-tel A galaxis őrzői vol. 2. DVD- és BD megjelenése kapcsán

2017.09.05 15:08
A galaxis őrzői vol. 2-ben visszatérnek az univerzum legelvetemültebb hősei. A Király Válogatáskazi #2 dallamaira hangszerelt történet a kozmosz határát felfedező csapat lélegzetelállító kalandjait követi nyomon. Az Őrzőknek – Űrlordnak (Chris Pratt), Gamorának (Zoe Saldana), Draxnek (Dave Bautista), Grootnak (Vin Diesel) és Mordálynak (Bradley Cooper) – meg kell küzdeniük azért, hogy szedett-vetett családjuk szét ne hulljon, miközben Peter Quill valódi eredetét is feltárják. Régi ellenségekből szövetségesek lesznek, és még a képregényoldalak klasszikus hősei is a segítségükre sietnek, mindeközben pedig a Marvel Moziverzum egyre nagyobbra és nagyobbra tágul.
 
A küszöbön álló DVD- és BD-megjelenés alkalmából leültünk beszélgetni Chris Pratt-tel, azaz Peter Quill/Űrlord megformálójával, hogy megtudjuk, milyen élmény volt leforgatni ezt az akciódús Marvel-kalandot.
 

A galaxis őrzői vol. 2. BD-változata tömve van exkluzív extrákkal, köztük négy törölt jelenettel. Mi a véleményed a kimaradt szcénákról?
Mikor kimaradt jeleneteket nézek, természetesen érdekesnek találom őket, de az is azonnal lejön, hogy miért hagyták ki őket a filmből. Nagyon ritkán futok bele olyan kimaradt jelenetbe, melyet látva azt mondom: „Tudjátok, mit? Ha ez a jelenet benne maradt volna a filmben, akkor a film sokkal jobb lett volna!” Persze, mindig nagy móka kimaradt jeleneteket nézni. Ugyanakkor ha én is egyike vagyok azoknak, akik a filmen dolgoztak, akkor én is érzek némi űrt, mikor várok egy jelenetet, amiről kiderült, hogy kivágták. Ilyenkor arra gondolok, hogy „Ó, a mindenit, de jó lett volna látni ezt a jelenetet!”
 

Neked A galaxis őrzői vol. 2. melyik kimaradt jelenete tetszett a legjobban?
Volt egy jelenet egy szoborral, amit kivágtak a filmből, és tökéletesen értem, hogy az a jelenet miért nem működött. Eredetileg Quill izgatottan várta volna a találkozást Egóval. A forgatókönyvben így szerepelt, de aztán az utóforgatások során úgy döntöttünk, hogy Quill legyen egy kicsit szkeptikusabb a találkozóval kapcsolatban, és hogy Gamorra segítsen változtatni a véleményén. Ezért aztán megváltoztattunk néhány dolgot, és az utóforgatások során mélyítettünk a történéseken, ezért aztán a szobros jelenet nem működött.
 

Elárulhatsz bármit ezzel a szobros jelenettel kapcsolatban?
Hogy elárulhatok-e? Nos, arról van szó, hogy Ego egy szoborcsoportot emelt a számunkra. Ennek központi alakja Űrlord, aki jóval nagyobb, mint a valóságban, mellette pedig a többi Őrző jóval kisebb. Quill ránéz, és azt mondja: „Tökéletes!” Nagyon vicces ez a jelenet, de amikor megdolgoztuk a sztorit, rájöttünk, hogy nem működik. Ugyanakkor izgalommal tölt el a tudat, hogy a nézők végre hamarosan láthatják. 
 

Peter Quill egy ikonikus Marvel szuperhős. Szerinted mi kell ahhoz, hogy valaki igazi hős legyen?
Egy igazi hős önzetlen. Egy igazi hős hajlandó feláldozni saját magát, az egészségét és a boldogságát másokért. Az igazi hős az, aki szó nélkül felölti az uniformisát, és elindul, hogy megvédje a hazát, megvédje a szomszédságot, vagy csak gyerekeket oktasson.
 


Neked ki a legnagyobb hősöd?
Ó, ember, nekem rengeteg hősöm van. De talán a legnagyobb a bátyám, Cully. Ő rendőrként dolgozik, és nagyon sokat segített a nevelésemben. Mindig megvédett, mindig gondoskodott rólam. Segített abban, hogy magabiztos legyek. Nagyon sokat köszönhetek annak, hogy testvérként gondoskodott rólam.
 

Ez fantasztikus...
És igaz. Nagyon szerencsés vagyok. Fantasztikus a családom. Van egy nagyszerű nővérem, egy nagyszerű anyám és egy nagyszerű apám – de különösen a bátyám óriási. Ő az én nagy hősöm!
 

Milyen más hősök vannak még az életedben?
Nagyra értékelem a hadseregben szolgáló férfiakat és nőket. Van néhány olyan barátom, akik a különleges erőknél szolgálnak, és akik megjárták már a poklok poklát – de soha nem hencegnének ezzel. Ők igazi profik, akik számtalan áldozatot hoztak már egy olyan ügyért, amiben hisznek.
 

Gyerekként Peter Quill legnagyobb hőse David Hasselhoff volt. Gyerekkorodban ki volt a legnagyobb hősöd?
Akkoriban Sylvester Stallone volt a példaképem. Imádtam a Rambót. Volt is egy Rambo-késem. Egy túlélőszett része volt. Imádtam Rambót. Imádtam az Első vért. Ezt neki is elmondtam A galaxis őrzői Los Angeles-i premierén. Muszáj volt elmondanom: a bennem rejlő rajongónak tartoztam ennyivel.
 

A galaxis őrzői vol. 2. forgatásán nem dolgoztatok együtt Stallone-nal?
Nekem nem volt közös jelenetem Sly-jal, de nagy örömömre szolgált, hogy találkozhattunk. Szürreális élmény volt először találkozni vele a premieren. Én is úgy viselkedtem, mint hasonló helyzetben mindenki más: kitört belőlem a rajongó. Az ember persze mindig megfogadja, hogy soha nem csinál ilyet, de csak úgy lehetsz igazán önmagad, ha elismered, hogy te is egy rajongó vagy. Ezt követően persze megpróbálod azonnal összeszedni magad, és továbblépni, művészként, filmalkotóként, színészként munkatársi viszonyt kialakítani a másikkal. Hogy két olyan ember legyetek, akik egyenlőként tekinthetnek egymásra. Nem mintha magamat egy szinten emlegetném Sly-jal.
 

Mennyire volt nehéz együtt dolgozni a példaképeiddel?
Ha rajongóként közelítesz meg valakit, akkor automatikusan bekategorizálod őket, de én nem szeretek senkinek sem a rajongója lenni, amikor együtt dolgozom vele. Rajonghatok a munkájáért, de fontosnak tartom azt, hogy ezt a dolgot minél előbb félretegyük, hogy egy kölcsönös tiszteletre alapuló, egészséges munkakapcsolatot tudjunk kialakítani egymással. Én így kezelem ezt a dolgot.
 

Egy másik ikon, aki feltűnt A galaxis őrzői vol. 2-ben, David Hasselhoff volt. Milyen élmény volt látni a Hoffot a forgatáson?
Elképesztő, haver. Fantasztikus volt! Őszintén megmondom neked, hogy szürreális élmény, de nagyon udvarias és kedves volt. Örült, hogy ott lehetett, mi meg azon örvendeztünk, hogy összejött a dolog. Óriási volt.
 

David Hasselhoffhoz képest Ego milyen apafigura?
Kiderült, hogy Ego egyáltalán nem olyan, mint Hasselhoff – de szerintem úgy nagy általánosságban elmondható, hogy senki sem olyan. Elég nehéz bárkinek is felnőni azokhoz az elvárásokhoz, melyeket olyasvalaki épít fel köré, aki nagyon vágyik arra, hogy olyan legyen, mint amilyennek elképzelték. Teljesen mindegy, hogy barátnőről, egy soha nem látott apáról vagy egy példaképről van szó: fejben már ilyennek meg olyannak képzeljük el őket, és ezekhez az elképzeléseknek egyszerűen képtelenek megfelelni. Főleg nem egy egoista bolygónak, ami felesküdött arra, hogy elpusztítja az univerzumot.
 


A zene kulcsfontosságú szerepet játszik A galaxis őrzői-filmekben. Neked mit jelent a zene?
Igazat beszélsz: a zene nagyon fontos szerepet tölt be ezekben a filmekben. Tudod, az a vicc, hogy rám a fény és a zene ugyanolyan nagy hatással van, de gyakorta elfeledkezem arról, hogy egy adott helyzet gyakorta jobbá tehető velük. Teszem azt, a feleségem hazajön, és felkapcsolja vagy éppenséggel leojtja a lámpákat, mire én: „Így sokkal jobb ez a szoba! Ez nekem miért nem jutott eszembe korábban?” Ugyanez a helyzet a zenével. Néha egyszerűen elfeledkezem arról, hogy berakjak valami zenét. Aztán egyszer csak valaki felrak valamit, mire én: „Imádom ezt a dalt! Miért nem raktam be zenét korábban?”
 

Milyen zenét szeretsz?
Nagyon bírom a countryt. Szeretem, de nem vagyok jó DJ, vagy valami ilyesmi. Rajongok a zenéért, de nem vagyok vele annyira közeli kapcsolatban, hogy ennyire értsek hozzá.
 

Ha te is felrakhatnál egy számot a Király Válogatáskazi #2-re, akkor melyik lenne az?
Szívesen felraknám rá Kenny Loggins Highway to the Danger Zone című számát. Szerintem Peter Quill nagy rajongója lenne a Top Gunnak. Pilótaként azt hiszem, elég rendesen beindítaná az a dal. Fejben jó párszor el is képzeltem, de talán kicsit túl színpadias lenne a dolog. De ki tudja, talán a harmadik filmbe belefér. Szerintem nagyon laza lenne.
 

A galaxis őrzői vol. 2. végén van egy vicces jelenet a tini Groottal. Beavatnál minket a részletekbe, és elárulnád, milyen élmény volt felvenni ezt a jelenetet?
Szerintem nagyon klassz kis jelenet lett. Jó sokban különbözik az eredetitől. Szerintem nagyon állat az az ötlet, hogy a kamasz Groot ennyire tapló. Most nem rémlik, hogy ez a feliratok utáni jelenet már a forgatókönyvben is szerepelt volna, vagy csak a helyszínen improvizáltuk, de érdekes élmény volt összehozni. Volt ott egy színész a helyszínen, aki eljátszotta Groot mozdulatait. Azt hiszem, Sean Gunn volt, de nem biztos. Olyan volt az a jelenet, mint egy pillantás a jövőbe, azt hiszem.
 
 
 

 Ha tetszett az interjú Chris Pratt-tel, nézd meg te is a filmet!
Szeptember 20-tól elérhető webshopunkban
Blu-rayTM steelbookban és DVD-n!

 
Addig is válogass kedvedre Marvel termékeink közül!

Szeptemberi DVD/BD megjelenések

2017.08.17 12:34
Szeptemberben akciót, kalandot és fenomenális látványt kínálunk! Érkezik a Marvel Moziverzum legújabb filmje, A galaxis őrzői vol.2, most Blu-rayTM steelbookban is! A Marvel szuperhősök mellett a DC sem marad el, a csodálatos amazon hercegnő Diana, azaz Wonder Woman rengeteg extra tartalmat hoz magával, többek között 4K UHD-n és 3D Blu-rayTM digibookban! Egy teljes szuperhős sereg is úton van, jön a DC Moziverzum 4 filmes DVD gyűjteménye, ahol Diana mellé csatlakozik Batman, Superman és a Suicide Squad is. A fantasztikus élmények után pedig bonts vitorlát Jack Sparrow kapitánnyal, és vágj neki A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszújának, majd a teljes ötfilmes gyűjteménynek!


Részletes szeptemberi megjelenéseink:
 
Batman és Harley Quinn

Egy nagyszájú vadóc, akinek van egy-két ütős lapja!
 

A legendás Bruce Timm történetéből készült ez a vadonatúj animációs film, amely újabb fejezetét tárja fel a DC Univerzumnak. Méregcsók és a Növényember, azaz Jason Woodrue könyörtelen kettőse megbízásából ellopnak egy titkos dossziét az A.R.G.U.S.-ból, minek következtében ismét fellángol a bűnözéshullám Gothamben. A Sötét Lovag és Éjszárny az elkövetők után vetik magukat, ám az ügy felgöngyölítéséhez egy igazi vadóc segítségét kell kérniük, méghozzá Harley Quinnét! Harley nem rég szabadult az Arkham Elmegyógyintézetből, és épp azon ügyködne, hogy gonoszkodástól mentes, normális életet éljen, ámde kénytelen ismét felölteni sztreccsruháját és bevetni éles nyelvét. Szóval, kösd fel a gatyódat, haver, Harley ismét akcióba lendül! Tele szédítő üldözéses jelenetekkel és kőkemény nehézfiúkkal, ez a film olyan akciódús kalandokat kínál, melyeket átélve talán még a mindig morózus Batman is azt mondaná, hogy ez aztán a nem semmi! Keresd a legújabb DC animációs filmet DVD-n!

 
EXTRA (magyar felirattal): Bepillantás a DC Univerzum következő egész estés animációs filmjébe

 
 A galaxis őrzői vol. 2.

„Az eddigi legviccesebb szuperhősfilm.” – Soós Tamás, Origo Filmklub
 

Told be a Király Válogatáskazi #2-t, és pörögj rá a Marvel Studios új filmjére, A galaxis őrzői vol. 2-re, melynek válogatott hősei az egész világűrt átívelő kalandra indulnak! Az Őrzőknek meg kell küzdeniük azért, hogy szedett-vedett családjuk szét ne hulljon, miközben Peter Quill valódi eredetét is feltárják. Régi ellenségekből szövetségesek lesznek, és még a képregényoldalak klasszikus hősei is a segítségükre sietnek, mindeközben pedig a Marvel Moziverzum egyre nagyobbra és nagyobbra tágul. Keresd Blu-rayTM steelbookban, DVD-n és DVD gyűjteményben az első rész szuper extráival!

 

BLU-RAY™ EXTRÁK (magyar felirattal):
A DISNEY ÁLTAL FELJAVÍTOTT HIGH DEFINITION KÉP ÉS HANG

 • Így készült A galaxis őrzői vol. 2.: Négyrészes dokumentumfilm egy rockalbum intenzitásával!
 • Legendás intró: James Gunn a karakterek történetének továbbgörgetéséről
 • Pokoli videoklip: David Hasselhoff: „Inferno” (eredeti nyelven)
 • Bakiparádé: Az őrzők nem csak a vásznon cukkolták egymást
 • Audiokommentár James Gunn rendező hathatós közreműködésével (eredeti nyelven)
 
 
Halálos fegyver 1. évad
Martin Riggs (Clayne Crawford), texasi nyomozó a felesége tragikus halála miatt betegesen veti bele magát a legveszélyesebb helyzetekbe. A veterán nyomozó, Roger Murtaugh (Damon Wayans) társa lesz, aki éppen túl van egy súlyos szívinfarktuson, és ezért minden igyekezetével azon van, hogy izgalmaktól mentes, nyugodt életet éljen. Ám Martin Riggs mellett ez korántsem egyszerű feladat. – Port.hu
Keresd DVD-n!
 


Csápi, az óceán hőse

NAGY LEVEGŐ, ÉS IRÁNY A MÉLYSÉG!
Sok-sok évvel azután járunk, hogy az óceánok szintje megemelkedett, és az emberek elhagyták a Földet. Három vízalatti jó barát, Csápi, a kalandvágyó kis polip, Evó, a tudálékos horgászhal és Alíz, az izgága makréla vígan éldegél varázslatos otthonukban, míg nem egy baleset elpusztítja azt. A közösség vezetője, Kraken fontos küldetéssel bízza meg a triót: nekik kell új hazát találni mindannyiuk számára. Csápiék neki is vágnak az ismeretlennek, és tengernyi kalandjuk során rémisztő ellenségekre és kedves barátokra egyaránt szert tesznek, közben pedig olyan helyekre is eljutnak, mint a víz borította New York, a Titanic roncsai vagy a jeges sarkvidék. De vajon meglelik-e új otthonukat ebben a végeláthatatlan nagy óceánban? Keresd DVD-n!

EXTRÁK:
 • A Hatalmas kis hazugságok mögött: Alapos betekintés a sorozat kulisszái mögé a szereplőkkel és az alkotókkal készült, eddig soha nem látott interjúkkal
 • Valamint „Bepillantás az epizódokba” Jean-Marc Vallée rendező és David E. Kelley író közreműködésével
 
 
Fény az óceán felett

„Lélegzetelállító” – Mara Reinstein, US Weekly
Tom Sherbourne (Michael Fassbender), a világítótoronyőr és felesége, a tűzről pattant Isabel (Alicia Vikander) boldog házasságban él egy viharverte, elhagyatott szigeten valahol Ausztrália partjainál. Gondtalan életük azonban hamarosan megváltozik, mikor Isabel rádöbben, hogy nem képes teherbe esni. Aztán egy nap egy mentőcsónakot mos partra a víz benne egy síró csecsemővel, a páros pedig egy olyan dilemmával szembesül, amely nem csupán az ő egész világukat rengeti meg, hanem egy idegenét (Rachel Weisz) is ebben a magával ragadó, szenvedélyes filmben, amely szerelemről, reményről és végzetes döntésekről regél. Keresd DVD-n!
 
 
A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja

„A legjobb Karib-tenger kalózai az első óta” - Hauschel Tamás, Player.hu
 
Kezdődik a végső kaland! A Disney és Jerry Bruckheimer bemutatja A Karib-tenger kalózai-széria ötödik felvonását, a hátborzongatóan izgalmas Salazar bosszúját. Bonts vitorlát Jack Sparrow kapitány (Johnny Depp) oldalán, akit halálos szellemtengerészek vesznek üldözőbe a félelmetes Salazar kapitány (Javier Bardem) vezetésével, aki sikeresen megszökött az Ördög Háromszögéből, és végezni akar mindenkivel, aki tengerre merészkedik – különösen Jackkel. Nem vitás, ebben a filmben óceánnyi kaland vár rád tele humorral, izgalommal és lélegzetelállító speciális effektusokkal! Keresd a DVD-t és az ötfilmes gyűjteményt!
 

Wonder Woman

„A WONDER WOMAN ÓRIÁSI!”- Rafer Guzman, NEWSDAY
Mielőtt Wonder Womanné vált volna, ő volt Diana, az amazon hercegnő, aki egy paradicsomi szigeten nevelkedett, ahol legyőzhetetlen harcossá képezték ki őt. Mikor egy amerikai pilóta a szigetre vetődik, és arról számol be, hogy a kinti világot szörnyű harcok sújtják, Diana felkerekedik és elhagyja otthonát, mert úgy érzi, hogy ő véget tud vetni a végső nagy háborúnak. A harcok során aztán felfedezi, mire képes igazán, és ekkor szembesül valódi sorsával is. Keresd 4K UHD-n, 3D Blu-rayTM steelbookban, 3D Blu-rayTM digibookban, Blu-rayTM-en, illetve egy- és kétlemezes DVD-n!

*TÖBB MINT 2 ÓRÁNYI EXTRA (magyar felirattal):
 • Epilógus: Etta küldetése
 • Fedezd fel a film titkait, amely olyan kalandot tárt elénk, ami méltó a DC legnagyobb harcosához!
 • Csatlakozz Patty Jenkins rendezőhöz, aki feledi a Wonder Woman legfontosabb és legizgalmasabb pillanatait!
 • Kimaradt jelenetek
 • Bakiparádé
 • És még sok más!
*kivéve az egylemezes DVD-n
 

DC Moziverzum 4 filmes DVD gyűjtemény
 
„A WONDER WOMAN ÓRIÁSI!”- Rafer Guzman, NEWSDAY
A DC Comics képregények alapján készült négy filmből álló DC Moziverzum DVD gyűjtemény szemkápráztató látványvilággal és hatalmas akciójelenetekkel kápráztatja el a nézőket!
A DVD gyűjtemény tartalma:
 • Wonder Woman DVD
 • Suicide Squad – Öngyilkos osztag DVD
 • Batman Superman ellen – Az igazság hajnala DVD
 • Az acélember DVD


 

Interjú a Doctor Strange rendezőjével, Scott Derricksonnal

2017.08.10 09:04
A Marvel Stúdió Doctor Strange-e, egy világhíres idegsebészről, Dr. Stephen Strange-ről szól (Benedict Cumberbatch), akinek élete örökre megváltozik, miután egy borzalmas autóbalesetben használhatatlanná válnak kezei. Amikor a hagyományos orvoslás cserbenhagyja, gyógyulása reményében felkeresi a kies Kamar-Taj-ot, azonban gyógyulás helyett titokzatos erőket fedez fel, és hatalmas mágussá válik, aki képes visszaverni a sötét erőket, melyek a világunk elpusztítására törnek.
 
A rejtélyes, ámulatba ejtő film már megjelent Blu-rayTM-en és DVD-n. A Blu-rayTM lemez több mint 80 percnyi extrát tartalmaz. A rajongók boldogan pillanthatnak be a színfalak mögé, miközben kivágott jeleneteket, könnyfakasztó bakikat láthatnak, emellett megnézhetik a második részét a szatirikus áldokumentumfilmnek, a Thor Csapatnak. Mindemellett tartalmaz egy audiókommentárt, valamint egy exkluzív betekintést a Marvel Univerzum jövőjébe.
 
Felkerestük Scott Derrickson rendezőt, hogy megismerjük gondolatait az eddigi legvarázslatosabb Marvel filmről.
 

Azelőtt is Doctor Strange rajongó voltál, hogy felkértek volna a film rendezésére?
Mindig is imádtam a Doctor Strange képregényeket. A képregény univerzumban Doctor Strange egy friss, pszichedelikus, spirituális szellőt jelentett, ami az érkezésével kitágította a képregények határait, legyen szó látványvilágról, vagy ötletekről, karakterekről. Egy olyan filmet akartam készíteni, ami ugyanezt tenné a Marvel Moziuniverzummal.
 
 
Hogyan változtak a film világával kapcsolatos elképzeléseid?
A világ Steve Ditko illusztrációival kezdődött, még a korai képregényekben. Stan Lee és Steve Ditko munkái gyakorlatilag a film bibliái voltak. Először azon kezdtünk el gondolkodni, hogyan is tudnánk ezeknek az ábrázolásoknak legalább egy részét átemelni a vászonra. Ezt fontosnak tartottuk, hogy ezzel egy újszerű látványvilágot alkothassunk. Azok az ábrázolások a mai napig előre mutatóak és korszerűek. Emellett persze más képregényeket is szemügyre vettünk. Merítettünk a The Oath-ból az asztrál-síkon játszódó harchoz, azután elkezdtük kitolni a saját képzeletünk határait. Miféle más fura dolgokat tudnánk még tenni, amit soha ezelőtt nem láttunk széles vásznon? Ez volt a központi témánk; minden jelenetnek eredetinek kell érződnie, olyasminek, amit eddig még soha nem láthattunk.
 

Az Blu-rayTM kiadás egy sor olyan jelenetet is tartalmaz, melyeket kivágtak a mozi-változatból. Miért vettétek ki ezeket?
Számos oka van annak, hogy bizonyos jelenetek végül nem kerültek be a filmbe. Volt két jelenet Kaecilius-szal és a fanatikusokkal, amit megvágtunk. Az egyik az első találkozás volt, ahol Kaecilius megöli az egyik megszállottat, és ez egyszerűen túl közhelyes volt. Végül kivettük, mert a film jobban működik nélküle, de egyáltalán nem egy rossz jelenet.
 
 
A rajongók imádják megállítani a filmet, mélyebben megvizsgálni egy-egy jelenetet, és rejtett utalások után kutatni. Mit fognak a Doctor Strange-ben találni?
Blu-rayTM-en és DVD-n a rajongók közelebbről is szemügyre vehetik a vizuális hatások többségét, és elmondhatom, bőven van mit nézni. Rengeteg részlet van, amit nem fogsz észrevenni az első vagy akár a második megtekintés alkalmával sem, és ez nem véletlen. Azt akartam, hogy olyan erős vizuális élményben legyen része a nézőnek, hogy újra- és újra meg akarja nézni az egyes jeleneteket. Nem a jegyeladások miatt, hanem mert egyszerűen nagyon sok mindezt befogadni elsőre. Amikor az első 15 perces előzetest vetítettük, a közönség a moziban azt kántálta: „Játsszátok újra! Játsszátok újra!” Mert rögtön újra látni akarod.
 
 
Az első vágás után milyen hosszú volt a film?
A Doctor Strange sose volt egy hosszú film. Az első vágás mindössze 15 perccel volt hosszabb, mint a végső, ami úgy emlékszem két óra tíz perc volt. Három teljes jelenet volt, amit kivágtunk; összességében inkább csak kurtítás volt. Ami az egész folyamatban a legmeglepőbb az az, hogy amik leginkább megrövidültek, azok a kész jelenetek voltak. Őszintén szólva nem sok akció jelenet van a filmben, ha a mennyiséget nézzük. Ha leméred ezek hosszát a filmben, fogadni mernék rá, hogy kevesebbet találnál, mint bármely más Marvel adaptációban, de ez nem tűnik fel, mert az akció maga annyira leköti a néző figyelmét. Annyira furcsa és szokatlan a látványvilága, hogy a közönség egyre csak azt hajtogatta, hogy: „Ez a jelenet nagyszerű, de túl hosszú.”  Újra és újra ezt mondták minden hasonló jelenetről. Amikor valami ennyire megterhelő vizuálisan, a nézők nem tudnak egy bizonyos mennyiségnél többet befogadni.
 
 
De az akció sose zavar össze…
Nagyon fókuszált. Ha akcióra kerül a sor nem szeretem, ha összezavar, ha csak nem azt a fajta zavarodottságot akarod éreztetni, mint amit a karakterek tapasztalnak meg. Ez történik például a Ryan közlegény megmentésében, vagy a Sólyom végveszélyben című filmben. Úgy gondolom a Rusatto testvérek nagyon jó munkát végeznek ezzel a Tél katonájában, de ehhez a filmhez és az én rendezői stílusomhoz nem illik. Én általában nagyon fegyelmezett és fókuszált vagyok. Teljesen uralni akarom, amit megél a közönség.
 
 
Mikor kezdtél el gondolkodni a film végén lévő jeleneten, amiben Thor és Doctor Strange találkozik?
Csak a film befejezése után. Sose beszéltünk arról, hogy mi lesz az összekötő jelenet, ameddig le nem zártuk a filmet. Utána elkezdtünk beszélgetni arról, hogy mi is legyen a két karaktert összekötő kapocs.
 

Amikor visszagondolsz arra, hogy milyen is volt a Doctor Strange-en dolgozni, mire emlékszel vissza legszívesebben?
A varázslatos pillanatok az ehhez hasonló filmekben általában a nagy vizuális effektek szoktak lenni, különösképp az olyan őrült, fura dolgok, amiket a Doctor Srange-ben műveltünk. Számomra ugyanakkor a legvarázslatosabb pillanatok egy filmben – függetlenül attól, hogy mennyi fantasztikumot tartalmaz – mindig is a színészek között történnek. Az, amikor látod, hogy kettő színész valóban egy új szintre emeli az egész jelenetet és valami egészen mélyen emberi történik.
 
 
Mikor erre gondolsz, melyik számodra a legkiemelkedőbb jelenet?
A Doctor Strange-ben, úgy gondolom, hogy a két legvarázslatosabb pillanat az első és az utolsó jelenet volt, amiben Benedict (Cumberbatch, aki Doctor Strange-et játssza) Tildával (Swinton, aki az Ősmágust alakítja) együtt dolgoztak. Valamint a lakásjelenet Benedict-tel és Rachel-lel (McAdams, Christie Palmer szerepében). Elképesztő volt látni, ahogy életre kel a jelenet, amiben Strange találkozik az Ősmágussal. Ez volt az első alkalom, hogy láttam Tildát a szerepében és csodálatos volt. Mindketten hihetetlenek voltak abban a jelentben.
 

Mesélj a másik kiemelkedő jelenetről…
A veszekedés a lakásban, Rachel és Strange között azért kiemelkedő, mert nagyon hatásos. Minden alkalommal, amikor az a jelenet következik, úgy érzem, hogy egy csiszolatlan kis független filmben vagyok. Rengeteg emberi tragédia van abban, ahogy Benedict egyszerűen rárobban Rachelre, ráadásul szörnyű módon, és ez mind valódi fájdalomban gyökeredzik. Elképesztő volt nézni. És az Ősmágus halála, amikor végül átadja az utolsó bölcsességet, ami végre megnyitja az utat Strange előtt az igazság felé. Borzongató volt látni azt a pillanatot is. Amikor ott vagy a felvételen és ilyen kaliberű színészeket látsz munka közben, egyszerűen felemelő.
 
 

 Ha tetszett az interjú a rendezővel, nézd meg te is a filmet!
Válaszd a Doctor Strange Blu-rayTM-t vagy Steelbook-ot:

 

 

Augusztusi DVD/BD megjelenések

2017.08.01 08:43
LÉGY A VENDÉGÜNK, hiszen augusztusban érkezik a várva várt Szépség és a szörnyeteg élőszereplős változata Emma Watsonnal és Dan Stevens-szel! A hercegek és hercegnők mellé kell egy belevaló király is, Guy Ritchie új köntösbe öltöztette az Excalibur legendáját az Arthur király: A kard legendája című filmben, amely elérhető lesz 4K UHD-n és 3D Blu-rayTM steelbookban is! Jön öt tinédzser is a Power Rangers-ben, hogy megmentsék világunkat a gonosz Rita Repulsától! Egy új sorozat is elérhető lesz, a Hatalmas kis hazugságokban Reese Witherspoon, Nicole Kidman és Shailene Woodley is nagyot alakít!

Részletes augusztusi megjelenéseink:
 
A szépség és a szörnyeteg

„Tündérszép, romantikus és vagány.” - Bodnár Judit Lola, 24.hu
 

A mindnyájunk által ismert és szeretett karakterek és az ő történetük elevenedik meg a Disney klasszikus rajzfilmje, A szépség és a szörnyeteg élőszereplős változatában, amely minden idők egyik legközkedveltebb meséje előtt tiszteleg eddig soha nem látott módon! Keresd DVD-n és gyűjteményben a rajzfilmmel!

 
 
Power Rangers„Az év egyik legkellemesebb meglepetése.” – Török Tamás, Puliwood.hu
 

Jason, Kimberly, Bill, Trini és Zack, az öt átlagos tinédzser élete végzetszerűen összefonódik, mikor egy tiltott területre tévedve különleges erővel felvértezett érmékre bukkannak. Ezáltal pedig olyan természetfeletti képességekre tesznek szert, amiről álmodni sem mertek: szuperhősök lesznek. Miközben új mentorukkal, Zordonnal (Bryan Cranston, Breaking Bad: Totál szívás) azt tanulják, hogy tartsák kordában a bennük lakozó erőt, feltűnik a kegyetlen Rita Repulsa (Elizabeth Banks, Az éhezők viadala), hogy elpusztítsa városukat. A fiataloknak össze kell fogniuk, és igazi Power Rangers-taggá kell válniuk ahhoz, hogy megállítsák a világuralomra törő gonosz hatalmat. Keresd Blu-rayTM-en és DVD-n!

 
 
Öldöklő szerelem

„ÉSZBONTÓ THRILLER.” – Fox TV

Tessa Connover (Katherine Heigl) a mai napig nem tudta feldolgozni, hogy véget ért a házassága Daviddel (Geoff Stults), azt pedig főleg nem, hogy az exférje azóta eljegyezte új barátnőjét, Julia Bankset (Rosario Dawson). Julia úgy érzi, David személyében végre megtalálta élete szerelmét, és leszámolhat saját zűrös múltjával. Tessa féltékenysége azonban olyannyira betegessé válik, hogy egy idő után már csak egyetlen cél lebeg a szemei előtt, hogy Julia életét pokollá tegye – és ezért semmitől sem riad vissza! Keresd Blu-rayTM-en és DVD-n!


Blu-rayTM  EXTRÁK:

 • VISSZASZEREZNI AZT, AMI A TIÉD: ÍGY KÉSZÜLT AZ ÖLDÖKLŐ SZERELEM
  Fedezd fel egy megvetett nő világát ebben a kulisszák mögé kalauzoló kisfilmben, amely feltárja egy modern thriller titkait
 • KOMMENTÁR DENISE DI NOVI RENDEZŐVEL (eredeti nyelven)
 • KIMARADT JELENET
 
Hatalmas kis hazugságok

A tökéletes élet az élet nagy hazugsága.
Az Oscar®-díjas REESE WITHERSPOON (A nyughatatlan) és NICOLE KIDMAN (Az órák) játsszák a főszerepet ebben a drámai felhangtól sem mentes fekete komédiában. Árulásról és gyilkosságról mesél ez a történet, amely romba dönti a tökéletességről alkotott képet, és felhívja a figyelmet az idealizált házasság, család, barátság és szex mögött rejlő ellentmondásokra. A nagyszerű szereplőgárdában olyan nevek bukkannak még fel, mint SHAILENE WOODLEY, ALEXANDER SKARSGARD, ADAM SCOTT, ZOE KRAVITZ és LAURA DERN. Az azonos című bestseller alapján készült minisorozatot az Emmy®-díjas DAVID E. KELLEY (Ally McBeal) adaptálta tévére, melyből az Oscar®-díjra jelölt JEAN-MARC VALLÉE (Mielőtt meghaltam) rendezett nem mindennapi élményt. Keresd DVD-n!

EXTRÁK:
 • A Hatalmas kis hazugságok mögött: Alapos betekintés a sorozat kulisszái mögé a szereplőkkel és az alkotókkal készült, eddig soha nem látott interjúkkal
 • Valamint „Bepillantás az epizódokba” Jean-Marc Vallée rendező és David E. Kelley író közreműködésével
 
 
A viskó

SOSEM VAGY ANNYIRA EGYEDÜL, MINT GONDOLNÁD
Az azonos című bestseller alapján készült A viskó egy apa mindent megváltoztató, spirituális utazására kíséri el a nézőt. Egy családi tragédiát követően Mack (Sam Worthington, Avatar) hitválságba kerül, és nem csupán Isten létezését kérdőjelezi meg, de az életnek sem látja többé értelmét. Mack képtelen továbblépni, míg egy nap rejtélyes meghívót kap egy elhagyatott kunyhóba. Itt aztán három különös idegennel ismerkedik meg, köztük a titokzatos Papával (az Oscar®-díjas Octavia Spencer). Új ismerőseinek hála Mack olyan örök igazságokra lel, melyeknek köszönhetően képes lesz jobban megérteni az őt ért tragédiát, és új értelmet találni életének. Keresd DVD-n!
 

Arthur király: A kard legendája„ELKÉPESZTŐEN LÁTVÁNYOS! Briliáns, eszes és lenyűgözően nagy kaland.” – Bill Zwecker, FOX-TV
 
AZ ELISMERT GUY RITCHIE a tőle megszokott pörgős rendezői stílusával kelti életre az Excalibur ősi legendáját, amely Arthur történetét követi nyomon a nyomortól egészen a trónig. Mikor Arthur édesapját, Uthert megölik, a nagybátyja, Vortigern pedig elfoglalja a trónt, Arthur elveszíti uralkodói jogát, és mostoha körülmények között, a város sikátoraiban kell felnevelkednie. Ám egy nap kihúzza a kardot a sziklából, és az élete egy csapásra felfordul, ő pedig kénytelen szembesülni valódi örökségével. Keresd 4K UHD-n, 3D Blu-rayTM steelbookban, Blu-rayTM-en, és DVD-n!
 
4K és Blu-rayTM EXTRÁK (magyar felirattal):
 • A félszeg Arthur – Charlie Hunnam egy gentleman, egy izompacsirta és egy lázadó egyszerre, akihez hasonló királyt még nem láttunk!
 • A kőbe zárt kard – Látogass el a forgatás helyszínére Guy Ritchie-vel, aki új életet lehel Anglia legismertebb legendájába!
 • Hárítás és vérzés – Charlie Hunnam és más színészek gyorstalpalót kapnak kardforgatásból.
 • A múltra építve – Légy szemtanúja a középkori városi létnek a semmiből felépített Londoniumban!
 • És még sok más!

 
LEGO Tini szuperhősök – Agymosás

Lépj be te is a LEGO® DC Tini Szuperhősök csapatába!

Csatlakozz te is a LEGO® DC Tini Szuperhősökhöz ebben a vadonatúj animációs kalandban, amely csordultig van észbontó akcióval! Történetünk elején valami nem stimmelhet a fejekkel, hisz sem Supergirl, sem Wonder Woman, sem pedig Batgirl nem emlékszik azokra a gaztettekre, melyekért őket teszik felelőssé. Ráadásul Dongóhoz és Katanához sem fordulhatnak segítségért, hisz ezek a lányok is épp rosszban sántikálnak. Szuperképességeknél tehát többre lesz szükség ahhoz, hogy kibogozzák ezt az agyi kavart, és kiderítsék, hogy ki vagy mi állhat eme elmés gonoszkodás mögött. Kapd magadra a köpenyed, és irány a LEGO® csajos csetepatéja! Keresd DVD-n!


 

Betöltés...