A BOSSZÚÁLLÓK: VÉGTELEN HÁBORÚ A SZÁMOK TÜKRÉBEN

2018.09.05 09:19
A BOSSZÚÁLLÓK: VÉGTELEN HÁBORÚ A SZÁMOK TÜKRÉBEN
Most, hogy a Marvel Studios eddigi legnagyobb szabású filmje, a Bosszúállók: Végtelen háború megérkezett DVD-n, úgy gondoltuk, hogy a kulisszák mögé lépve összegyűjtjük a legfontosabb tudnivalókat róla – a számok tükrében.
A Bosszúállók: Végtelen háború a harmadik felvonás a hihetetlenül sikeres Bosszúállók-sorozatban.
 
48
A Bosszúállók: Végtelen háború mindössze 48 nap alatt lépte a 2 milliárd dolláros bevételi határt világszinten.
 
4
Jelenleg a Bosszúállók: Végtelen háború minden idők negyedik legsikeresebb filmje.
 
149
Az eposzi méretű film játékideje kb. 149 perc.
 
6
A Végtelen háború nagyjából arról szól, hogy próbálja Thanos a galaxist átszelve megszerezni magának a hat Végtelen Követ. „A Végtelen Kövek jelentik az univerzum hat különböző elemét, melyek minden életért és hatalomért felelnek” – magyarázza Joe Russo, a film társrendezője. „Thanos egyedül a Végtelen Kövek megszerzésével képes kozmikus szinten egyensúlyt teremteni az univerzumban, legalábbis az ő elképzelései szerint. Szóval ezek a kövek a mi MacGuffinjaink, melyek rendre felbukkantak az elmúlt évtized Marvel-filmjeiben, és amelyek kritikus szerepet játszanak az új filmünk narratívájában.”
 
55
Thanos először a Vasember 55. számában tűnt fel. Ő egy nagy hatalmú hadiúr, aki az űr legtávolabbi régióiban uralkodik. „Mindig is tudtuk, hogy a léc magasra van helyezve Thanos-szal” – vallja be Kevin Feige. „Egy pillanatra tűnt csak fel az első Bosszúállókban, majd volt néhány mondata A galaxis őrzőiben, és a Bosszúállók: Ultron kora végén is volt egy rövid jelenése. De ezenkívül még soha sehol nem láthattuk mozgásban. A jelenlétét és eljövetelét a 2012-es Bosszúállók óta lebegtetjük.”
 
2
Zoe Saldana alig várta, hogy feltárhassa Thanos és két lánya – Gamora és Nebula – bonyolult kapcsolatát a filmben. „Fantasztikus volt” – magyarázza a Gamorát alakító színésznő. „Izgalmas érzés volt felfedezni a két lány és apjuk bonyolult kapcsolatát. Végre lehetőségünk volt feltárni azt, hogy milyen érzés az, ha valakinek egy Thanoshoz fogható összetett karakter az apja.”
 
8.000
A film díszleteinek nagyját az atlantai Pinewood Studios-ban állították fel, de számos olyan forgatási helyszín volt, amit egyszerűen nem lehetett felépíteni – ezek közé tartozott a vakandai csata helyszíne is. A stáb végül egy 8.000 hektáros lovas paradicsomot jelölt ki az emlékezetes jelenet helyszínéül, ahol találtak legelőket, tavakat és erdőket is.
 
110.000
A különleges effektusokért felelő Dan Sudick számára az egyik legnagyobb kihívást az jelentette, hogy létrehozzanak egy természetesnek tűnő folyót, de ezt a feladatot végül minden várakozást felülmúlóan teljesítették. Mikor elkészültek vele, a folyó több mint 110.000 liternyi vizet mozgatott, és nagyjából 130 méter hosszú volt. Sudick és csapata ráadásul úgy készítette el a folyót, hogy annak vizét nem csupán újra meg újra fel lehessen használni, de biztonsági okokból tisztítható is legyen egyben.
 
6
Meg tudjátok nevezni mind a hat Végtelen Követ? A Tér Köve, azaz a Tesseract lehetővé teszi a dimenziók közötti utazást. A Thor: Sötét világban felbukkanó Aether egy pusztító folyadék, amely a Valóság Kövében köt ki. Az Erő Köve egy olyan nagy hatalmú ereklye, amely el tud pusztítani egy egész bolygót. Az Elme Kő viselője képes befolyásolni mások elméjét. Korábban egy szablya végére volt tűzve, később azonban beültették Vízió homlokába. A Végtelen háború kezdetén Doctor Strange birtokában van az Agamotto Szeme névre hallgató ősi jegytárgy. Ez a nyakék őrzi az Idő Kövét, melynek segítségével manipulálni lehet az időt. A végső Végtelen Kő a Lélek Kő, melynek lelőhelyét szigorúan titokban tartották a film bemutatója előtt.
 
2
Amerika Kapitány a Végtelen háború elején még szökésben van, minek köszönhetően egészen új dimenziók tárultak fel a karakter előtt. A Kapitányt alakító Chris Evans szerint „Rogers érzelmileg sokkal jobban el van szigetelődve a világtól. Kérget kellett növesztenie a lelkére, hogy életben maradhasson, mivel az elmúlt két évben a kormány folyamatosan vadászott rá. Teljesen más ember lett, mint akit legutóbb láttunk.”
 
18
Meg tudjátok nevezni a Marvel Moziverzum a Végtelen háborút megelőző 18 filmjét? Ha nem, hát íme – a bemutatás sorrendjében: A Vasember, A hihetetlen Hulk, Vasember 2., Thor, Amerika Kapitány: Az első bosszúálló, Bosszúállók, Vasember 3., Thor: Sötét világ, Amerika Kapitány: A tél katonája, A galaxis őrzői, Bosszúállók: Ultron kora, A Hangya, Amerika Kapitány: Polgárháború, Doctor Strange, A galaxis őrzői, vol.2., Pókember: Hazatérés, Thor: Ragnarök, Fekete Párduc. A 20. film a sorban A Hangya és a Darázs lesz.
 
°

 
Betöltés...