7 dolog, amit biztosan nem tudtál a Salazar bosszújáról

2017.09.22 13:09
Üdv néktek, kalózok! Szeretnétek többet is megtudni A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszújáról? Most, hogy mindjárt itt van a film DVD-megjelenése, előástunk néhány kincset érő infót a filmről, no meg kiszedtünk néhány izgi titkot a stábból és a szereplőkből.

 

A STÁB EGY EGÉSZ VÁROST FELÉPÍTETT A FILM KEDVÉÉRT!
A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszújában látható fantasztikus helyszínek és díszletek világszerte lenyűgözték a nézőket, de azt tudtátok-e, hogy egy egész város díszletét felépítették a filmhez, egészen pontosan a bankrablós jelenethez? „A bankrabló jelenet forgatása elképesztő élmény volt” – vallja be Joachim Rønning, a film egyik rendezője. „Négy hónapig tartott a város felépítése, és szerintem a jelenet kedvéért három vagy négy bankot is megépítettünk. A bank egy igazi épület volt, amit kizárólag a film kedvéért húztunk fel. Lovak húzták végig egy korabeli városon, melyet az ausztráliai Aranyparton építettünk meg. Elképesztően büszkék vagyunk a végeredményre.”
 
A FIATAL JACK SPARROW MEGALKOTÁSA ALAPOSAN MEGIZZASZTOTTA A RENDEZŐKET!
Egy szellemes visszaemlékezés a filmben lehetővé tette a rajongók számára, hogy láthassák a fiatal Jack Sparrow-t a legendás Wicked Wench fedélzetén. Ezen a jeleneten az alkotók hónapokig dolgoztak. „A jelenetet Johnny Deppel vettük fel, mivel senki más nem lenne képes eljátszani Jack Sparrow-t” – meséli Espen Sandberg, aki Joachim Rønning oldalán rendezte a filmet. „Ezt követően több, mint egy évig azon dolgoztunk a számítógépek segítségével, hogy megfiatalítsuk a karaktert. Az eljárás azért tartott ilyen sokáig, mert a lehető legtökéletesebb eredményt akartuk elérni. Szerencsére Johnny már elég fiatalon betört a filmszakmába, ezért jó sok referenciaanyagunk volt a munkához. Rengeteg filmet megnéztünk a karrierje korai szakaszából! A jelenet kedvéért a hangján is változtatunk kellett. Magasabbra vettük, amit elég érdekes élmény visszahallani. Mikor Johnny megnézte az elkészült jelenetet, nagyon tetszett neki, amit látott.”
 

A GUILLOTINE-JELENETNEK VAN EGY KOMPUTER GENERÁLTA TITKA!
A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszújában van egy izgalmas guillotine-jelenet, melyben Jack Sparrow majdnem elveszíti a fejét – de ennek a jelenetnek van egy fantasztikus titka is. „Ezt a jelenetet volt talán a legnehezebb leforgatni” – magyarázza Joachim Rønning. „Ugyanakkor erre a jelenetre vagyok a legbüszkébb a filmben. Elég csak belegondolnom abba, hogy zuhanyzás közben kitaláltam egy jelenetet, melyet hat hónappal később a szemem láttára láttam megvalósulni, és máris elönt a büszkeség. Az egész jelenet viszont azon állt vagy bukott, hogy Johnny Depp hajlandó-e beszíjazni magát egy guillotine-t formáló, forgó szerkezetbe – és ennek a szerkezetnek működnie is kellett, ugyanis nem volt olcsó mulatság a megépítése.” Mikor arról kérdezik, hogy a guillotine pengéje milyen anyagból készült, Joachim csak ennyit hajlandó mondani: „Legyen annyi elég, hogy a guillotine-jelenetet a film legvégén forgattuk, hogy ne legyen abból bajunk, ha véletlenül lecsapjuk Johnny fejét. Persze, csak viccelek: a penge nem műanyagból, fából vagy fémből készült. Ott se volt. Később adtuk hozzá CGI segítségével.”
 
GEOFFREY RUSHT EGY KÜLÖNLEGES AJÁNDÉKKAL LEPTÉK MEG A FORGATÁS VÉGÉN!
Mikor a film forgatása véget ért, A Karib tenger kalózai egyik főszereplőjét, a Hector Barbossa kapitányt alakító Geoffrey Rusht egyik színésztársa egy különleges ajándékkal lepte meg. „A filmben két majom játssza el Barbossa kapitány kis szőrös kedvencét” – magyarázza az ausztrál színész. „Pablo és Chiquita: mindketten remek partnerek voltak. A forgatás végén Pablo fantasztikus búcsúajándékkal lepett meg, egy festménnyel, melyet ő maga készített. Gyönyörű munka. Mindörökké nagy kedvencem lesz. Pablo absztrakt expresszionizmust hallgat egy majomiskolában, de a festmény legjobb része mégis a mancslenyomat a sarokban. Pablo szignózta a művét. Így a festmény egy eredeti Pablo.”
 

FIGYELJÉTEK A REJTETT UTALÁSOKAT A FILMBEN!
Tartsátok nyitva a szemeteket, mikor újranézitek a filmet, ugyanis az tele van rejtett utalásokkal! „Rengeteg laza dolgot lehet találni a filmben” – vallja be Sandberg. „Ott van pl. az a visszaemlékező jelenet, melyben a fiatal Jack Sparrow-t láthatjuk. Vessetek egy pillantást a hajó nevére. Úgy hívják, hogy a The Wicked Wench (a Gonosz Némber), ami direkt utalás az eredeti Karib-tenger kalózai hullámvasútra. Abban pontosan így hívják azt a hajót, melyet a kikötő megtámadása során láthatunk. Egy másik vicces utalás egy Disznó Kelly nevű figura jelmezéhez kapcsolódik: a filmben látható jelmezét az eredeti, 60-as években kitalált Disneyland-látványossághoz készült rajzok egyike inspirálta.”
 
NEM FOGJÁTOK KITALÁLNI, MI BORÍTOTTA A VÍZALATTI JELENETEK DÍSZLETÉNEK PADLÓJÁT!
„Nagyon meggyőzőnek találtam a film díszleteit, főleg a fináléhoz felépített vízalatti helyszínt” – árulja el Jerry Bruckheimer, a film producere. „Elképesztő volt látni, hogy a látványtervért felelős csapat az egészet nulláról húzza fel. Emlékszem, ahogy először körbesétáltam a vízalatti jelenet díszletei között, és csak tátottam a számat. Lélegzetelállító korallokat és színjátszó növényeket láthattam. Fantasztikus volt. Általában nem szeretem lelőni a poént, már ami a mozivarázslatot illeti, de a tengerfenék aprószeműre őrölt gumiból készült. A stúdió padlóját apróra őrölt abroncsok borították – és mindenhová beférkőztek.
 
KEIRA KNIGHTLEY A FORGATÓKÖNYV SZERINT NEM SZEREPELT VOLNA A SALAZAR BOSSZÚJÁBAN!
Keira Knightley igazi meglepetésként tűnt fel a rajongók által közkedvelt Elizabeth Swann szerepében a film végén, és ezt a meglepetést az alkotók a forgatás során végig titokban tartották, ugyanakkor meglepő lehet, hogy a karakter a forgatókönyv szerint egyáltalán nem szerepelt volna a filmben. „Orlando Bloom benne volt a forgatókönyvben, de Keira nem” – vallja be Rønning. „Azonban amint elkezdtük a forgatást, rájöttünk, hogy rá is szükségünk lesz a történetünk elmeséléséhez. Némi telefonálgatással később megtudtuk, hogy Keira szeretne szerepelni a filmben, és nagyon rugalmas volt! Épp egy másik filmet forgatott Londonban, ezért odarepültünk, hogy az egyik szabadnapján felvegyük a jeleneteit. Nagyszerű nap volt, és nagyszerű volt ismét együtt látni Orlandót és Keirát is. Plusz egy szellemes, egyben rejtélyes zárójelenettel is gazdagabbak lehettünk, de ehhez végig kell néznetek a film feliratait is!”
 

Vidd haza Te is a Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúját
szeptember 27-től DVD-n!

 
 

 
Betöltés...